Rejseguide: De bedste attraktioner og seværdigheder i Hannover

Kom med til skønne Hannover – en overset perle midt i Tyskland, som bl.a. byder på barokke parkanlæg, en charmerende Altstadt, og flere interessante museer. Blandt de mange seværdigheder i Hannover finder du noget for enhver smag, og det er således oplagt at gøre stop i byen, hvis turen mod sydligere himmelstrøg bringer dig i nærheden af den hyggelige by.

Hannover har ca. en halv million indbyggere, og er hovedstad i den tyske delstat, Niedersachsen. Med en stolt fortid som regeringsby for de lokale kurfyrster, er det bl.a. ekstravagante bygningsværker og eventyrlige parker (i særdeleshed den berømte pragthave Herrenhäuser Gärten), der i dag får turisternes opmærksomhed.

Der er imidlertid også gode muligheder for at shoppe i Bahnhofstrasse, og studere alt fra moderne kunst og dinosaurer til arkæologiske skatte på byens forskellige museer. Har du børnene med til Hannover, så bør I bestemt besøge byens zoologiske have, som er blandt de bedste i Europa.

Hannover ligger blot 150 km syd for Hamborg, og det er da også den nordlige nabo, der løber med megen af opmærksomheden. Du kan dog sagtens tilbringe nogle skønne dage i den gamle kongeby, hvor oplevelserne står i kø. I denne korte rejseguide finder du forslag til de bedste seværdigheder og restauranter i Hannover samt tips til transport og hotel. God fornøjelse!Booking.com

Seværdigheder i Hannover – de 10 bedste oplevelser

1. Herrenhäuser Gärten

[Parkanlæg + Botanisk have]

Herrenhäuser Gärten byder på fire spændende og forskelligartede parkanlæg Foto: HMTG fra Pixabay

Herrenhäuser Gärten ligger ca. fem km nordvest for Hannovers centrum, og består af fire imponerende haveanlæg: Grosser Garten, Berggarten, Georgeangarten og Welfengarten. I udformning og beplantning adskiller de enkelte anlæg sig tydeligt fra hinanden, og der venter derfor en spændende og afvekslende tur rundt i det enorme område. Skal du prioritere en enkelt have, så bør det være den barokke Grosser Garten fra det 17. århundrede.

Etableringen af Grosser Garten – Den store have – kan tilskrives Sofie af Hannover, som var gemalinde til kurfyrsten Ernst August, og samtidig arving til den britiske trone. I et forsøg på at forskønne området omkring Herrenhausen Slot – regentparrets sommerresidens – fik den franske gartner Martin Charbonnie besked på at skabe en formidabel pragthave efter alle barokkens regler.

Med inspiration fra haverne i Versailles blev der sat skik på den vilde natur, så brede alléer, velfriserede plæner, studsede buksbomhække, marmorskulpturer og pompøse fontæner alt sammen kunne passe perfekt ind i den guddommelige symmetri. Og det stringente udtryk med de sirlige geometriske linjer er bevaret frem til i dag.

I Grosser Garten kan du desuden opleve fine pavilloner og et orangeri, ligesom du kan nyde synet af Herrenhausen Slot, der blev ødelagt under 2. Verdenskrig, og først genopført mellem 2009 og 2013.

Berggarten, Georgeangarten og Welfengarten

På bakken nord for Herrenhausen Slot finder man den næsten lige så imponerende Berggarten. Bjerghaven tjente oprindeligt som slottets urte- og køkkenhave, men i slutningen af det 17. århundrede omdannede Sofie af Hannover området til en have med eksotiske planter. Forskellige planter fra sydlige egne blev bragt til Herrenhausen, og flere af dem viste sig levedygtige i det køligere klima (bl.a. tobaksplanter).

Den eksotiske have blev med tiden udvidet betragteligt, og i dag fungerer Berggarten som en moderne botanisk have (3.000 forskellige plantearter), inddelt i tematiske og geografiske afsnit. Det store væksthus (Regenwaldhaus) med tropiske planter og sommerfugle er blandt højdepunkterne.

Det samme gælder havens fornemme mausoleum, som bl.a. huser de jordiske rester af Sofie af Hannover samt flere kurfyrster og konger, og orkidé-huset med Europas største samling af orkidéer (300 arter).

Georgeangarten og Welfengarten er mindre formelle miljøer, der begge er udlagt som landskabsparker efter engelsk forbillede. Georgengarten har navn efter George III, som var konge af Storbritannien og kurfyrste af Braunschweig-Lüneburg. I den store park kan du bl.a. nyde den to km lange allé med lindetræer i fire rækker samt slottet Georgenpalais, hvor der i dag er indrettet museum for den berømte tyske kunstner og digter Wilhelm Busch.

Georgeangarten byder også på store græsplæner, skyggefulde træer og flere skønne legepladser for de mindste. I Welfengarten – det fjerde og sidste af de store parkanlæg – kan du bl.a. opleve den idylliske parksø og flere pompøse bygninger – først og fremmest slottet Welfenschloss. Welfengarten fungerer også som universitetspark for Leibniz-universitetet.

Der skal betales entré til Grosser Garten og Berggarten, mens det er gratis at besøge Georgeangarten og Welfengarten.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

Transport: Sporvogn 4 el. 5 til Herrenhäuser Gärten.

2. Det nye rådhus (Neues Rathaus)

[Historisk bygning + Udsigt]

Det nye Rådhus i Hannover er blandt byens mest populære seværdigheder. Foto: Connormik fra Pixabay

Med sine mange fine dekorationer, markante tårne og majestætiske kuppel ligner Det nye rådhus mest af alt et overdådigt palads – bestemt ikke en offentlig administrationsbygning. Og så er der udsigten: Fra kuplens top i 98 meters højde kan man nyde den fremragende udsigt over Hannover og – på en klar dag – helt til Deister-bakkerne.

Neues Rathaus blev opført fra 1901 til 1913 i historicistisk stil – en europæisk arkitekturstrømning, der forsøgte at efterligne tidligere stilarter. Den historicistiske stil kommer bl.a. til udtryk gennem rådhusets overpyntede facade.

Rådhusets største attraktion er de fire udendørs observationsplatforme, som man kommer op til via en særlig buet elevator (den eneste af sin slags i verden). Elevatoren er designet til at følge kuplens runde form, men kabinen har kun plads til fem personer ad gangen, så der kan nemt opstå kø.

I rådhussalen, som er dekoreret med den fineste marmor, kan man kigge nærmere på fire bymodeller, som viser, hvordan Hannover har set ud fra middelalderen og frem til i dag; den dystre 1945-model viser omfanget af de voldsomme bombardementer under 2. Verdenskrig.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

Transport: Sporvogn 3, 7, 9 el. 10 til Markthalle/Landtag.

3. Hannover Zoo (Erlebnis-Zoo Hannover)

[Zoologisk have]

Hannover Zoo er blandt byens bedste seværdigheder for børnefamilier. Foto: Remo Puls fra Pixabay

Den zoologiske have i Hannover er en fantastisk oplevelse for dyrevenner i alle aldre. Haven, som blev grundlagt i 1865, er bl.a. blevet kåret som Tysklands bedste zoo, og byder på et imponerende udvalg af spændende dyr. Over 230 forskellige dyrearter kan opleves i den 22 hektar store haves varierede landskaber.

Den populære have er inddelt i tematiske/geografiske sektioner, hvilket giver mulighed for en sjov og lærerig jordomrejse. Zambezi (navngivet efter Afrikas fjerdelængste flod) er den mest imponerende, for her kan du både møde Afrikas vilde dyr og komme med på en bådtur.

Du kan bl.a. se løver, flodheste og legesyge surikater, og tager du med flodbåden på den kunstige flod venter giraffer, næsehorn, flamingoer og mange andre dyr langs flodbredden i det autentiske savanne-landskab.

På gorilla-bjerget – det højeste punkt i haven – kan du stå ansigt til ansigt med de store aber, som lever i et smukt skovlandskab med vandfald. Flere af deres mindre artsfæller – bl.a. chimpanse og gibbon – kan opleves nedenfor bjerget. Blandt de øvrige højdepunkter er junglen med tigere, leoparder og elefanter, Yukon Bay med nordamerikanske dyr, og outback’en, der er opført rundt om en australsk landejendom.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på havens hjemmeside.

Transport: Sporvogn 11 til Hannover Zoo.

4. Landesmuseum (Niedersächsisches Landesmuseum)

[Museum]

Facaden på det spændende Landesmuseum. Foto: WorldInMyEyes fra Pixabay

Overfor Hannovers nye rådhus finder du en næsten lige så smuk bygning, nemlig Landesmuseum, som huser delstatens væsentligste samling indenfor kunst, arkæologi, naturhistorie og etnografi. Her findes desuden et såkaldt ‘vivarium’ (latin for ‘levested’) med fisk, padder og reptiler. Et besøg på museet giver således en glimrende introduktion til forskellige emner indenfor samfund, kultur og natur.

Med en så omfattende samling, er det nødvendigt at prioritere, når du skal planlægge dit besøg på Landesmuseum. Er du til klassiske malerier, smykker fra bronzealderen eller afrikanske kultgenstande?

Det spændende museum blev grundlagt i 1859, og blandt højdepunkterne (i hvert fald for de kunstinteresserede) er malerierne fra renæssancen og barokken. Den uvurderlige samling tæller bl.a. værker at Albrecht Dürer, Rubens og Rembrandt. Fremtrædende tyske og franske impressionister er også godt repræsenteret, ligesom her findes flere værker fra Den danske guldalder – bl.a. af Constantin Hansen.

Den arkæologiske samling byder på mange interessante fund fra området, lige fra mumificerede moselig til smukke bronzealder-halskæder – først og fremmest den guddommelige guldhalskæde fra Schulenburg. Den naturvidenskabelige afdeling består – foruden 2.000 levende fisk, padder og reptiler – af en række udstoppede dyr samt dinosaurer, mens den etnografiske samling består af en lang række effekter fra forskellige kulturer i Afrika, Australien og Asien.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

Transport: Sporvogn 1, 2 el. 8 til Schlägerstraße. Alternativt Bus 200 el. 800 til Maschsee/ Sprengel.

5. Marktkirche

[Kirke]

Et kig indenfor i den magiske Marktkirche. Foto: WorldInMyEyes fra Pixabay

På markedspladsen, midt i Hannovers charmerende Altstadt, hæver et gotisk bygningsværk sig over byens tage. Det er Marktkirche – byens største lutheranske kirke – der blev opført i midten af det 14. århundrede. Kirkens røde mursten ses både inde og ude, og når du befinder dig i det højloftede kirkeskib, er det en fantastisk oplevelse at kaste et blik op på de rå murstenshvælvinger højt over stolerækkerne.

Vesttårnets mægtige spir når op i 97 meters højde, og fungerer som byens stolte vartegn, men det er nu inde i kirken, du finder de største attraktioner. Det gælder først og fremmest den smukke altertavle i forgyldt lindetræ, som blev udskåret omkring 1480. På tavlen ses Kristi lidelseshistorie fortalt gennem 21 scener. Tavlens bagside er dedikeret til kirkens to skytshelgener, Skt. Jørgen og Jakob den Ældre.

Selvom kirkerummet i dag fremstår ganske originalt, så blev skibets tag og hvælvinger faktisk ødelagt i et luftangreb i 1943. Det, du ser i dag, er resultatet af en nænsom restaurering fra 1952. Husk også at nyde de farverige vinduespartier, hvoraf de ældste stammer fra omkring år 1400.

Åbningstider: 10:00-18:00 (mandag til fredag), 10:00-17:30 (lørdag), 9:30-18:00 (søndag). Offentlige rundvisninger lørdage kl 12:00 (gratis).

Transport: Sporvogn 3, 7, 9 el. 10 til Markthalle/Landtag.

6. Maschsee

[Sø + Badning + Udlejning af både]

Maschsee er blandt de skønneste og mest romantiske seværdigheder i Hannover. Foto: HMTG fra Pixabay

Når vejret er godt, valfarter indbyggere og turister til den skønne og idylliske Maschsee. Den kunstige sø, som ligger tæt på centrum, fungerer nemlig som et populært udflugtsmål, hvor du bl.a. kan bade i søen, leje en robåd eller slappe af i parken. Du kan naturligvis også begive dig ud på den seks km lange tur, der bringer dig hele vejen rundt om søen.

‘Masch’ er det tyske ord for sump, og søens navn henviser til det sumpede landskab, der engang fandtes her langs Leine-floden. Sumpen fik ofte floden til at gå over sine bredder, og i 1930’erne blev søen derfor udgravet, så den kunne danne et effektivt værn mod oversvømmelserne. Arbejdet med at udgrave søen blev udført af regionens arbejdsløse, og var blandt de tidligste nazi-ledede byggeprojekter.

Umiddelbart vest for søen – adskilt af en smal landmasse – løber Leine-floden fortsat gennem landskabet. Skulle vandstanden i floden blive for høj, kan vandet pumpes over i søen.

I søens sydlige ende finder du en skøn badestrand, og flere steder er der mulighed for at leje robåde og vandcykler. Vil du gerne slippe for selv at gøre arbejdet, så findes der i sommersæsonen også små turbåde, der sejler rundt på den 78 hektar store sø.

Rundt langs søbredden kan du desuden nyde flere fine skulpturer, besøge en af de klassiske ølhaver samt få et kig til den store HDI-Arena – hjemmebane for det lokale fodboldhold, Hannover 96.

Transport: Bus 100 el. 200 til Hannover Robert-Enke-Straße.

7. Sprengel Museum

[Kunstmuseum]

Picasso, Fernand Léger, Edvard Munch, Paul Klee, Max Ernst og Emil Nolde. På Sprengel Museum kan du opleve nogle af de største navne indenfor moderne kunst – lige fra malerier og skulpturer til spændende installationer. Du kan også nyde den spektakulære museumsbygning, der med sit modernistiske udtryk og fremragende lysindfald må betegnes som et arkitektonisk mesterværk.

Det populære museum, der huser en af Tysklands fineste samlinger af moderne kunst, er opkaldt efter den tyske chokoladefabrikant og kunstsamler Bernhard Sprengel. Inden sin død donerede Sprengel hele sin kunstsamling til byen, og siden 1979 har den været vist frem for offentligheden, ligesom den løbende er blevet suppleret med nye, interessante værker.

Bygningens udformning, med enorme indre rum, egner sig perfekt til udstillingen af den moderne figurative, abstrakte og konceptuelle kunst, der foruden de førnævnte berømtheder også tæller 300 værker af Niki de Saint Phalle, skaberen af de voluminøse og farverige Nana-skulpturer, samt værker af de ekspressionistiske grupper Die Brücke og Der Blaue Reiter.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

Transport: Bus 200 el. 800 til Maschsee/ Sprengel.

8. Eilenriede

[Skov]

Der venter mange spændende, naturlige oplevelser i Eilenriede-skoven. Foto: HMTG fra Pixabay

Blot 10 minutters gang fra Hannovers hovedbanegård finder du Eilenriede – et 640 hektar stort skovområde, der omkranser byen, og har form som et spejlvendt C. Det er ganske fantastisk at opleve, hvordan byen og dens larm ganske hurtigt fortager sig, når man bevæger sig ind mellem træerne. Her glemmer man hurtigt, at man faktisk befinder sig midt i en storby.

Eilenriede er næsten dobbelt så stor som Central Park i New York, og regnes som Europas største byskov. Området kaldes populært for Hannovers grønne lunge, og det tilnavn forstår man sørme godt. Skoven benyttes flittigt af byen indbyggere – bl.a. til gåture og picnic. Her findes også fine legepladser, en håndfuld caféer samt informationstandere, der fortæller dig om de hjorte, harer, flagermus og måre, der lever i skoven.

Transport: Tag bus 200 nordpå fra Kröpcke til Emmichplatz, hvor du finder indgangen til den nordlige halvdel af parken.

9. SeaLife Hannover

[Akvarium]

SeaLife Hannover byder bl.a. på flotte og uhyggelige hajer. Foto: Mark fra Pixabay

Hajer, blæksprutter, skildpadder, krokodiller og mange flere eksotiske dyr venter under og over vandet i SeaLife Hannover. Det flotte akvarium er indrettet i Berggartens historiske tropehus, og under glaskuplen har man valgt at bevare den frodige regnskov. Regnskoven er bl.a. hjemsted for farverige kamæleoner, piratfisk og giftige frøer, men højdepunktet er de cubanske krokodiller, som man bl.a. kan opleve fra en glasbro, der går hen over bassinet.

SeaLife Hannover består af 40 bassiner og akvarier fyldt med spændende fisk og dyr. Du kan f.eks. gå en tur gennem dybhavsbassinets glastunnel og dermed komme helt tæt på de majestætiske hajer og de store havskildpadder. Husk også at tjekke fordringstiderne, hvor du samtidig kan blive klogere på de forskellige dyr.

Spring køen over: Køb din entrébillet til SeaLife Hannover her.

Transport: Sporvogn 4 el. 5 til Herrenhäuser Gärten.

10. Aegidienkirche

[Kirke + Monument]

Aegidienkirche er en smuk og romantisk ruin midt i Hannover. Foto: WorldInMyEyes fra Pixabay

Aegidienkirche – den østligste af Den gamle bydels tre oprindelige kirker – står i dag tilbage som en ruin. Tagkonstruktionen er borte, og de fritstående ydermure med tomme vinduesåbninger ligner mest af alt en kulisse fra et filmset. I 1943 blev kirken – ligesom resten af Hannover – offer for de allieredes bombardementer, og efter krigen blev Aegidienkirche ikke genopført. Kirken er i stedet blevet et mindesmærke, der vidner om den triste fortid.

Den gotiske kirke stammer fra 1347, mens klokketårnet med sin barokke facade blev tilføjet i starten af det 18. århundrede. På mirakuløs vis overlevede klokketårnet ødelæggelserne under 2. Verdenskrig, og står nu stort set intakt for enden af kirkeskibets tomme skal. Vedbend har indtaget en del af murværket, hvilket skaber en smuk kontrast mellem det naturlige og det menneskeskabte.

Til højre for indgangen til tårnet står Kurt Lehmanns monumentale skulptur, som forestiller en knælende person. Titlen på værket, der blev skabt i 1959, er Demut (Ydmyghed). Inde i ruinen findes også Fredsklokken, som blev doneret af søsterbyen Hiroshima. Hvert år den 6. august kl. 8:15 (datoen og tidspunktet for den atomare detonation i Hiroshima), mødes en delegation fra begge byer her for at ringe med klokken.

Åbningstider: Dagligt 10:00-18:00.

Transport: Sporvogn 1, 2, 4, 5, 6, 8 el. 11 til Aegidientorplatz.

Restauranter i Hannover – de bedste spisesteder

1. Brauhaus Ernst August

[Schmiedestraße 13]

Autentisk eller påtaget – Brauhaus Ernst August er en klassisk tysk ølhal, hvor man kan nyde hjemmebrygget øl sammen med lige så klassisk føde. Selvom der er plads til mange gæster, bliver her hurtigt fyldt, for bryghuset er populært. De store kobberkedler indgår i lokalets udsmykning, og de lyse træborde er forsynet med rødternede løbere.

Fra menukortet er wienerschnitzel, pølse og schweinhaxe blandt mulighederne. Portionerne er store, så der er garanti for at blive mæt. Øl kan bestilles i forskellige størrelser, helt op til 2 liter. Sidst på aftenen skrues der op for musikken, og mange glade gæster indtager dansegulvet.

2. Basil

[Dragonerstraße 30]

Vil du krydre dit ophold i Hannover med byens mest udsøgte gastronomi? Restaurant Basil er altid garant for smagsoplevelser ud over det sædvanlige, og sæsonens råvarer har aldrig smagt bedre, end de gør på denne hippe fusionsrestaurant, som er indrettet i en historisk staldbygning fra det 19. århundrede.

Der er højt til loftet i det unikke serveringslokale, og det samme kan siges om restaurantens menukort, hvor kreativiteten får frit spil. Menuen skifter jævnligt, men uanset årstid kan du forvente et sandt kunstværk, når tjeneren kommer ind med tallerkenen. Vinkortet er også beundringsværdigt.

3. Pier 51

[Rudolf-von-Bennigsen-Ufer 51]

Er du så heldig at få en plads ved vinduet, så har du den fineste udsigt over Maschsee. Pier 51 ligger nemlig direkte ud til (eller rettere på) den charmerende sø – lige ved siden af områdets roklub. Om sommeren kan du desuden tage plads på den dejlige terrasse.

Pier 51 er blandt de mest romantiske restauranter i Hannover – i særdeleshed, når man kan nyde solnedgangen over søen. Menukortet tæller lette pastaretter og et udvalg af fisk, fjerkræ og steaks. Alle retter kan bestilles i halve portioner til lidt over halv pris. Book mindst et par dage i forvejen, hvis du ønsker en vinduesplads til middagen.

4. Das Kleine Museum

[Grotestraße 10]

Inden du tager plads ved et af bordene på Das Kleine Museum, må du nødvendigvis overveje, om du er i stand til at nyde din mad, mens der hænger en udstoppet alligator over dig. Det charmerende spisested er indrettet med forskellige ‘museumsgenstande’, mørke træpaneler på væggene og simple træborde. Om sommeren kan man også sidde udenfor.

Menukortet byder på klassiske tyske og franske(!) retter. Du kan f.eks. nyde wienerschnitzel eller kyllingebryst i Roquefort- og valnødsauce. Der findes også flere vegetarretter, ligesom det kan anbefales at starte middagen med en fransk kartoffelsuppe.

5. Al-Dar

[Königstraße 3]

Et stenkast fra Hannovers hovedbanegård venter en autentisk mellemøstlig oplevelse for alle sanser. Al-Dar er en ganske charmerende syrisk/libanesisk restaurant, som er meget populær hos både lokale og turister. Serveringslokalet er forholdsvis minimalistisk, og byder på få men velvalgte dekorationer, der diskret minder gæsterne om den spændende og eksotiske kultur. Levende lys bidrager også til stemningen.

Udover det faste menukort, som byder på fremragende mezze (mellemøstlig tapas) og forskellige hovedretter, tilbyder Al-Dar også en skiftende 3-retters menu. Betjeningen er desuden virkelig god og imødekommende.

Hotel i Hannover – de bedste overnatningssteder

Der findes mange gode overnatningsmuligheder i Hannover uanset om du er til klassisk hotel, lejlighedshotel eller hostel. Nedenfor finder du tre forslag i forskellige prisklasser. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Hannover hos Booking.com her.Booking.com

1. Concorde Hotel am Leineschloss

[Am Markte 12]

Vil du gerne bo i hjertet af Hannover, så er Concorde Hotel det ideelle valg. Det skønne byhotel ligger på markedspladsen – lige ved siden af den gotiske Marktkirche – og du kan således nemt gå rundt til mange af de mest interessante seværdigheder i Hannover. Skulle du få behov for at benytte offentlig transport, så finder du det nærmeste sporvognsstoppested 130 meter borte.

Det 3-stjernede Concorde Hotel er et moderne hotel med indbydende og lyse værelser, hvor du finder alt, hvad du skal bruge, for at få det perfekte ophold i Hannover. Receptionen er døgnåben og om morgenen serveres en fremragende morgenmadsbuffet. Er du i bil, så findes der et parkeringshus lige rundt om hjørnet. Du kan læse mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Concorde Hotel am Leineschloss?

 • Byens bedste beliggenhed
 • Fremragende morgenmad
 • Rating på 8,5 (ud af 10) hos Booking.com
 • 130 meter til nærmeste sporvogn

2. DoubleTree by Hilton Hannover Schweizerhof

[Hinüberstraße 6]

Hannover Schweizerhof ligger i en rolig sidegade, blot 400 meter fra hovedbanegården, og du kan således nemt komme rundt til byens største seværdigheder. Det 4-stjernede hotel har mange forskellige værelsestyper – bl.a. familieværelser og suiter (nogle har balkon) – ligesom her findes spa- og wellnesscenter, sauna og motionsrum.

Det populære hotel byder på moderne og stilrene værelser, hvor du bl.a. finder aircondition, fjernsyn, minibar, kaffe/te-faciliteter mm. Receptionen er døgnåben, og personalet er både smilende og serviceminded. Hver morgen serveres en lækker morgenmadsbuffet i restauranten. Du kan læse mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge DoubleTree by Hilton Hannover Schweizerhof?

 • Familievenligt (mulighed for familieværelser)
 • Central beliggenhed
 • Spa- og wellnesscenter
 • Rating på 8,4 (ud af 10) hos Booking.com

3. Gästeresidenz PelikanViertel

[Pelikanstraße 11]

Leder du efter budgetvenlig overnatning i Hannover, så er Gästeresidenz PelikanViertel lige sagen. Hotellet er et hipt lejlighedshotel, indrettet i en nyrenoveret fabriksbygning nær byskoven Eilenriede. De indbydende værelser er pæne og lyse og rummer et praktisk tekøkken, hvor man selv kan lave mad.

Hotellet ligger et stykke fra midtbyen, men blot to minutters gang herfra finder du sporvognsstoppestedet Pelikanstraße. Og når du først sidder i sporvognen, kommer du til hovedbanegården på blot 8 minutter. Der findes også gode parkeringsmuligheder nær hotellet, som har døgnåben reception, et udmærket fællesområde og mulighed for morgenmad. Du kan læse mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Gästeresidenz PelikanViertel?

 • Værelser med eget køkken
 • Budgetvenligt
 • Rating på 8,3 (ud af 10) hos Booking.com
 • 2 minutters gang til sporvogn

Sådan kommer du til Hannover

Har du valgt Hannover som din egentlige destination, eller som et stop på vejen mod det sydlige Europa? Uanset hvad, er det nemt at komme til byen i det centrale Tyskland – enten i bil eller med tog.

Der er ca. 300 km til Hannover fra den dansk/tyske grænse, og det er således oplagt at køre til Hannover i bil. Du kan dog også sagtens tage toget til den tyske storby. Fra Danmark kræver turen blot et skifte i Hamborg. Herfra tager det under 90 minutter at komme helt til Hannover.

Sådan kommer du rundt i Hannover

Du kan med fordel udforske Hannovers midtby til fods – f.eks. på den afmærkede gårute ’Der Rote Faden’, som bringer dig rundt til midtbyens vigtigste seværdigheder. Ruten, der starter og slutter ved hovedbanegården, er 4,2 km lang. Alternativt kan du nøjes med at slentre ned ad byens primære indkøbsgade, Bahnhofstrasse, der sammen med sidegaderne er lukket for biltrafik. Her finder du mange forskellige butikker, caféer mm.

Flere af de populære seværdigheder i Hannover ligger dog udenfor midtbyen. Det gælder f.eks. Herrenhäuser Gärten, den zoologiske have og nogle af byens museer. Her kan det i stedet anbefales at benytte byens velfungerende netværk af sporvogne, busser og S-tog.

Byens sporvogne – Hannover Stadtbahn – består af 12 linjer, som både findes over og under jorden. I midtbyen er linjerne fortrinsvis under jorden, så her minder sporvognen mere om en klassisk undergrundsbane. Symbolet for sporvognens stationer er da også markeret som et hvidt U på blå baggrund.

Zonesystemet er inddelt i tre områder, henholdsvis Hannover Stadt (byen), Umland (det omkringliggende område) og Region (hele regionen). Ofte vil det være tilstrækkeligt med zonen ‘Hannover Stadt’.

Billetsystemet er ens for byens transportmidler. Som turist i Hannover er det oplagt at købe en dagsbillet, da prisen er omtrent den samme som to enkeltbilletter. Billetten kan købes i billetautomater på stationer og i bladkiosker (kig efter GVH-logoet). Enkeltbilletter gælder i to timer. Der findes også særlige billetter til korte ture (fem stop med bus, eller tre stop med sporvogn). Du kan læse mere om offentlig transport i Hannover her.

Du kan også købe HannoverCard, som gælder til offentlig transport samt giver adgang til en række af byens attraktioner i en, to eller tre dage. Du kan læse mere om HannoverCard her.

Flere oplevelse

Vil du fortsætte rejsen rundt i Tyskland, så kan det anbefales at besøge den hyggelige by Celle, som ligger 40 km nordøst for Hannover. Celle er bl.a. kendt for sit smukke renæssanceslot, Schloss Celle, hvor den danske dronning Caroline Mathilde endte sine dage efter affæren med den kongelige livlæge Johann Friedrich Struensee, samt den romantiske Altstadt, der tæller mere end 400 historiske bindingsværkshuse. Der kører direkte tog mellem Hannover og Celle.

I Nordtyskland er det også oplagt at besøge den fantastiske hansestad, Bremen. Bremen byder bl.a. på en lang række museer, et rådhus som er optaget på Unescos liste over verdenskulturarv samt gode indkøbsmuligheder. Du kan læse mine forslag til de bedste seværdigheder i Bremen her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (udsigt over Hannover): Foto: Inextremo96 fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *