Rejseguide: De bedste oplevelser og seværdigheder i Stettin

Hvilke attraktioner og seværdigheder må du ikke gå glip af i Stettin? Den smukke polske havneby ved Oder-floden byder på mange fantastiske oplevelser – f.eks. romantiske bådture, historiske bygningsværker, interessante museer, trendy caféer og hyggelige spisesteder.

Stettin (Szczecin på polsk) ligger i det nordvestlige hjørne af Polen – få kilometer fra den tyske grænse – og cirka midt i det historiske landområde, Pommern.

Historisk set har byen været en del af det mægtige Hanseforbund og residens for de pommerske hertuger, ligesom den har været underlagt svensk og prøjsisk herredømme. Siden afslutningen af 2. Verdenskrig har Stettin været en del af Polen.

Med ca. 400.000 indbyggere er Stettin en livlig storby i polsk målestok. Byen blev hårdt ramt af bombardementer under 2. Verdenskrig, men er i dag smukt genopbygget. Takket være beliggenheden ved Oder-floden, har Stettin altid været et vigtigt handelscentrum i regionen, og i dag er det fortsat en fornøjelse at gå på indkøb i byen, hvor prisniveauet er noget lavere end i Danmark.

Blandt byens mest populære seværdigheder finder man både historiske bygningsværker som Stettin Slot (hertugernes storslåede residens), Det gamle rådhus (der i dag er indrettet som museum) og byens smukke katedral. Det er muligt at nyde udsigten fra katedralens klokketårn.

Du kan også prioritere en byvandring ad Den Røde Rute (som bringer dig forbi de vigtigste seværdigheder og monumenter) eller følge Piastowski-boulevarden (Bulwar Piastowski) langs floden. Når du får brug for en pause, kan du slappe af i den store Kasprowicz-park.

I denne rejseguide kan du finde inspiration til de bedste seværdigheder, restauranter og hoteller i Stettin. God fornøjelse!

Booking.com

Seværdigheder i Stettin – de 10 bedste seværdigheder

1. Stettin Slot (Zamek Książąt Pomorskich)

[Slot + Museum + Udsigt]

Slottet i Stettin er blandt byens mest populære vartegn. Foto: Daniel Leżuch fra Unsplash

Det store slotskompleks i Stettin er blandt byens mest populære seværdigheder, og bag det bombastiske ydre kan man bl.a. opleve rustninger, våben, antikke møbler, emblemer og malerier, samt seks rigt dekorerede sarkofager i tin fra begyndelsen af det 17. århundrede. Fra det hvide klokketårn har man desuden en fornem udsigt over Stettins gamle bydel.

Slottet i Stettin kaldes også for “Hertugslottet” eller “De pommerske hertugers slot”. I mange år fungerede bygningen nemlig som hertugernes residens.

Barnim III var den første pommerske hertug, som tog bolig på stedet. Det skete i 1346. I 1428 blev den forholdsvis primitive hertugbolig udvidet til et regulært slot under Kasimir V, og i slutningen af det 16. århundrede skabte Johann Friedrich (med hjælp fra italienske håndværkere) et overdådigt renæssanceslot.

I de følgende århundreder var Stettin (og det øvrige Pommern) under svensk og senere prøjsisk herredømme, og slottets arkitektoniske udtryk skiftede flere gange. Under 2. Verdenskrig led slottet i Stettin store skader, og i forbindelse med den efterfølgende genopbygning førte man slottet tilbage til det klassiske renæssance-udtryk.

Man får det bedste indtryk af slottet, når man træder ind på den firkantede gårdsplads, hvorfra man kan betragte slottets enkle udsmykning – læg f.eks. mærke til det cirkulære mønster øverst på murene, der ligner Yin og Yang-symbolet.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

2. Den Røde Rute (City Trail)

[Sightseeing + Byvandring]

Ønsker du at udforske Stettin til fods, så er det oplagt med en tur på “Den Røde Rute”. Den afmærkede sightseeing-rute gennem Stettin er 7 km lang, og bringer dig forbi 42 af byens mest interessante monumenter og bygningsværker. Røde prikker i belægningen viser vej, og hvert stop er forsynet med et nummer samt en kort beskrivelse.

Den røde rute starter og slutter foran hovedbanegården, og bringer dig bl.a. forbi resterne af den gamle bymur, byens katedral, markedspladsen med det gotiske rådhus, Stettin Slot og Chrobry-promenaden. Det er muligt at købe et detaljeret kort over ruten på byens turistbureau, men man kan også blot begive sig ud på Den røde rute, som er godt afmærket.

3. Det gamle rådhus (Ratusz Staromiejski w Szczecinie)

[Historisk rådhusbygning + Museum]

Rådhuset til venstre er i dag indrettet som museum. I modsatte ende findes en smuk gotisk facade. Foto: 12019 fra Pixabay

Den gotiske rådhusbygning fra det 15. århundrede er én af de smukkeste bygningsværker i Stettin. Med sin imponerende teglstensgavl er rådhuset et arkitektonisk pragtstykke, som mirakuløst overlevede 2. Verdenskrigs bombardementer. I dag er der indrettet bymuseum i de historiske sale.

Rådhuset findes for enden af markedspladsen, Rynek. Gavlen, som vender ud mod pladsen, er relativt enkel (men ganske elegant), mens gavlen i bygningens modsatte ende er spektakulær med sit himmelstræbende mønster af lette søjler i røde teglsten.

Bag den historiske facade venter flere sale med smukke bjælkelofter. Her kan man blive klogere på byens historie, lige fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Gamle landkort, malerier og værktøj bidrager til at vise, hvordan byen har udviklet sig gennem tiden, hvilket også illustreres gennem et 9 meter dybt tværsnit af en arkæologisk udgravning.

Blandt udstillingens højdepunkter er en sjælden middelalderskat, som dukkede frem fra jorden i forbindelse med et byggeprojekt i 2001. Skatten består af sølvmønter, knapper, ringe og andre smykker. Disse rigdomme var gemt i en lille jerngryde, som også vises frem. Herudover kan man opleve forskellige typer brugskunst, våben og møbler.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

4. Chrobry-promenaden (Wały Chrobrego)

[Havnepromenade]

Chrobry-promenaden er et populært mødested. Foto: Renata Misztal fra Pixabay

Chrobry-promenaden er anlagt 19 meter over Oder-floden, og fra den 500 meter lange udsigtsterrasse har man en skøn udsigt over floden og skibene, som ligger fortøjet langs kajen nedenfor. Udover at være en populær seværdighed, er promenaden også et oplagt mødested for Stettins indbyggere. Når du er færdig med at beundre udsigten, kan du passende nyde en kop kaffe eller en øl ved en af caféerne med udendørs servering.

Chrobry-promenaden blev etableret mellem 1902 og 1921, og forbinder de tre pompøse bygninger, som henholdsvis huser marineuniversitetet, nationalmuseet og Vestpommerns offentlige administration. Promenaden følger byens middelalderfæstning, som var blevet nedlagt i 1873, og er navngivet efter den første polske konge, Boleslav I (Bolesław Chrobry på polsk).

Langs promenaden ses flere skulpturer, vandkaskader og andre dekorative elementer. Du kan med fordel både besøge promenaden i dagtimerne og om aftenen. Om aftenen er hele det smukke område nemlig oplyst af en lang række projektører.

5. Bådture i Stettin

[Sejltur + Sightseeing]

Der er gode muligheder for at komme ud at sejle, når du besøger Stettin. Foto: Renata Misztal fra Pixabay

Langs Piastowski-boulevarden (Bulwar Piastowski) ligger turbådene fortøjet, og venter på at sejle afsted med forventningsfulde turister. Stettin er en vigtig havneby, og byens havnekvarter byder bl.a. på store containerskibe, værfter, pakhuse og en skov af lastekraner. Alt dette kan man opleve fra vandsiden, ligesom man også kan nyde en række af byens største seværdigheder, som ligger langs Oder-floden.

Der findes flere forskellige rederier, som tilbyder bådture på Oder-floden og i Stettins havneområde. Langt de fleste sejler afsted fra Piastowski-boulevarden (Bulwar Piastowski), som ligger lige nedenfor byens gamle markedsplads. Du kan vælge mellem den klassiske rundtur på 1 time, eller længere udflugter på 2 eller 3 timer. Flere rederier tilbyder også solnedgangsture.

Du kan f.eks. sejle med M/S Joanna – se en oversigt over turene her

6. Nationalmuseet i Stettin

[Museum]

Nationalmuseet i Stettin består af flere afdelinger, som er spredt ud over byen. Hovedafdelingen er den majestætiske bygning langs Chrobry-promenaden, hvor man finder Polens mest omfattende etnografiske udstilling.

I de smukke omgivelser (bygningen er fra begyndelsen af det 20. århundrede) kan man opleve en lang række interessante genstande fra forskellige kulturere i Asien, Afrika, Sydamerika og Oceanien.

Udover hovedbygningen råder Nationalmuseet i Stettin også over “Museet for regionale traditioner”, “Museet for samtidskunst”, “Det historiske museum” (indrettet i byens gamle rådhus) og “Dialogcentret”, som fokuserer på den tyske besættelse og sovjettiden.

Udover “Det historiske museum” i Rådhuset er “Museet for regionale traditioner” sandsynligvis det mest interessante. Dette museum er indrettet i et pompøst palæ fra 1726-1727, som oprindeligt blev opført af den prøjsiske konge, Frederik Vilhelm I. Udstillingen i den elegante bygning (som også har tjent som Pommerns parlament) fokuserer på Pommerns historie med fokus på de pommerske hertuger.

Man kan bl.a. opleve religiøs kunst fra middelalderen og frem til barokken, herunder et gotisk krucifiks fra kurbyen Kamień Pomorski, et portræt af hertug Filip I (1515-1560) skabt af den tyske renæssancemaler, Lucas Cranach den Yngre, samt de pommerske hertugers kronjuveler fra det 16. og 17. århundrede.

Åbningstider: Du kan se de enkelte afdelingers aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

7. Stettin Underground (Szczecin Underground)

[Koldkrigsbunker + Underjordiske tunneller]

Er du på udkig efter en anderledes oplevelse i Stettin? Under byens hovedbanegård findes et omfattende bunkerkompleks, som er tilgængeligt for offentligheden. Tre forskellige tematiske ruter bringer dig gennem de underjordiske tunneller, der blev skabt som beskyttelsesrum under 2. Verdenskrig. Efter krigen blev anlægget omdannet til en atomsikret bunker.

Det underjordiske kompleks har et areal på næsten 3.000 kvadratmeter, fordelt på 5 etager. Niveauforskellen på den øverste til den nederste etage er på 16 meter. Under 2. Verdenskrig kunne 5.000 personer søge tilflugt for de allieredes bombardementer. De 3 meter tykke betonmure og lofter sørgede for at beskytte byens civilbefolkning.

Når du besøger Stettin Underground, kan du vælge at begive dig ud på tre forskellige ruter; rød, blå og gul. Hvis du har tid, kan du prøve dem alle. Den røde rute fokuserer på 2. Verdenskrig og livet i Stettin under krigen, mens den blå rute fokuserer på Den kolde krig i perioden fra 1950 til 1992. Den gule rute er forsynet med forskellige installationer og dekorationer, der er velegnede til sjove billeder og spektakulære selfies.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

8. Stettin Katedral (Bazylika archikatedralna św. Jakuba Apostoła)

[Kirke + Udsigt]

Man føler sig virkelig lille, når man træder ind i Stettins flotte katedral. De røde, himmelstræbende teglstenssøjler rejser sig majestætisk på begge sider af kirkeskibet, og i koret strømmer lyset ind ad de smukke vinduesmosaikker. Katedralen er desuden forsynet med 19 kapeller, som hver især byder på fine kunstskatte – lige fra klassiske malerier til detaljerede skulpturer.

Byggeriet af den mægtige katedral (som er den næsthøjeste i Polen) blev indledt i 1100-tallet, og fortsatte gennem de næste to århundreder.

Forbilledet var Mariakirken i Lübeck, men katedralen i Stettin har måttet genopbygges flere gange – bl.a. som følge af en voldsom storm i 1456 og ødelæggelser efter Den skånske krig i 1677. Den originale nordtyske murstensgotik er således blevet suppleret af andre stilarter, herunder barok.

Efter 2. Verdenskrig lå katedralen atter i ruiner, men heldigvis er det lykkedes at genskabe det imponerende kirkerum. I koret ses et smukt alter med dekorative relieffer i messing, ligesom man kan beundre den unikke altertavle, som består af fragmenter fra flere forskellige altertavler fra det 14. århundrede.

Katedralens orgel blev installeret i 2008, og vejer omkring 30 tons. Instrumentet er 10 m højt, har 66 stemmer og består af 4743 orgelpiber.

Vil du gerne nyde udsigten over Stettin, så kan du tage elevatoren op til den fine udsigtsplatform i katedralens tårn. I 56 meters højde har man en fremragende udsigt over den gamle bydel og Oder-floden.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

9. Kasprowicz Park (Park im. Jana Kasprowicza)

[Park]

Besøger du Kasprowicz-parken i det tidlige forår, kan du opleve, hvordan græstæppet forvandles til et sandt farveorgie, når tusindvis af krokus blomstrer langs parkens majestætiske alléer. Parken er dog værd at besøge uanset årstid, og man kan sagtens bruge flere timer på at nyde de grønne plæner, de eksotiske træer og buske samt den romantiske parksø.

Kasprowicz-parken blev etableret i 1900, og hed oprindeligt Quistorp Park – opkaldt efter entreprenøren og filantropen Johannes Quistorp, der donerede en række større landområder til byen. Efter 2. Verdenskrig blev Stettins tyske befolkning fordrevet, og byens største park blev i stedet opkaldt efter den polske digter, Jan Kasprowicz.

I parkens nordvestlige ende findes en fantastisk rosenhave med mange forskellige sorter og interessante farver. Det er også her man kan opleve Kurt Schwerdtfegers fuglebrønd med skulpturer af fire flyvende gæs. I 2007 blev rosenhaven restaureret, og mere end 9.000 nye roser blev plantet.

Øvrige højdepunkter i den 27 hektar store park tæller den opdæmmede Rusałka-sø med det fine springvand, et stort amfiteater med plads til 4.500 personer samt det 22 meter høje “Monument to Polish Endeavor”. Monumentet fra 1979 blev skabt af kunstneren Gustaw Zemła, og består af tre mægtige bronzeørne placeret på en stålsøjle.

Transport: Bus 53 el. 60, til Słowackiego eller Summer Theater

10. Museet for teknologi og transport (Muzeum Techniki i Komunikacji – Zajezdnia Sztuki)

[Museum]

På transportmuseet i Stettin findes mange forskellige køretøjer. Foto: Piotr Wojnowski fra Unsplash

Historiske sporvogne, personbiler, busser, traktorer, lastbiler og motorcykler. Samlingen af klassiske køretøjer fra de sidste 100 år er ganske imponerende, og det hele vises frem i en lys og indbydende hal lidt udenfor Stettins centrum. Udover de traditionelle transporttyper findes også bæltekøretøjer og amfibiefartøjer.

Interesserer du dig det mindste for den teknologiske udvikling indenfor transportområdet, eller er du blot nostalgisk anlagt, så venter der en skøn oplevelse på Museet for teknologi og transport i Stettin. Museet er indrettet i en gammel sporvognsremise fra 1912, og bag den store glasfacade findes over 100 historiske køretøjer.

Det er muligt at stige ombord på de gamle sporvogne og busser, ligesom du kan kigge nærmere på flere sjældenheder – bl.a. mikrobilen Smyk og den eneste SUV-version af Fiat 126p, der på polsk er kendt som “maluch” (lille). Udover de mange køretøjer udstilles også historiske husholdningsapparater, telefoner og forskelligt edb-udstyr.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

Transport: Sporvogn 2, 3, 8, 10 el. 12 til Muzeum Techniki 12

Restauranter i Stettin – de bedste spisesteder

1. Karczma Polska Pod Kogutem

[plac Lotników 3]

Udefra ligner Pod Kogutem en helt almindelig restaurant, men indenfor er de klassiske serveringslokaler omdannet til et stråtækt gårdmiljø med træstolper og rustikke stenmure. Indretningen er mere kitsch end autentisk, men stemningen er god, og nogle aftener spilles her på harmonika for gæsterne.

Menukortet på Pod Kogutem byder på en lang række traditionelle polske retter, så hvis du gerne vil udforske det lokale køkken, er du kommet til det rette sted. Den lækre rødbedesuppe er et sikkert hit til forret – i stærk konkurrence med de klassiske pirogger. Der findes også en række forskellige kødretter ligesom cocktailkortet er ganske fint.

2. Nowy Browar

Partyzantów 2]

Stemningen er god og skummet er højt. Udover at være en restaurant, er Nowy Browar nemlig også et bryggeri, som serverer et flot udvalg af hjemmebryggede øl. Restauranten består af flere forskellige afdelinger, og du kan f.eks. være heldig at få plads i nærheden af de store kobbertanke eller i den hvælvede kælderetage.

De håndbryggede øl er friske og upasteuriserede, og der findes gerne 4-5 valgmuligheder. Menukortet byder på polsk-tyske specialiteter, som passer perfekt til øl, men her serveres også stenovnspizzaer, pastaretter og salater, ligesom Nowy Browar bager sit eget lækre brød.

3. Bajgle Króla Jana

[Rynek Nowy 6]

Er du på udkig efter lækker morgenmad eller frokost i Stettin, så er Bajgle Króla Jana det perfekte valg. Den populære sandwichrestaurant, som ligger midt i Stettins gamle bydel, har specialiseret sig i lækre bagels, og med en lang række 5-stjernede anmeldelser, kan du godt glæde dig til at sætte tænderne i en fremragende bagel.

Vælg f.eks. mellem Full Monty (den ideelle morgenmads-bagel med spejlæg, bacon, ost og salat), den stærke Zbój (med tørret litauisk pølse, røget højlandsost, stærk habenero-creme og saltkaramel!) eller Kung Tu-Fu (med marineret tofu, soltørrede tomater, spinat og persille-pesto). Der findes et mindre antal siddepladser i det enkle serveringslokale, men om sommeren er der også borde udenfor. Alternativt kan du tage maden med dig.

Hotel i Stettin – de bedste overnatningssteder

Hvilket hotel skal du vælge i Stettin? Der findes flere gode overnatningssteder i den polske by, og nedenfor finder du mine forslag til tre gode hoteller. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Stettin hos Booking.com her.

Booking.com

1. Moxy Szczecin City

[Brama Portowa 2]

Moxy er et moderne designhotel med en fremragende beliggenhed midt i Stettin. Værelserne på det 3-stjernede byhotel er relativt kompakte, men pladsen udnyttes optimalt, og så findes her bl.a. komfortable senge, pæne badeværelser, aircondition mm. Om morgenen serveres en glimrende morgenmad.

Med den gode beliggenhed er det nemt at komme rundt til de bedste attraktioner og restauranter i Stettin. Der er 750 meter til Stettin Slot, mens hotellet ligger 650 meter fra Stettins hovedbanegård. Servicen er god og receptionen er døgnåben, hvis du skulle få brug for hjælp. Læs mere om hotellet hos Booking.com her

Hvorfor skal du vælge Moxy Szczecin City?

 • Centralt og budgetvenligt byhotel
 • Pæne og moderne værelser
 • God morgenmad
 • Rating på 9,1 (ud af 10) hos Booking.com

2. Silesia Aparthotel

[Śląska 26]

Silesia Aparthotel er et topmoderne lejlighedshotel, med stilfulde og rummelige ferielejligheder midt i Stettin. Ejendommen blev opført i 2021 og er indrettet med forskellige lejlighedstyper (til 3, 4 el. 6 personer). I stueetagen findes supermarked / minimarked, så du nemt kan købe ind, og evt. selv lave mad i lejlighedens køkken.

I de stilfulde lejligheder findes bl.a. opholdsområde, fjernsyn, fuldt udstyret køkken, spiseplads og eget badeværelse. Beliggenheden er fin, og du kan gå til mange af byens seværdigheder. Hotellet ligger ca. 1 km fra Den gamle bydel. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Silesia Aparthotel?

 • Lejlighedshotel med køkken
 • Pæn og moderne indretning
 • Forskellige lejlighedstyper (til 3, 4 el. 6 personer)
 • Rating på 8,8 (ud af 10) hos Booking.com

3. Hostel Annamarie

[Staromłyńska 15]

Er du på udkig efter god og billig overnatning i Stettin, så er Hostel Annamarie det perfekte valg. Det populære hostel / budgethotel tilbyder private værelser til 2, 3 el. 4 personer. Værelserne er enten med eget badeværelse eller med bad / toilet på gangen. Du kan dermed vælge det komfortniveau, der passer til dig og dit budget.

Beliggenheden er rigtig god – tæt på Stettins gamle bydel og kun 400 meter fra Stettin Slot – byens største seværdighed. Værelserne på Hostel Annamarie er enkle, men rene og pæne. Her findes bl.a. fælles opholdsrum, terrasse og fælles køkken, hvor det er muligt at lave mad. Læs mere om overnatningsstedet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Hostel Annamarie?

 • Prisvenligt hostel / budgethotel
 • Perfekt beliggenhed i Stettin
 • Fælles opholdsrum, terrasse og køkken
 • Rating på 8,9 (ud af 10) hos Booking.com

Sådan kommer du til Stettin

Du kan komme til Stettin på flere forskellige måder – de mest oplagte er med bil eller på en arrangeret bustur. Vælger du bilen, er det en god idé at benytte færgen mellem Gedser og Rostock. Fra Rostock er der nemlig kun 260 km til Stettin.

Alternativt kan du vælge at sejle fra Sverige. Der afgår færger til havnebyen Świnoujście fra Ystad og Trelleborg. Fra Świnoujście er der ca. 110 km til Stettin.

Turen fra Świnoujście kan også klares med tog – enten regionaltog (ca. 1 time og 40 minutter) eller intercitytog (ca. 1 time og 20 minutter).

Sådan kommer du rundt i Stettin

Det er nemt at komme rundt i det centrale Stettin til fods, men du kan også benytte byens netværk af sporvogne (12 linjer) og busser. Billetsystemet er ens for begge transportmidler.

Du kan købe billetter i automaterne ombord på sporvogne og busser – nogle automater tager både imod mønter og kreditkort, mens andre kun accepterer et af de to betalingsmidler.

Som turist i Stettin vil enkeltbilletter og dagsbilletter (24 timers billet) være de mest oplagte billettyper. Billetterne trækkes i automaterne ombord eller købes i billetkiosker på forhånd. Billetautomaterne har display på engelsk og tysk. Enkeltbilletter findes i flere varianter til ture på henholdsvis 15 minutter, 30 minutter og 60 minutter.

Du kan læse mere om billettyper og priser på den officielle hjemmeside her

Flere oplevelser

Vil du opleve mere af Polen? Stettin er et godt udgangspunkt i forhold til at udforske det nordvestlige Polen – f.eks. med en udflugt til den historiske havneby, Świnoujście (Swinemünde på tysk). Her findes en hyggelig bymidte, maritim stemning og indbydende sandstrande.

Der er ca. 110 km til Świnoujście. Du kan enten køre hertil i bil eller benytte det direkte tog. Regionaltoget tager ca. 1 time og 40 minutter, mens intercitytoget tager ca. 1 time og 20 minutter.

Du kan også rejse mod sydøst, til den interessante by, Poznan, som ligger ca. 250 km fra Stettin. Poznan er Polens femtestørste by og rig på historie og seværdigheder. Du kan finde inspiration til de bedste oplevelser i Poznan i min rejseguide her.

Berlin: Der er blot 150 km fra Stettin til den tyske hovedstad, og du kan således nemt kombinere en rejse til Stettin med et besøg i Berlin – eller omvendt. Der kører direkte busser mellem Stettin og Berlin. Du kan læse mine forslag til de bedste seværdigheder, spisesteder og hoteller i Berlin i denne guide.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (udsigt over Oder-floden i Stettin): Billede af Dominik Wiktorowicz fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *