Wizz Air: Sædereservation, bagageregler & danske ruter

Overvejer du at flyve med Wizz Air? I denne artikel kan du blive klogere på det ungarske lavprisselskab, flyselskabets bagageregler og de forskellige ruter fra København, Billund og Aarhus.

Om Wizz Air

Wizz Air er et ungarsk lavprisselskab, som blev grundlagt i 2003. Selskabet flyver til mere end 175 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten, men fra Danmark flyves primært til destinationer i Østeuropa. Til flyvningerne benyttes moderne Airbus-fly.

Wizz Air flyver til flere populære feriedestinationer, men også til en række mindre prominente byer i Østeuropa. Sidstnævnte ruter benyttes fortrinsvis af folk, der bor eller arbejder i Danmark og skal besøge familie i hjemlandet, men kan naturligvis også sagtens anvendes af nysgerrige danske turister, som har mod på eventyr.

Ligesom det irske lavprisselskab Ryanair, har Wizz Air været involveret i en række sager vedrørende arbejdsforhold. Selskabet er bl.a. blevet beskyldt for at nægte sine medarbejdere at være organiseret i fagforeninger.

Wizz Air ruter fra Danmark (2023)

I Danmark flyver Wizz Air fra København og Billund. Du kan se en oversigt over de aktuelle ruter nedenfor.

Flyruter med Wizz Air fra København

DestinationLandRejseguide
BeogradSerbienLæs min rejseguide til Beograd
BudapestUngarnLæs min rejseguide til Budapest
BukarestRumænienLæs min rejseguide til Bukarest
GdanskPolenLæs min rejseguide til Gdansk
IasiRumænien
KatowichePolen
Kutaisi Georgien
LarnacaCypernLæs min rejseguide til Larnaca
RomItalienLæs min rejseguide til Rom
SkopjeNordmakedonien
SofiaBulgarienLæs min rejseguide til Sofia
WarszawaPolenLæs min rejseguide til Warszawa

Flyruter med Wizz Air fra Billund

Bukarest Rumænien Læs min rejseguide til Bukarest her
IasiRumænien

Bagageregler hos Wizz Air

Det er vigtigt at være opmærksom på bagagereglerne, når du rejser med Wizz Air.

På flyvninger med Wizz Air kan du gratis medbringe et stk. LILLE håndbagage på størrelse med en klassisk skoletaske (40x30x20 cm). Tasken skal placeres under sædet foran dig (og altså ikke i bagagerummet over sæderne).

Herudover har du mulighed for at tilkøbe endnu et stk. håndbagage. Håndbagage nummer 2 må have størrelse som en almindelig kabinekuffert / trolleykuffert (55x40x23 cm) og veje op til 10 kg.

Denne kuffert skal placeres i bagagerummet over sæderne. Når du tilkøber håndbagage nummer 2, bliver du automatisk Wizz Priority, og du må således gå ombord på flyet inden de øvrige passagerer.

Du har naturligvis også mulighed for at tilkøbe indtjekket bagage. Hver person kan tjekke op til 6 stykker bagage ind (man betaler pr. stk). Den indtjekkede bagage må veje op til 32 kg og måle op til 149x119x172 cm.

Har du behov for at medbringe særlige genstande som barnevogn, kørestol, ski og lignende, er dette også muligt.

Du kan læse mere om de aktuelle bagageregler på Wizz Airs hjemmeside her.

Wizz Airs hjemmeside

Wizz Airs hjemmeside findes på mange forskellige sprog, men ikke på dansk. Når man tilgår hjemmesiden fra Danmark, møder man automatisk den engelske version. Du kan evt. skifte til tysk, svensk eller norsk, hvis dette passer dig bedre.

Sidens valuta tilpasses automatisk efter afgangslufthavnen. Ønsker du at rejse fra Danmark, vil priserne altså fremgå i danske kroner (dette gælder også for returrejsen).

Hjemmesiden er relativt nem at bruge, og du kan således hurtigt tjekke hvilke ruter, der findes fra din ønskede afrejse-lufthavn.

I forbindelse med bestillingen bliver du opfordret til at foretage en række forskellige opgraderinger og tilkøb (bl.a. sædevalg, ekstra bagage, afbestillingsforsikring, billeje, hotel, lufthavnstransfer etc.). Personligt har jeg kun prøvet at tilkøbe bagage og sæde. De øvrige tilkøb kan med stor sandsynlighed klares billigere andre steder.

Sædereservation

Vil du gerne have et specifikt sæde i flyet (f.eks. et sæde med ekstra benplads), eller ønsker du at sidde sammen med dine rejsekammerater? Hvis du ikke betaler ekstra for at vælge sæde ombord på flyet, sørger Wizz Air aktivt for, at du ikke bliver placeret sammen med den/de person(er), du rejser med.

Priserne på sæderne afhænger af, hvor i flyet du gerne vil sidde. De forreste sæder samt sæder med ekstra benplads er de dyreste, mens de bageste sæder er de billigste.

Undlader du at vælge sæde tildeles du et tilfældigt sæde, og du kan således sagtens ende med at sidde på et af ‘de dyre’ sæder (hvis der ikke er andre passagerer, der har ønsket at betale for dem).

Mine erfaringer med Wizz Air: Strategiske aflysninger og ingen mulighed for hjælp

Jeg har benyttet Wizz Air en del gange, og har både haft gode og dårlige oplevelser med det ungarske selskab. Heldigvis flest gode.

De lave billetpriser er naturligvis attraktive, og her kan der virkelig være penge at spare i forhold til andre flyselskaber. Servicen ombord på flyene har også fungeret upåklageligt.

Flere gange har jeg imidlertid oplevet, at Wizz Air har ændret tidspunkt og dato for allerede bookede flyvninger, eller at de decideret har aflyst flyvningerne. I de fleste tilfælde er dette sket mere end en måned før afgang, og skyldes altså ikke pludseligt opståede problemer.

Min formodning er, at der planlægges (og sælges billetter til) flere ruter end selskabet har materiel til (og reelt ønsker at flyve). Når datoen for flyvningerne nærmer sig, vælger man så at aflyse de flyvninger, som ikke har fået tilstrækkeligt med bookinger.

Jeg havde engang bestilt fly fra Chisinau til København, men selvom billetten var købt og betalt, valgte Wizz Air at nedlægge ruten og som kompensation give mig en billet fra Chisinau til Dortmund.

Jeg har også måttet aflyse en rejse til Cypern, da Wizz Air ændrede datoerne for flyvningerne. I stedet for at have en uge på Cypern, ville jeg – med de nye datoer – få halvanden dag! I begge tilfælde kunne jeg få refunderet min billet, men det er alligevel en frustrerende situation.

Jeg har ligeledes oplevet, at det er meget vanskeligt at komme i kontakt med Wizz Air. Vil du kontakte Wizz Air telefonisk, koster opkaldet €1 i minuttet. Alternativt kan du benytte deres chat, som varetages af en chat-robot.

Jeg forsøgte også engang at skrive en mail til Wizz Air, men modtog et automatisk svar om, at min mail ikke kunne leveres, da modtagerens indbakke var fuld. Disse faktorer er selvfølgelig under al kritik og direkte årsag til, at jeg ikke nødvendigvis vil anbefale selskabet.

Skal du flyve med Wizz Air anbefaler jeg, at du bestiller en returrejse (så kan du nemlig få refunderet hele rejsen, hvis der ændres på flytiderne). På min rejse fra Chisinau til København havde jeg købt en enkeltbillet, da jeg var kommet med nattog fra Bukarest. Og da mit fly til Bukarest (også Wizz Air) ikke var udsat for ændringer, var det altså kun hjemrejsen, der kunne refunderes.

Jeg anbefaler ligeledes at bestille overnatning med gratis afbestilling, så du ikke pludselig hænger på en booking, du ikke kan benytte.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (Wizz Air fly): Foto: Jaroslaw Wojcik fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *