Seværdigheder i Nice: Det bedste fra den franske riviera

Kom med til fantastiske Nice – Middelhavets solbeskinnede perle med lækre sandstrande, skønne seværdigheder og smagfuld mad. Den franske riviera har gennem årene tiltrukket adelsmænd og statsoverhoveder fra det meste af Europa, og man kan stadig nyde synet af de storslåede feriepalæer langs strandpromenaden.

Heldigvis er Nice ikke længere forbeholdt det finere borgerskab, og i dag byder den sydfranske by glædeligt alle turister velkommen; fra solbadende chartergæster til kunstelskere og madklubber.

Nice er med 350.000 indbyggere den femtestørste by i Frankrig, og for dem, der ikke alene kommer for sol og strand, venter her masser af dejlige oplevelser. Start f.eks. med at udforske den gamle bydels smalle brostensbelagte gader, hvor du også kan forevige de farvestrålende husfacader med dit kamera. Pak herefter dagsrygsækken med vand og snacks, og drag afsted på opdagelse i den fantastiske og varierede natur.

Om sommeren er de mange fontæner en skøn legeplads for børnene, der gerne vil køles ned. Foto: Gerhard Bögner fra Pixabay

Er du til kunst, så er Nice ligeledes et oplagt rejsemål. Den smukke kystby har gennem tiden tiltrukket en lang række prominente malere – bl.a. Matisse og Chagall – og du kan således se frem til spændende museer og moderne gallerier.

Er du i stedet til shopping og glamourøse natklubber, så er Nice naturligvis også leveringsdygtig i disse kategorier. Det samme gælder autentiske restauranter, hyggelige caféer og strandbarer med drinks i alle regnbuens farver.

Nice har det hele, og i denne korte rejseguide kan du finde inspiration til byens bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter. God tur!Booking.com

Seværdigheder i Nice – de 10 bedste oplevelser

1. Den gamle bydel – Vieux Nice

[Bydel + Sightseeing + Restauranter]

Det er oplagt at udforske de hyggelige gader i Nice’s gamle bydel. Foto: Paul Rysz fra Unsplash

Smalle brostensbelagte gader og pastelfarvede huse – Vieux Nice er Nice’s historiske bydel, fyldt med romantik og middelhavscharme. Den gamle bydel i Nice er blandt de største seværdigheder langs den franske riviera; fyldt med den skønneste atmosfære og helt særlige stemning. Det er også det oplagte område, hvis du vil nyde historiske bygningsværker og monumenter.

Når du får brug for en pause fra sightseeing og shopping, er udvalget af caféer og restauranter i Den gamle bydel også ganske imponerende.

Arkitekturen fra 1700-tallet er i stort omfang bevaret i Vieux Nice, som afgrænses af Promenade des Anglais og Middelhavet mod syd, af Slotsbjerget og havnen mod øst og den brede parklignende Promenade du Paillon mod nordvest.

Når du skal udforske Den gamle bydel, kan du med fordel tage udgangspunkt i Place du Palais de Justice. Den centrale plads er altid fyldt med liv, og fungerer som en kulturel smeltedigel, hvor de lokale indbyggere flyder sammen med de konstante turiststrømme. Læg også mærke til den majestætiske facade på justits-paladset og det fantastiske klokketårn.

Is og seværdigheder i Vieux Nice

Er du i is-humør, så læg turen forbi Rossetti-pladsen. Her finder du Fennochio’s – byens berømte ismejeri fra 1966, som byder på et ganske imponerende udvalg af flødeis og sorbet. Du finder intet mindre end 94 forskellige smagsvarianter hos Fennochio’s – inklusive nogle ganske specielle typer med bl.a. timian, rosmarin og en med tomat og basilikum.

Rossetti-pladsen er også hjemsted for den smukke katedral, Cathédrale Sainte-Réparate. Katedralen blev opført i det 17. århundrede, og du kan med fordel tage et kig indenfor i det fine kirkerum. Du kan også nyde det flotte hvide klokketårn, der hæver sig over pladsen.

På turen rundt i Den gamle bydels dejlige gader må du naturligvis også se nærmere på Cours Saleya-markedet (læs mere nedenfor) og det hyggelige havnemiljø. Er du til opera og ballet, så er det oplagt at besøge byens operahus i Rue Saint François de Paule. Du kan naturligvis også nøjes med at betragte bygningens elegante ydre – Operahuset blev opført i 1882.

Du kan også gå forbi det luksuriøse røde byhus, hvor kunstneren Henri Matisse – byens mest berømte indbygger – boede og arbejdede i sidste halvdel af 1920’erne og starten af 1930’erne. Huset i den østlige ende af Cours Saleya er ikke åbent for offentligheden, men er du interesseret i Matisses værker, kan du i stedet besøge museet Musée Matisse (læs mere nedenfor).

Byvandring med guide: Tag med på en guidet byvandring i den gamle bydel – læs mere her

2. Slotsbjerget (Colline du Château)

[Park + Udsigt]

Slotsbjerget set fra strandpromenaden. Foto: victoriakoe fra Pixabay

Vil du have den bedste udsigt over Nice; byens røde tegltage, det azurblå Middelhav og den hyggelige havn, så skal du en tur op på Slotsbjerget, Colline du Château. I den østlige udkant af Den gamle bydel starter de snoede trapper, som fører op ad bjergsiden, gennem frodig skov og forbi det smukke vandfald, Cascade Du Casteu.

Arkæologiske udgravninger har vist, at Slotsbjerget har været beboet siden oldtiden – både af keltere og romere. I middelalderen blev den strategiske bjergtop forsynet med en fæstning, som kunne beskytte kystbyen nedenfor. Fæstningen blev erobret flere gange – bl.a. 1543 og 1691 – og i 1705 lykkedes det franske tropper under ledelse af Louis XIV at ødelægge bygningsværket. I dag står kun tårnet La Tour Bellanda fra den originale fæstning tilbage på Slotshøjen.

I dag fungerer Slotsbjerget som en yndet park, og i sommermånederne er områdets skyggefulde pladser særligt eftertragtede. Vandreturen op ad bjerget er meget smuk, men også strabadserende. Heldigvis findes der en gratis elevator, som kan benyttes af alle, der gerne springer gåturen over.

Fra toppen af Slotsbjerget har man en fantastisk panoramaudsigt over Nice og byens dejlige omgivelser fra de forskellige platforme og terrasser. Her findes også ruiner og en arkæologisk udgravning, en primitiv café og en legeplads for børn.

Åbningstider: Dagligt 8:30-20:00 (april-september), 8:30-18:00 (oktober til marts).

3. Marc Chagall-museet (Musée National Marc Chagall)

[Museum]

Den hviderussiske kunstner, Marc Chagall (1887–1985), tilbragte meget af sit liv i Frankrig – primært i Paris, men rejste også rundt i landet, og han tegnede bl.a. en række skitser under ophold ved Den franske riviera. I 1966 donerede Chagall 17 bibelske malerier til den franske stat, som siden blev udstillet på museet i Nice.

Chagall var involveret i museets opbygning og afgjorde selv, hvor de enkelte malerier skulle hænge. Han stod også for en del af bygningens udsmykning – bl.a. glasmosaikkerne i koncertsalen samt udformningen af haveanlægget. I dag kan kunstinteresserede få et spændende indblik i Chagalls bemærkelsesværdige, drømmeagtige og ofte foruroligende værker på museet nord for Nice’s gamle bydel.

Marc Chagall-museet åbnede for publikum i 1973, og de 17 bibelske malerier fra Første- og Anden Mosebog samt Højsangen er fortsat udstillingens kerne. Museets samling er dog vokset støt siden åbningen, og i dag er der tale om verdens største samling af Chagalls værker. En stor del af samlingen tæller Chagalls originale skitser til både bibelske malerier, glasmosaikker og skulpturer. Museet byder på en udmærket audioguide.

Åbningstider: Åbent onsdag til mandag; 10:00-18:00 (maj til oktober), 10:00-17:00 (november til april).

Transport: Bus 5 til Musée Chagall.

4. Promenade des Anglais

[Promenade + Strand + Cykeludlejning]

Promenade des Anglais strækker sig langs den indbydende sandstrand. Foto: Prosag-Media fra Pixabay

Promenade des Anglais – Englændernes promenade – er den mest berømte strandpromenade i Nice, ja måske den mest berømte i hele Frankrig. Navnet skyldes en gruppe engelske aristokrater, der betalte for opførelsen af promenaden i 1822 – flere af deres fornemme palæer fra denne tid kan tillige besigtiges langs vandet.

I dag fungerer den asfalterede gang- og cykelsti som et populært rekreativt område langs Middelhavet. Promenaden strækker sig helt fra lufthavnen i vest til Quai des États-Unis og Slotsbjerget i øst – en strækning på ca. syv km. Ønsker du at være aktiv på ferien, så kan du med fordel leje cykel eller rulleskøjter her. Det er ligeledes muligt at leje en moderne segway, og køre på opdagelse langs palmealléen.

Langs strandpromenaden kan man nyde de skønneste sandstrande med liggestole, parasoller og strandbarer. Mange turister kommer for at slikke sol, men badevandet er nu også værd at opleve.

Er du mere til kulturelle oplevelser så tag et kig på ikoniske bygninger som Hôtel Negresco, og de fornemme Palais de la Méditerranée fra 1929 opført i fineste jugendstil. Langs promenaden kan man også besigtige skulpturen af en stor, blå havestol. Værket ’La Grande Chaise Bleue’ er skabt af den lokale kunstner, Sabine Géraudie.

På Frankrigs nationaldag – Bastilledagen – den 14. juli 2016 blev Promenade des Anglais gjort til scene for et voldsomt terrorangreb. Her kørte den 31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel en lastbil ind i folkemængden, der var samlet på promenaden. 86 mennesker blev dræbt og 450 såret ved angrebet. I parken Jardin de la Légion d’Honneur ved Villa Masséna er opstillet et smukt mindesmærke med navnene på ofrene.

5. Cours Saleya-markedet

[Marked]

Der sælges masser af friske frugter, grøntsager og blomster på det populære Cours Saleya-marked. Foto: Erich Westendarp fra Pixabay

I Nice danner den gamle bydel den skønneste ramme om det daglige blomster- og frugtmarked, Marché aux Fleurs Cours Saleya. Under parasollerne på Cours Saleya bliver du mødt af de mest farvestrålende afskårne blomster og de lækreste frugter og grøntsager.

Markedet, der har eksisteret siden 1800-tallet, er yderst populært – både for lokale, der gør deres daglige indkøb her, og for byens turister, der nyder de mange eksotiske sanseindtryk.

Da blomstermarkedet i Nice åbnede i 1897, var det verdens første engros-blomstermarked. Blomsterdyrkerne bragte deres bakker med afskårne blomster ned til byen hver morgen, og efter grossisterne havde foretaget deres indkøb, kunne markedet åbne for enkeltpersoner. Selvom engros-delen i dag er flyttet udenfor Den gamle bydel, lever markedet i Cours Saleya i bedste velgående.

På turen rundt langs de flotte boder bliver man ofte tilbudt smagsprøver på de friske bær, oliven og citrusfrugter. Husk også at stoppe op ved boden ’Chez Thérésa’, som har eksisteret på markedet siden 1920. Her sælges den lokale klassiker, socca – et fladbrød lavet af kikærter.

Der sælges blomster, frugter og grøntsager dagligt tirsdag til søndag. Om mandagen overtages området af det ugentlige loppemarked.

Åbningstider: Blomsterboderne er åbne tirsdag til søndag 6:00 til 17:30 – frugt- og grøntsagsboderne lukker gerne kl. 13:30.

6. Den russiske katedral (Cathédrale Saint-Nicolas de Nice)

[Kirke]

Med sin farvestrålende facade og enorme løgkupler skiller Den russiske katedral sig tydeligt ud fra omgivelserne i Nice. Katedralen blev opført mellem 1902 og 1912, og skulle understøtte det voksende russiske samfund i middelhavsbyen.

Siden midten af 1800-tallet var Den franske riviera blevet et populært rejsemål for den russiske adel og overklasse, og zar Nikolaj 2. af Rusland besluttede derfor at opføre en smuk ortodoks katedral midt i Nice.

Katedralen er fortsat den største russisk-ortodokse katedral i Vesteuropa, og bestemt et besøg værd. Det er en fornøjelse at betragte den forunderlige og særprægede arkitektur, som naturligvis leder tankerne mod Rusland. Her i Nice suppleres den ærkerussiske bygning dog af ranke palmetræer, hvilket gør sceneriet endnu mere eventyrligt.

Tag også et kig indenfor i den mægtige katedral, hvor kirkerummet byder på en udsmykning og ornamentering, der er en konge – eller zar – værdig. Her kan lyset fra de forgyldte overflader gøre selv de mest solhærdede turister blinde.

Åbningstider: 9:00-middag samt 14:00-18:00 (april til oktober), 9:30-middag samt 14:00-17:30 (november til marts).

Transport: Bus 4, 7 eller 23 til Parc Impérial / Gambetta.

7. Musée Masséna

[Museum]

På Musée Masséna kan du opleve den spændende historie bag Den franske riviera – lige fra ferierende monarker og adelsmænd i sommer-eksil til masseturisme og charter-boom. Nice har gennem årene været centrum for det hele, og det milde klima, det azurblå middelhav og de indbydende sandstrande har bidraget til en række skønne fortællinger om arkitektonisk og økonomisk opblomstring.

Meget passende er Musée Masséna indrettet i et overdådigt sommerpalæ, opført til Victor Masséna – hertug af Rivoli, prins af d’Essling og samtidig barnebarn af André Masséna, der var en af Napoleons generaler.

Den overdådige bygning blev opført mellem 1898 og 1901, og er i dag blandt byens arkitektoniske vartegn. Stilen er nyklassicistisk og palæet, der ligger langs Promenade des Anglais, blev tegnet af den danske arkitekt, Hans-Georg Tersling.

Historien om Den franske riviera er ganske betagende, og det er en speciel oplevelse at gå gennem det ekstravagante palæ. Her får man et interessant indblik i adelens dekadente livsstil, når der skulle ferieres i det behagelige klima ved Middelhavet. Blandt museets højdepunkter finder man Napoleons dødsmaske, en smuk tiara, som tilhørte hans hustru, kejserinde Joséphine, samt en række fornemme malerier fra det 19. århundrede.

Åbningstider: Onsdag til mandag 10:00-18:00 (slutningen af juni til midten af oktober; resten af året fra kl. 11:00).

8. Parc Phœnix

[Botanisk have + Zoo]

Parc Phœnix er en skøn oase, som byder på masser af attraktioner for både børn og voksne. Parken rummer en botanisk have, et museum med asiatisk kunst, et stort væksthus, en zoologisk have og en dejlig legeplads. Parken ligger ved lufthavnen i udkanten af Nice, og er en af byens oplagte seværdigheder, når der skal holdes pause fra sol og strand.

Den botaniske have åbnede for publikum i 1990, og består i dag af en række sjove aktiviteter spredt over et 7 hektar stort areal. En del af parken præges af en stor sø, som fyldes med forskellige vandfugle. Den grønne plæne ved søen indbyder til en hyggelig picnic, og lidt borte kan du slappe af ved fontænerne, der ‘danser’ til klassisk musik.

I den zoologiske have kan I bl.a. beundre strudse, skildpadder og kænguruer. Her er også legesyge lemurer og snakkesalige Ara-papegøjer. Parkens måske største attraktion er det store drivhus, som er formet som en enorm pyramide.

I det 7.000 kvadratmeter store væksthus kan man opleve eksotiske planter som bananpalmer, enorme bregner og smukke orkideer. I luften kan man forsøge at spotte farvestrålende sommerfugle, mens eksotiske fisk svømmer rundt i dammene.

Museet for asiatisk kunst er primært interessant for de voksne mens børnene vil elske parkens store legeplads.

Åbningstider: 9:30-19:30 (april til september), 9:30-18:00 (oktober til marts).

Transport: Sporvogn L2 til Parc Phœnix.

9. Musée Matisse

[Museum]

Den impressionistiske kunstner, Henri Matisse (1869-1954) flyttede i 1917 fra Paris til Cimiez-kvarteret i Nice. Her i det fredelige område ved Middelhavet fik hans værker gradvist et blødere og mere afslappet udtryk; en tendens, der harmonerer med afslutningen af 1. Verdenskrig. Lignende træk finder man også hos flere af Matisses kunstnerkollegaer (bl.a. hos Picasso).

Kunstretningen kendes som ’tilbagevenden til orden’ (Retour à l’ordre), og på Matisse-museet (Musée Matisse) er det muligt at studere denne retning nærmere. Museet – der blev stiftet i 1963 – er indrettet i en smuk okker-rød villa fra det 17. århundrede, og huser et imponerende udvalg af Matisses værker; oliemalerier, tegninger, skulpturer, gobeliner og flere af Matisses berømte papirudskæringer.

Matisse boede og arbejdede ved Den franske riviera fra 1917 til sin død i 1954. Har man lyst til at besøge hans gravsted, kan dette gøres på Monastère Notre Dame de Cimiez-kirkegården, som ligger nær museet.

Åbningstider: 10:00-18:00 (onsdag til mandag fra slutningen af juni til midten af oktober – fra kl. 11:00 resten af året).

Transport: Bus 5, 16, 18 eller 33 til Musée Matisse.

10. Mont Boron

[Vandring + Fæstning + Udsigt]

Er du i humør til en vandretur i et spektakulært bakkelandskab, så kan du med fordel rette blikket mod det lille bjerg, Mont Boron, der hæver sig mellem Nice og halvøen Cap-Ferrat. Mont Boron rejser sig stejlt fra vandkanten og når senere en højde på knap 200 meter.

I parken Parc Forestière du Mont-Boron kan du gå rundt gennem lunde af oliven, pinje og alpefyrretræer, mens du nyder udsigten over Villefranche-bugten og Middelhavet.

Parkens petanquebane optages gerne af de lokale mænd, der hver især er lige så engageret i spillet på den støvede bane som i at hyggesnakke med kammeraterne. Her findes også flere picnicborde, men ingen spisesteder, så medbring selv mad og drikkevarer.

Øverst på bjerget kan man nyde den flotte fæstning, Fort Alban. Fortet blev opført i 1560 af Hertugen af Savoyen Amédée III, og er åbent for besøgende i sommerperioden.

Transport: Bus 33 til Chemin du Fort men mest optimalt med bil.

Restauranter i Nice – de bedste spisesteder

1. La Route Du Miam

[Rue Molière 1]

Er du på udkig efter autentisk sydfransk gastronomi, så er La Route Du Miam stedet, du skal besøge. Nord for banegården i Nice, og udenfor den turistprægede bymidte, føles det næsten som at træde ind i en privat spisestue. Det lille serveringslokale oser af hyggelig atmosfære, og værtsparret gør alt hvad der står i deres magt, for at du skal få en fantastisk aften. Portionerne er store, så du bør medbringe god appetit. Du kan man fordel vælge and fra menukortet, som serveres med de mest delikate stegte kartofler. Husk at reservere bord!

2. Les Amoureux

[Boulevard Stalingrad 46]

Der er ikke langt til Italien fra Den franske riviera, og det kan man tydeligt smage på pizzaerne hos Les Amoureux. Her blandes de bedste ingredienser med godt humør, for betjeningen er altid i top. Indretningen er relativt enkel – bl.a. med lidt napolitansk fodbold-merchandise på væggene. Det er pizzaerne folk kommer for, og de er i sandhed byens bedste. Du kan både få pizzaen i sin klassiske runde form og i den mere romantiske udgave, formet som et hjerte. Er du til den krydrede version, så prøv ’Diavola’.

3. La Femme du Boulanger

[Rue Raffali 3]

La Femme du Boulanger er en klassisk fransk bistro med hyggelig udendørsservering i en stille sidegade. Mere autentisk bliver det næppe her midt i Nice’s gamle bydel. Indenfor er serveringslokalet indrettet stilfuldt og moderne, og blandt menukortets hovedretter kan du med fordel overveje en duck à l’orange, glaseret lammeskaft med honning og balsamico eller en lækker steak au poivre (peberbøf) med gratin dauphinois (ostegratinerede kartofler). Et oplagt sted at spise, når du holder pause fra de forskellige seværdigheder i midten af Nice.

4. Acchiardo

[Rue Droite 38]

Det er ikke kun turistfælder, du finder i Vieux Nice – den hyggelige gamle bydel. Acchiardo byder på varm og imødekommende service og fantastiske lokale retter. Restauranten har været drevet af den samme familie siden 1927, og består af tre hyggelige serveringslokaler med rå stenvægge og massive loftsbjælker. Her kommer både lokale og turister, som gerne vil nyde de traditionsprægede regionale retter. Prøv f.eks. klassikeren merda di can (små grønne gnocchi, som heldigvis smager bedre end de ser ud. Husets tiramisu er også værd at smage.

5. Peixes

[Rue de l’Opéra 4]

Peixes er en flot og moderne fiskerestaurant midt i Nice – et oplagt sted at besøge, hvis du gerne vil smage Middelhavets lækreste delikatesser. Det er den lokale restauratør, Armand Crespo, der står bag Peixes, og inspirationen til indretning såvel som menukort skal findes i det blå ocean. Hvid og turkis farve bidrager til den maritime stemning, og det samme gør vægmalerier af fiskerbåde og tentakelhårede havfruer. I det åbne køkken kan nysgerrige blikke holde øje med kokkenes arbejde, inden de smukt anrettede specialiteter finder vej ned til bordet.

Hotel i Nice – de bedste overnatningssteder

Der findes mange skønne hoteller i Nice, og nedenfor finder du tre forslag til hoteller i forskellige prisklasser. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Nice hos Booking.com her.Booking.com

1. Meyerbeer Beach

[Rue Meyerbeer 15]

Ønsker du billig og central overnatning i Nice, så er Meyerbeer Beach et oplagt valg. Meyerbeer Beach er et pænt og moderne hostel / budgethotel, som byder på private værelser med eget badeværelse samt mulighed for at booke en seng på sovesal.

Værelserne er pæne og enkle, rengøringen er god og personalet meget hjælpsomt. Receptionen har åbent hele døgnet, og du finder en købmand lige rundt om hjørnet. Der er ca. 250 meter til stranden og den dejlige strandpromenade. Et perfekt udgangspunkt for at udforske skønne Nice. Læs mere om hotellet her.

2. Best Western Hotel Lakmi

[Avenue du Maréchal Foch 44]

Hotel Lakmi er et skønt 3-stjernet byhotel, som ligger i gåafstand til mange af de bedste seværdigheder og attraktioner i Nice. Byens vigtigste butiksgade, Avenue Jean Medecin og indkøbscentret Nice Étoile ligger lige rundt om hjørnet, mens en 15 minutters spadseretur bringer dig til den historiske bydel, Vieux Nice.

Der er ca. 900 meter til stranden. Hotellets værelser er pæne og enkle, morgenmaden er glimrende og receptionen er døgnåben. Læs mere om hotellet her.

3. Hotel Negresco

[Promenade Des Anglais 37]

Direkte på Promenade Des Anglais finder man byens mest berømte og fashionable hotel, nemlig Hotel Negresco. Den ikoniske bygning blev opført i begyndelsen af det 20. århundrede, og alle værelser og suiter er individuelt indrettet med antikke møbler.

Er du til en luksusoplevelse udover det sædvanlige, så er det Hotel Negresco, du skal vælge. Servicen er fuldstændig enestående, og vil du gerne have fred og ro, kan du benytte hotellets private strand. Morgenbuffeten er utrolig lækker, og til aften kan du eventuelt spise i hotellets Michelin-restaurant, Le Chantecler. Læs mere om hotellet her.

Sådan kommer du til Nice

Det er muligt at komme fra Danmark til Nice med bil og fly – togrejsen er relativt omstændelig, og bør alene vælges, hvis du rejser på Interrail. Bilen giver masser af frihed – ikke mindst på turen (ca. 1.600 km fra den dansk/tyske grænse) – men er til gengæld ikke særlig praktisk at have inde i selve Nice. Her er trafikken tæt og parkeringsmulighederne sparsomme. Der findes flere direkte fly fra Danmark til Nice – ikke mindst i sommerperioden, hvor mange danskere gerne vil et smut til den franske riviera.

Nice med fly

Det er oplagt at flyve til Nice, og fra Danmark kan du flyve fra København og Aarhus – der flyves dog kun fra Aarhus i sommerperioden. Flyvetiden er ca. 2 timer og 20 minutter fra både Aarhus og København.

Lufthavnen i Nice (Aéroport Nice Côte d’Azur, NCE) ligger ca. seks km sydvest for centrum. Det er meget enkelt at komme fra lufthavnen til centrum med den moderne sporvogn. Linje 2 (blå linje) kører direkte fra lufthavnen til den gamle bydel i Nice (endestationen er Port Lympia ved den gamle havn). Billetter købes i automaten på perronen. Der kan betales med mønter og kreditkort med chip.

Sådan kommer du rundt i Nice

I det centrale Nice finder du langt de fleste seværdigheder, restauranter og butikker indenfor en radius på 20 minutters gang. Det er derfor oplagt at udforske den skønne middelhavsby til fods. Det moderne sporvognsnet gør dog også den offentlige transport meget enkel at benytte. Der findes tre sporvognslinjer (L1, L2 og L3). De steder hvor sporvognen ikke kører, findes et udmærket netværk af busser.

Tip: 1- eller 2-dages hop-on hop-off-sightseeingbus til de bedste seværdigheder i Nice – læs mere her

Billetsystemet er det samme for både sporvogn og bus. Der findes enkeltbilletter (gælder for omstigning i op til 74 minutter), 10-turs billetter, dagsbilletter og ugebilletter.

Alle billettyper kan købes i automaterne ved sporvognsstoppestederne mens kun enkeltbillet og dagsbillet kan købes af chaufføren ombord på bussen. Billetautomaterne modtager mønter og kreditkort med chip. Du finder mere information om offentlig transport i Nice på den officielle hjemmesiden her.

Flere oplevelser…

Når du har oplevet de bedste seværdigheder, de lækreste strande og den dejligste sol i Nice, så kan du med fordel fortsætte rejsen langs Den franske riviera. Mod øst kan du bl.a. tage turen til miniput-staten, Monaco, mens storbyen Marseille ligger mod vest.

Vælger du at køre i bil til Den franske riviera, kan du gøre stop i en række spændende byer på vejen. Afhængig af din rute kan du f.eks. gøre stop i den historiske tyske by, Nürnberg, i Schweiz’ største by, Zürich eller i den hyggelige italienske bjergby, Bergamo.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (udsigt over Nice): Billede af zhugher fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *