De 10 bedste seværdigheder i charmerende Krakow

Krakow ligger smukt placeret ved Wisla-floden, og byder på en lang række fantastiske seværdigheder. Den betagende bykerne i Polens næststørste by består af en lang række historiske bygninger, slotte og kirker, men gemmer også på stemningsfulde caféer, barer og restauranter.

Krakow er fuld af historie og storslået arkitektur – byen har nemlig ikke altid blot været nummer to i Polen. Faktisk var Krakow Polens hovedstad frem til 1596, og de imponerende bygningsværker i den gamle bydel vidner om en stolt fortid. I slutningen af 1500-tallet valgte man imidlertid at flytte hovedstaden til Warszawas, der ligger mere centralt i landet.

Krakow som UNESCO-verdensarv

Krakows historiske centrum blev i 1978 optaget på UNESCOs liste over Verdenskulturarv. Det historiske centrum består af Den gamle bydel, Kazimierz (det gamle jødiske kvarter) samt området omkring Wawel-slottet. I disse områder kan du gå på opdagelse i de mange spændende gader, og betragte imponerende bygningsværker og monumenter.

Markedspladsen med den storslåede klædehal i renæssancestil er fuldstændig fortryllende på en sommerdag. Her er masser af liv, når både lokale og turister blander sig i mængden. Vidste du ikke, at den tidligere pave, Johannes Paul II, kom fra Krakow, finder du hurtigt ud af det. I souvenirboderne skorter det nemlig ikke på fotos og ikoner af den vellidte pave.

Krakow er en meget charmerende by med mange spændende handelsgader. Foto: Dima Lysenko fra Pixabay 

Wisla-floden og Planty-parken, der omgiver Den gamle bydel, sørger for, at Krakow også besidder en naturlig charme. Det samme oplever man på Wawel-højen, hvor det stolte slotsbyggeri knejser på toppen – med ideel udsigt over floden.

Krakow byder også på gode restauranter og ikke mindst stemningsfulde barer og diskoteker, for dem der søger et spændende natteliv. Her er kort sagt noget for alle, og nedenfor kan du få inspiration til de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter i Krakow.Booking.com

Seværdigheder i Krakow – de 10 bedste oplevelser

1. Markedspladsen (Rynek Główny)

[Plads + Shopping]

Markedspladsen med klædehallen bagest til højre og Mariakirken til venstre. Foto: Dimitris Vetsikas fra Pixabay 

Markedspladsen i Krakow kan spore sin historie helt tilbage til 1200-tallet, og når man i dag ankommer her som turist, fornemmer man også historiens vingesus. Rundt om pladsen findes mange flotte bygninger, bl.a. det gamle rådhus (der nu er indrettet som turistinformation), Mariakirken, bymuseet og naturligvis de imponerende klædehaller, Sukiennica.

Sukiennica var Krakows vigtigste handelscenter gennem århundreder. Den smukke renæssancebygning fra 1500-tallet var centrum for handel i Krakow, og her kunne du finde eksotiske varer som krydderier, silke og læder, mens der fra Krakow blev eksporteret tekstil (deraf hallernes navn), bly og ikke mindst salt fra Wieliczka-saltminen (den kan du læse mere om nedenfor).

I dag er det ikke købmænd fra nær og fjern, der mødes i Klædehallerne, men her sælges fortsat varer i stor stil. Klædehallerne er nemlig blevet en central del af Krakows turistindustri, og her kan købes alle former for souvenirs. Det gør naturligvis noget ved stemningen, men man kan stadig nyde den smukke bygning, og evt. besøge det fine kunstmuseum på førstesalen.

Omkring Markedspladsen finder du også gode muligheder for shopping i gaderne Florianska og Grodzka. Desuden er der mange hyggelige barer og restauranter i kældrene omkring Markedspladsen, og i krypten under det gamle rådhus findes et internationalt teater og en ølhal i smukke middelalderlige omgivelser.

2. Mariakirken (Kościół Mariacki)

[Kirke + Udsigt]

Mariakirken med de asymmetriske tårne. Foto: Dimitris Vetsikas fra Pixabay 

Den smukke gotisk Mariakirke (Kościół Mariacki) troner på den store markedsplads. Den katolske kirke stod færdig i 1347, og er i dag særligt kendt for verdens største gotiske altertavle. Den blev udført af den tyske kunstner Veit Stoss mellem 1477 og 1489. Det er oplagt at besøge kirken sidst på dagen, hvor der er færre turister. Her kan du i ro og mag betragte de mange kunstskatte og de fine detaljer, man finder i det store kirkerum.

Udefra er det særligt de to asymmetriske tårne, der fanger opmærksomheden. Hver hele time lyder et trompetsignal fra toppen af det højeste af de to tårne. Den klagende tone stopper brat, til ære for en vellidt trompetist, der i det 13. århundrede blev skudt i halsen, netop som han var i færd med at blæse alarm før et mongolsk angreb på byen. Trompetsignalet kl 12 middag bliver bragt live i den polske nationalradio.

Det er muligt at besøge de to tårne; signaltårnet og klokketårnet. Fra signaltårnet (det højeste af de to) har man en god udsigt over Krakows midtby, mens man i klokketårnet kan besigtige det store klokkeværk. Der er indgang til signaltårnet fra Floriańska-gaden, og et besøg tager ca. 30 minutter. Da der maksimalt må være 10 personer i tårnet ad gangen, kan der nemt opstå kø.

3. Wawel-slottet

[Slot + Museum]

I området omkring Wawel-slottet kan du bruge mange spændende timer. Foto: Roman Polyanyk fra Pixabay 

Som turist i Krakow er det nærmest et must at besøge Wawel-slottet. Det er en af byens absolutte topattraktioner, og du kan roligt afsætte en hel dag til at udforske de mange bygninger og museer.

Det smukke slotsområde ligger hævet over Wisla-floden, og selve slottet er for mange indbyggere symbol på den polske stat og nation. Da Krakow var hovedstad for det polske rige, var det Wawel-slottet, som tjente som royal residens.

Wawel-Katedralen

Centralt i slotsområdet findes Wawel-Katedralen (Katedra Wawelska), hvor mange af fortidens polske konger og dronninger ligger begravet. Det er gratis at besøge selve katedralen, mens det koster entré at besøge Sigismund-klokketårnet, krypten med de royale grave og Katedral-museet.

Wawel-Katedralen er den tredje kirke på stedet, og den gotiske katedral kan dateres tilbage til det 14. århundrede. Det kan anbefales at leje den glimrende audioguide, som giver en god introduktion til katedralen, klokketårnet og gravene.

Spændende museer

På selve slottet kan du opleve flere separate udstillinger – hvis du køber billet til alle udstillingerne, vil hver billet være forsynet med et klokkeslæt, der indikerer, hvornår du skal ankomme til den enkelte udstilling. Det gør besøget lidt indviklet, men når man først er kommet indenfor, er udstillingerne gode.

Wawel-slottet blev opført i det 13. og 14. århundrede på befaling af den polske konge Kasimir III. Slottet er blevet udbygget af flere omgange, og mens det startede med at være et middelalderslot, er der i dag inkorporeret stort set alle europæiske stilarter i slottets arkitektur. Det er både et massivt forsvarsværk, strategisk placeret på en bakketop 228 meter over havet, men indeholder også smukke royale gemakker.

De kongelige modtageværelser består af flotte royale sale, og er bestemt et besøg værd. Det samme gælder De private gemakker, hvor man kan opleve, hvordan kongefamilien boede.

I skat- og rustkammeret findes en af slottets flotteste udstillinger, hvor hovedattraktionen er Szczerbiec-sværdet fra 1250, som har været anvendt ved alle polske kroninger. I udstillingen om Den forsvundne Wawel kan man lære mere om slottets historie, og bl.a. besigtige gamle underjordiske ruiner.

Åbent marts og oktober: 9:00-18:00, april og september: 9:00-19:00, maj til august: 9:00-20:00, november til februar: 9:00-17:00.

Entré og rundvisning: Køb din billet til Wawel-slottet og katedralen inkl. rundvisning med guide her

4. Sejltur på Wisla-floden

[Sightseeing + Afslapning]

Fra området nedenfor Wawel-slottet kan man komme med på gode sejlture. Foto: Dimitris Vetsikas fra Pixabay 

Wisla er den længste flod i Polen, og løber fra syd til nord i hele landets længde. På sin vej gennem landskabet løber den både igennem Krakow og den polske hovedstad Warszawa, inden den når Gdansk og Østersøen. En sejltur på Wisla-floden kan varmt anbefales under din ferie til Krakow, og Kapitan Victor er en oplagt turarrangør.

Kapitan Victor har mange forskellige både, og de afgår alle fra flodbredden nedenfor Wawel-slottet (lige overfor Sheraton Hotel). Selv på de korte ture, som varer 30 minutter, kan du nå at få et godt indtryk af Krakow fra vandsiden.

Leder du efter en romantisk tur, kan det anbefales at tage med den flotte gondol, men der er naturligvis også større turbåde – nogle af dem sejler også om aftenen, hvor man kan nyde en smukt oplyst by.

Køb billet hjemmefra: Sightseeingtur på Wisła-floden med audioguide (på engelsk)

5. Nowa Huta

[Bydel]

Efter 2. Verdenskrig var Polens økonomi i knæ. Fattigdom og arbejdsløshed i de trøstesløse ruiner var ikke just ommuntrende for polens ungdom. Særligt i denne del af landet trængte omgivelserne til en ansigtsløftning, og det skal man så sandelig love for, at indbyggerne i Krakow fik. De fik faktisk en helt ny by.

Nowa Huta betyder Det nye stålværk, og bydelen med dertilhørende stålværk blev grundlagt i 1949, i et øde område øst for Krakow. Her skulle man bygge den ideelle socialistiske arbejderby. Centrum var naturligvis stålværket, der på blot 20 år blev Polens største stålværk.

Rundt om stålværket blev bygget nye, anstændige boliger til værkets arbejdere og familier. Der blev også udlagt grønne områder, så indbyggerne kunne få noget pænt at kigge på, og et sted at slappe af i weekenderne.

Idealbyen Nowa Huta er et studie i socialistisk byplanlægningen. Ud fra den centrale plads (Plac Centralny) nærmest stråler de langstrakte brede alléer ud til siderne, mens de store ensartede boligkarréer ligger vinkelret mod hinanden. Ganske ironisk hedder Plac Centralny i dag Ronald Reagans Plads – opkaldt efter kommunismens fjende nummer 1. Den store statue af Lenin, der engang stod på pladsen, er også for længst borte.

Socialistisk folkekøkken og bymuseet

Det mest interessante er egentlig at gå rundt i området, og opleve den særegne arkitektur og stemning. I dag er Nowa Huta et relativt fattigt område, men med mere end 200.000 indbyggere er her masser af liv.

Når du bliver sulten, bør du tage på Spolem Bar Centralny. Her får du klassisk polsk mad til billige penge. Spolem Bar ligger lige ved Den centrale plads, og er et klassisk socialistisk folkekøkken på både godt og ondt. Her er lysstofrør, plastikblomster og skæve borde. Til gengæld er her autentisk mad – og den er næsten lige så billig som i kommunisttiden.

Det kan også anbefales at besøge Nowa Huta-museet, hvor du kan blive klogere på idealbyen. Her får du historien bag arkitekturen, og du kan høre om de arbejdere, der byggede byen. Museet er åbent tirsdag til søndag 10:00-17:30.

Transport: Sporvogn 4, 10, 16, 21, 22 eller 64 til Plac Centralny.

6. Oskar Schindlers Fabrik

[Museum]

Takket være Steven Spielbergs film er historien om Oskar Schindler i dag kendt over hele verden, og hans fabrik er an af de mest populære seværdigheder i Krakow. Foto: Ron Porter fra Pixabay 

I 1993 lavede Steven Spielberg filmen ’Schindlers Liste’. Dermed fik omverden for alvor øjnene op for fabriksejeren, Oskar Schindler, og hans liste, der reddede mange jøder fra gaskamrene i Auschwitz. Film er naturligvis én ting, og virkeligheden noget andet. Schindlers emaljefabrik (Fabryka Emalia Oskara Schindlera) i Krakow er i dag omdannet til et topmoderne museum med en flot multimedieudstilling.

På Oskar Schindlers Farbik kan du blive klogere på Krakow under besættelsen. Her formidles jødernes og de almindelige polakkers levevilkår under 2. Verdenskrig, og så er der naturligvis også fokus på manden og myten, Oskar Schindler samt de mange overlevende fra hans fabrik.

Under 2. Verdenskrig fik den tyske fabrikant, ligesom mange andre fabriksejere, mulighed for at benytte billig jødisk arbejdskraft. I hvilket omfang Schindler var drevet af de økonomiske fordele eller alene sit gode hjerte, kan være svært præcis at afgøre, men resultatet var i hvert fald, at omkring 1200 jøder undgik udryddelseslejrene, fordi de arbejde for ham. På museet findes også effekter fra Spielbergs Oscarvindende film.

Åbningstider: Mandag: 10:00-16:00, tirsdag-søndag: 10:00-20:00.

Spring køen over: Køb entrébillet til Schindlers Fabrik her og vis den på mobilen

Transport: Sporvogn 3, 19 eller 25 til Bohaterów Ghetta.

7. Balon Widokowy

[Udsigt]

Du skal ikke lide af højdeskræk, hvis du skal en tur op i den store Widokowy-ballon. Til gengæld får du en førsteklasses udsigt over Krakows gamle bydel fra 150 meters højde.

Den store heliumballon er forbundet med landjorden via en tyk stålwire, som sikrer, at man kommer sikkert ned på jorden igen. Heliumballonen er en sjov og anderledes måde at opleve den smukke by på. Og så er den langt billigere end en traditionel luftballon.

Der kan være op til 30 passagerer med ballonen, og du får minimum 10 minutters flyvetur. Der fås ikke bedre panoramaudsigt i Krakow. Ballonen sendes kun op, hvis vejrforholdene er optimale. Du kan altid tjekke hjemmesiden for opdateringer. Læs mere om ballonen her.

Transport: Bus eller sporvogn til Rondo Grunwaldzkie.

8. Auschwitz-Birkenau

[KZ-lejr + Museum]

De gamle barakker i Auschwitz dækker over en skræmmende historie. Foto: ANIL OZTURK fra Pixabay 

Auschwitz var den mest berygtede af nazisternes udryddelseslejre under 2. Verdenskrig, og er i dag den mest kendte. Det hænger naturligt sammen med, at Auschwitz var den KZ-lejr, hvor flest mennesker mistede livet, og samtidig er lejren også meget velbevaret.

Lejren er næsten for godt bevaret, for man kan virkelig få et skræmmende indblik i, hvordan hverdagen forløb her. Auschwitz står stort set som nazisterne forlod den i 1945, hvor den Røde Hær rykkede frem fra Øst og kort efter befriede lejren.

Egentlig hedder lejren Auschwitz-Birkenau, og består af to separate dele. I Auschwitz står den berømte port med teksten ”Arbeit Macht Frei”, der leder ind til de massive blokke af røde mursten, der i dag er indrettet som museum.

En ufattlig tragedie

Det var en gammel kasserne, som blev lavet om til koncentrationslejr. Birkenau ligger ca. 2 km fra Auschwitz, og var den egentlige udryddelseslejr. Her kom togvogne fyldt med mennesker, hvoraf mange blev sendt direkte til gaskamrene.

Op mod 1,1 millioner jøder mistede livet i Auschwitz-Birkenau, og den forfærdelige tragedie er svær at fatte. I Birkenau er mange af træbarakkerne forfaldne og udbrændte, og gaskamrene blev sprængt i stykker af nazisterne, inden de forlod lejren – et desperat forsøg på at skjule sandheden om lejrens anvendelse. Derudover er området meget velbevaret, og står i dag som en uhyggelig tidslomme.

Den ikoniske port i Birkenau hvor godsvogne fulde af mennesker kørte igennem. Foto: Carl S fra Pixabay 

I Birkenau står de høje pigtrådshegn, og hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, at de var konstrueret for at holde dyr inde. Og det var da også sådan mennesker blev behandlet her. Som kreaturer.

Det er uhyggeligt at opleve den systematik og logistik, der var forbundet med udryddelserne. Hele Birkenau blev anlagt for at optimere udryddelsesprocessen så meget som muligt.

En voldsom oplevelse

I Auschwitz vidner de mange sko, bunker af afklippet hår, og store stakke af kufferter, om de mange mennesker, der forlod deres hjem og aldrig vendte tilbage. Et besøg i Auschwitz er en voldsom oplevelse. Besøget er skræmmende men lærerigt. Der arrangeres ture med guider, og der kører gratis shuttlebusser mellem Auschwitz og Birkenau.

Oplevelsen ved at besøge Auschwitz bliver i én længe efter. Derfor vil jeg anbefale, at du besøger stedet som noget af det sidste på din ferie til Krakow – det kan nemlig godt lægge en dæmper på de næste dages sjov og ballade.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

I højsæsonen er det obligatorisk at besøge lejren med guide mellem 9:30 og 15:00, men det er nu også den bedste måde at opleve lejren på. Det er gratis at besøge selve lejren, men man skal betale for den guidede rundvisning.

Transport: Der kører mange busser dagligt fra busterminalen i Krakow. Alternativt kan du besøge Auschwitz-Birkenau på en heldagstur med afhentning på dit hotel – Læs mere her.

9. Wieliczka-saltminen

[Saltmine + Museum]

De store underjordiske rum i Wieliczka-saltminen er fantastiske at opleve. Foto: Ron Porter fra Pixabay 

Det er ikke hver dag, at en nedlagt saltmine optages på UNESCOs Verdensarvsliste. Men det er sket for Wieliczka-saltminen ca. 15 km fra Krakow. Her blev der udvundet salt gennem 750 år, og Wieliczka er dermed en af Verdens ældste miner.

Da salt var en kostbar handelsvare, har minen givet rigdom og velstand til området, men i dag er det minens spektakulære udsmykninger, der lokker massevis af turister til stedet.

Gennem århundreder har minearbejderne udhugget utrolige skulpturer dybt under jorden, og særligt det enorme kapel er en fantastisk oplevelse. I det underjordiske kapel alt interiør gjort i salt – selv lysekronerne består af saltkrystaller. Kapellet er hovedattraktionen i Wieliczka, men på den guidede tur gennem de fugtige minegange, bliver du naturligvis også klogere på minens historie og minearbejdernes dagligdag.

Man kan smage salt på læberne, ligesom salt driver ned ad vægge og lofter. Et besøg i Wieliczka-saltminen er en speciel oplevelse, som klart kan anbefales. Efter rundvisningen kan du nyde mad og drikke i det underjordiske cafeteria.

Åbningstider: April til oktober 9:00-19:30, november til marts: 9:00-17:00.

Transport: Lokaltog fra hovedbanegården i Krakow til Wieliczka Rynek Kopalnia.

Billet: Køb din entrébillet (inkl. rundvisning) til Wieliczka-saltminen her

10. Krakow Pinball Museum

[Spillehal + Museum + Bar]

En af de alternative seværdigheder i Krakow: Der er lagt op ti flere timers god underholdning på Pinball Museum. Foto: K-H. Leuders fra Pixabay 

Man kan med rette påstå, at Krakow er én stor romantisk tidslomme. Det samme kan man på sin vis sige om spillehallen i Stradomska-gaden. Men modsat Krakows gamle bydel, er det ikke middelalder og renæssance, man bliver ført tilbage til i de ellers smukt hvælvede kældre. Nej, det er derimod en tidsrejse til 1980’erne.

Dengang hvor der eksisterede haller med spillemaskiner, og du hurtigt kunne få brugt alle dine 25-ører på Pac-Man til Atari, Donkey Kong og naturligvis de klassiske flippermaskiner. Sidstnævnte er det primære tema for dette sjove og nostalgiske museum, men her findes også videospil med Asteroids, Street Fighter og naturligvis Pac-Man.

Krakow Pinball Museum (Interaktywne Muzeum Flipperów) er utrolig hyggeligt, og du kan snildt få mange timer til ar gå her, hvis du har bare den mindste interesse for videospil og flippermaskiner. Stedet er også en bar, så der er rig mulighed for at forsyne sig med alverdens drikkevarer.

De ældste flippermaskiner er fra slutningen af 1960’erne, mens de nyeste er fra 2010’erne. Og bare rolig, du behøver ikke være nervøs for, at hele ferieopsparingen pludselig er brugt op. Man betaler nemlig et engangsbeløb, og så er der frit spil på alle stedets maskiner.

Åbningstider: Søndag til torsdag 12:00-22:00, fredag og lørdag 12:00-23:00.

Restauranter i Krakow – de bedste spisesteder

Du har ikke været i Krakow, hvis du ikke har spist i en kælder. Omkring Markedspladsen og i de omkringliggende gader findes et utal af hyggelige kælder-restauranter og barer. Her findes altid en hyggelig og autentisk stemning, og er du i Krakow en varm sommerdag, kan det være meget behageligt at blive kølet lidt ned under jorden.

De alternative og hippe caféer og restauranter finder du i Mostowa-gaden, hvor du helt sikkert også vil møde den del af Krakows ungdom, som er med på beatet.

1. Chata Restaurant

[Krowoderska 21]

Der er noget bondeidyl over Chata Restaurant. Her er lyst træ på væggene, gamle fotografier og nips på hylderne. Man sidder ved rustikke langborde, og på bænkene ligger bløde skind, man kan sidde på. Langbordene er geniale, hvis man gerne vil i snak med andre gæster, og maden på Chata er rigtig god. Du kan prøve alle de polske klassikere, og evt. få dem serveret på store træfade.

2. Restaurant Wierzynek

[Rynek Główny 16]

Det er alligevel de færreste restauranter, som kan prale af at have haft både Valdemar Atterdag og Steven Spielberg som gæster, men det kan de på Restaurant Wierzynek – Krakows ældste restaurant. Wierzynek har ligget på Markedspladsen siden 1364, men menuen er blevet opdateret nogle gange siden den tid. Faktisk får du moderne og lækker gourmet-mad i fine omgivelser. Wierzynek er en af de bedste restauranter jeg nogensinde har spist på, og selvom priserne er høje i forhold til polsk standard, er det det hele værd. Der kan være penge at spare ved at vælge den sæsonbestemte menu.

3. Bar Smak

[Karmelicka 10]

Klassisk polsk mad i simple men alligevel hyggelige omgivelser. Bar Smak tilbyder enkle retter som panerede koteletter, pirogger og smagfulde supper til billige penge. Her kommer mange lokale, og kommer du ikke for maden, som kom i det mindste for den autentiske stemning ved træbordene med de rød- og hvidternede duge.

4. Cyrano de Bergerac

[ul. Slawkowska 26]

Cyrano de Bergerac er som navnet antyder ganske franskinspireret. Det er en utrolig stemningsfuld restaurant med imponerende kælderhvælvinger, og med et mindst lige så imponerende menukort. Her får du gourmet i absolut topklasse, og i Polen er det heldigvis til at betale. Betjeningen er rigtig god, og retterne bliver præsenteret meget professionelt. Vinkortet er også fremragende.

5. Ristorante Sant’Antioco

[Mikolajska 30]

Ristorante Sant’Antioco er både den bedste italienske restaurant i Krakow, og en af byens bedst anmeldte restauranter på Tripadvisor i det hele taget. Her får du ægte italienske klassikere med et twist. Ligesom mange af Krakows bedste spisesteder, er også denne restaurant indrettet i en hyggelig kælder. Fisk og skaldyr er også blandt stedtes specialiteter.

Hotel i Krakow – de bedste overnatningssteder

Der findes et stort udvalg af hoteller i Krakow, og nedenfor finder du mine tre anbefalinger til hoteller i forskellige prisklasser. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Krakow hos Booking.com her.Booking.com

1. Klassisk byhotel i Krakow: Hotel Columbus

[ul. Starowislna 57]

Hotel Columbus er et rigtig godt hotel i mellemklassen. Det 3-stjernede hotel er et oplagt udgangspunkt for mange gode oplevelser i Krakow, og du får både god beliggenhed, skøn komfort og lækker morgenmad med i prisen. Værelserne har bl.a. aircondition, eget bad, minibar, fjernsyn mm.

Hotellet ligger i Det jødiske kvarter – et charmerende område, hvor der findes mange hyggelige caféer og spisesteder. Der er også kun 15 minutters gang til Den gamle bydel med alle de populære seværdigheder. Hotellets personale er desuden meget venligt og imødekommende. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Hotel Columbus?

 • Prisvenligt byhotel med hyggelige værelser
 • God beliggenhed – 850 meter fra Den gamle bydel
 • Lige ved sporvognsstoppestedet Miodowa
 • Rating på 8,9 (ud af 10) hos Booking.com

2. Eksklusivt hotel i Krakow: Metropolitan Boutique Hotel

[Joselewicza 19]

Metropolitan Boutique Hotel er blandt de absolut bedste hoteller i Krakow, hvor komfort, service og beliggenhed går op i en højere enhed. Hotellet er både det bedst anmeldte hotel på Tripadvisor og har opnåede en score på hele 9,3 (ud af 10) hos Booking.com. Metropolitan er således det oplagte valg, hvis du vil have det bedste ophold i Krakow.

Det 4-stjernede hotel er placeret i Krakows charmerende jødiske kvarter – i gåafstand til mange af byens bedste attraktioner og spisesteder. Værelserne (med aircondition, køleskab, elkedel mm) er store og indbydende, og findes både som dobbeltværelser og familieværelser (til 3, 4 el. 6 personer). Morgenmaden er også rigtig god. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Metropolitan Boutique Hotel?

 • God beliggenhed i Krakows jødiske kvarter
 • Forskellige værelsestyper med plads til 2-6 personer
 • Tæt på Miodowa-sporvognsstoppestedet
 • Rating på 9,3 (ud af 10) hos Booking.com

3. Billig overnatning i Krakow: Atlantis Hostel

[Jozefa Dietla 58]

Leder du efter et billigt sted at overnatte i Krakow, så er Atlantis Hostel det oplagte valg. Selvom der er tale om et hostel, så tilbydes her også private værelser som supplement til de klassiske sovesale. Du kan dermed opnå det niveau af komfort, som du ønsker.

Værelserne på Atlantis Hostel er rene og ganske enkle. Generelt er fællesfaciliteterne pæne, og her findes både køkken og opholdsrum. Beliggenheden er også perfekt – i gåafstand til Slottet og Den gamle bydel. Det er således nemt at komme ud og opleve skønne Krakow. Personalet hjælper desuden gerne med at arrangere forskellige ture. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Atlantis Hostel?

 • Billig og central overnatning i Krakow
 • Private værelser el. seng på sovesal
 • Gode fællesfaciliteter
 • Rating på 8,2 (ud af 10) hos Booking.com

Sådan kommer du til Krakow

Du kan nemt flyve til Krakow fra både København og Billund. Alternativt kan du også tage tog, men det er mest oplagt, hvis du i forvejen rejser rundt på Europas jernbaner, f.eks. på Interrail. Det tager ca. 90 minutter at flyve fra Danmark til Krakow.

Krakows lufthavn hedder officielt John Paul II International Airport Kraków – Balice (KRK), og ligger ca. 12 km vest for centrum. Du kan tage toget udenfor lufthavnen, som bringer dig til Krakows hovedbanegård på ca. 15 minutter. Alternativt kører bus 252 og 208 (bus 902 om natten) også til centrum, med endestation foran hovedbanegården.

Afhængig af hvor du skal hen i Krakow, kan det være en fordel at tage bussen, men hvis du skal i nærheden af banegården, er toget klart at foretrække (busturen hertil tager ca. 40 minutter).

Sådan kommer du rundt i Krakow

Det er nemt at komme rundt i Krakow med sporvogn. Foto: Dimitris Vetsikas fra Pixabay 

Krakows gamle bydel kan med fordel opleves til fods, men den offentlige transport er også god og billig. Der findes et stor netværk af busser og sporvogne, og billetter er fælles for de to transportmidler.

Billetter kan købes i automater og kiosker (og fra chaufføren til højere pris). Der findes billetter som gælder i 20, 50 og 90 minutter efter de er blevet stemplet. Huske at stemple billetten umiddelbart efter påstigning. Der findes også biletter som gælder i henholdsvis 24, 48 og 72 timer.

Flere oplevelser…

Skal din rejse i Polen fortsætte, er det oplagt enten at tage mod syd til bjergbyen Zakopane eller mod nord til hovedstade, Warszawa. Du kan læse mine anbefalinger til de bedste seværdigheder og oplevelser i Warszawa her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (hestevogn i Krakows gamle bydel): Billede af Roman Polyanyk fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *