Guide: Seværdigheder, sol og strand på skønne Korfu

Korfu (Kerkyra på græsk) er et skønt ferieparadis fyldt med indbydende strande, turkisblåt vand og en god portion spændende seværdigheder. Et græsk ordsprog siger, at enten bliver du forelsket i Korfu eller på Korfu, så der er bestemt noget at se frem til, når du besøger den fantastiske ø. Her kan du nyde livet langs maleriske sandstrande eller besøge historiske monumenter, fæstningsværker og museer. Korfu har noget for enhver smag.

Korfu er en del af øgruppen De Joniske Øer, som ligger vest for det græske fastland. Hovedøen Korfu er på størrelse med Bornholm, og har ca. 110.000 indbyggere. Om sommeren skal man dog mangedoble dette tal, når græske og udenlandske turister valfarter til den charmerende ø.

Rundt på øen finder du mange populære feriebyer med strande, hoteller og restauranter. Her kan du bruge masser af tid på at slikke sol ved swimmingpoolen eller dyppe dig i Adriaterhavet. Er du i det kulturelle hjørne, kan du sætte kursen mod øens metropol, Korfu By. Med ca. 40.000 indbyggere er Korfu By øens trafikale og kulturelle knudepunkt, og du må bestemt ikke snyde dig selv for en tur rundt i den gamle bydels labyrintiske gader.

Korfu har gennem historien været under byzantinsk, veneziansk, fransk og britisk styre, og de mange fremmede magter har hver især sat deres aftryk på øen. Dette kommer først og fremmest til udtryk i Korfu By, hvor venezianske fæstninger rejser sig over byens tage, en fransk arkade leder tankerne hen på 1800-tallets Paris, og et britisk palads danner ramme om et spændende museum.

I denne korte rejseguide finder du inspiration til de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter på Korfu. God tur!Booking.com

Seværdigheder på Korfu – de 10 bedste oplevelser

1. Korfus gamle bydel (Campiello)

[Sightseeing + Shopping + Afslapning]

De smalle gader i Korfus gamle bydel venter på at blive udforsket. Foto: NowayGR fra Pixabay

Det er en skøn oplevelse at gå rundt i de smalle gader i Korfus gamle bydel – en spændende labyrint, hvor man skal holde tungen lige i munden, hvis man ikke vil fare vild. Bygninger, gader og pladser er fyldt med historie, men også med hyggelige tavernaer og butikker. Du kan roligt afsætte god tid til at udforske denne fantastiske side af Korfu, som siden 2007 har været optaget på UNESCOs liste over Verdenskulturarv.

Korfu by er anlagt på en lille halvø ca. halvvejs nede ad øens østkyst – en oplagt placering med en naturlig havn og to bakkedrag for beskyttelse. Fra 1386 til 1797 var Korfu underlagt den venezianske republik. Venedig sikrede byen økonomisk opblomstring gennem handel, og bidrog med karakteristisk arkitektur og imponerende fæstningsværker.

Foruden de to fæstninger på hvert bakkedrag, var Korfu forsynet med en kraftig bymur. Indenfor bymurene var pladsen begrænset, og det var nødvendigt at bygge højt og tæt. De smalle gader i deres labyrint-agtige mønster har overlevet frem til i dag, mens det kun er et fåtal af byens huse, der stammer fra denne tid.

I middelalderen var Korfu By kendt som Kastropolis (fæstningsby) på grund af de to imponerende fæstninger. Venezianerne var utrolig dygtige til at opføre forsvarsværker, og skønt Korfu ofte kom under ottomanisk belejring, lykkedes det aldrig for tyrkerne at indtage øen. Faktisk er Korfu den eneste del af Grækenland, som aldrig blev erobret af ottomanerne.

I dag er det primært de to fæstninger samt Liston-promenaden, rådhuset (indrettet i det tidligere San Giacomo-teater) og en række ikoniske byhuse, der vidner om fordoms magthavere. Læg også mærke til symbolerne med den bevingede løve – Venedigs byvåben – som ses flere steder i bybilledet.

2. Den gamle fæstning (Palaio Frourio)

[Fæstning + Udsigt]

De imponerende fæstningsmure blev anlagt af venezianerne og beskyttede indsejlingen til Korfu. Foto: Katarzyna Tyl fra Pixabay

Palaio Frourio – Korfus gamle fæstning – er en af byens mest populære seværdigheder. Her får du ikke alene et spændende indblik i Korfus historie, men også en formidabel udsigt over byen og havet. Om sommeren fyldes fæstningsområdet hurtigt med turister, så kom gerne først på dagen, hvis du vil undgå de største menneskemængder og den værste middagshede.

Det fremskudte bakkedrag på halvøen vest for Korfu By var oplagt til en fæstning, og de tidligste forsvarsværker menes at være opført i det 6. århundrede. Under det byzantinske styre var hele byen placeret indenfor fæstningens mure, men i takt med at indbyggertallet steg, voksede byen mod vest. Da Korfu kom under veneziansk herredømme i slutningen af det 14. århundrede, opførtes den nuværende fæstning med stejle mure og markante bastioner.

Venezianerne udgravede også en kanal – som går under navnet Contrafossa – på tværs af fæstningshalvøen, og adskilte dermed forsvarsværket fra fastlandet på en kunstig ø. Oprindeligt sørgede en vindebro for adgang til fæstningen, men i dag kommer man hertil ad en permanent bro.

For at yde det optimale forsvar for byen, opførte venezianerne også endnu en fæstning – den nye fæstning eller Neo Frourio – i den modsatte ende af byen. Også denne fæstning er værd at besøge, og byder på et stort tunnelsystem samt imponerende murværker.

På den gamle fæstning er det en fornøjelse at gå rundt på det historiske område, og betragte de imponerende forsvarsinstallationer. Du bør også begive dig op mod fyrtårnet for den bedste udsigt. Besøg desuden St. George-kirken – en smuk tempelkirke, opført mens Korfu var under britisk herredømme. Fæstningsområdet byder også på café og restaurant.

Åbningstider: 8:00-20:00 (april til oktober), 8:30-15:00 (november til marts).

3. St. Spyridon-kirken

[Kirke]

Sankt Spyridon, Korfus skytshelgen, levede som hyrde på Cypern inden han viede sit liv til den kristne tro. Foto: Dimitris Vetsikas fra Pixabay

St. Spyridon-kirken ligger midt i Korfus gamle bydel, og er en yndet seværdighed for både pilgrimme og turister. Udefra drages man af det smukke renæssance-klokketårn – det højeste på De Joniske Øer – og indenfor kan man nyde smukke frisker, forgyldte malerier, mørke træpaneler, sølvlysekroner og en storslået altertavle af marmor. Kirkens helt store attraktion er de jordiske rester af øens skytshelgen, Sankt Spyridon.

Den græsk-ortodokse kirke, opført i 1580’erne, er bestemt et besøg værd. Det gælder særligt, hvis du skulle være så heldig at overvære en gudstjeneste i det stemningsfulde men kompakte kirkerum. Vil du gerne opleve Sankt Spyridons sølvbelagte sarkofag, kan du blot følge menneskemængden – alle skal naturligvis vise deres sympati for den cypriotiske hyrde, som viede sit liv til kristendommen i det 4. århundrede.

Sankt Spyridons legeme blev bragt til Korfu fra Konstantinopel i 1453, og på festdage bæres sarkofagen på parade gennem byen. Resten af tiden kan den opleves i kirkens krypt, som ikke findes under kirken, men i rummet bag alteret. Her brændes røgelse fra beholdere af guld og sølv, som hænger ned fra loftet.

Åbningstider: 8:00-21:00.

4. Spianada

[Plads+ Park + Promenade]

Mindesmærke rejst på Spianada til ære for øens britiske højkommissær, Sir Thomas Maitland. Foto: Corfu Diary fra Unsplash

Spianada er navnet på det grønne og indbydende område, som ligger mellem Korfu By og Den gamle fæstning. Det flade stykke land fungerer både som et stort torv – det største i Grækenland – men også som en park med blomster, fontæner og en cricket-bane. Langs Spianadas vestlige side kan man nyde den elegante arkade, Liston, som blev opført af franskmændene under Napoleons korte besættelse af Korfu (1807–14).

I tiden under veneziansk herredømme tjente den centrale og tomme Spianada som en del af byens forsvar, men i dag er esplanaden med sine skyggefulde trækroner en skøn oase for byens indbyggere og dens turister. Liston-arkaden, pladsens ikoniske bygningsværk, er fyldt med de hyggeligste caféer og restauranter. Tag plads ved at et de mange borde, og nyd de fantastiske omgivelser.

Det var den franske ingeniør, Lesseps, som stod bag Liston-arkaden i fire etager og med markante søjler – inspireret af den nyanlagte Rue Rivoli i Paris. Da Korfu kom under britisk kontrol, blev der også anlagt en cricket-bane på Spianada – en bane som stadig benyttes af byens indbyggere.

Læg desuden mærke til den nyklassicistiske rotunde i den ene ende af pladsen. Det smukke monument blev rejst i 1821 til ære for Sir Thomas Maitland, den britiske officer, der tjente som højkommissær for De Joniske Øer fra 1816 til 1823.

5. Sankt Mikael og Sankt Georg-paladset (Palaia Anaktora)

[Palads + Museum]

Det gamle palads er blandt de smukkeste seværdigheder i Korfu By. Foto: Δημήτρης Μαραβεγιας fra Pixabay

Sankt Mikael og Sankt Georg-paladset (også kendt som Palaia Anaktora – græsk for ’Det gamle palads’) – er en af byens smukkeste og mest markante bygningsværker. Det nyklassicistiske palads blev opført mellem 1819 og 1824, og husede højkommissærens private bolig, De Joniske Øers parlament og Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden – en britisk orden, som også har lagt navn til paladset.

Det var den lokale britiske højkommissær, Sir Thomas Maitland, der bestilte det ekstravagante palads – tegnet af arkitekten George Whitmore – men Maitland nåede ikke selv at se det færdige resultat, inden han rejse fra øen. I stedet fik hans efterfølgere på posten mulighed for at benytte den fornemme bolig, inden paladset i 1864 overgik til Kongeriget Grækenland som royal residens.

I dag kan interesserede få et kig indenfor i det smukke palads, hvor fornemme gemakker og sale venter. Den markante trappeskakt giver adgang til paladsets festsal og til tronsalen, hvor portrætter af Georg V. af Storbritannien og Georg I. af Grækenland præger væggene. Paladset blev restaureret i forbindelse med EU-topmødet i 1994.

Det er også muligt at besøge Museet for asiatisk kunst, som har haft til huse i paladset siden 1927. Museet er som det eneste i Grækenland dedikeret til kunstgenstande fra Asien, og byder på en omfattende udstilling af genstande fra bl.a. Kina, Japan og Indien.

Bronzefund fra oldtiden, kinesisk porcelæn, japansk papirkunst og indiske skulpturer kan alt sammen opleves på museet. Af øvrige genstande findes bl.a. samurai-dragter, jade-figurer og detaljerede Buddha-statuer. Husk også at se nærmere på den smukke og stemningsfulde paladshave.

Åbningstider: Dagligt 8:00-20:00 (april til oktober), 9:00-16:00 (tirsdag til søndag november til marts).

6. Bådtur fra Korfu

[Sightseeing + Afslapning]

Tag f.eks. på en bådtur fra Korfu til uforglemmelige Antipaxos. Foto: Katarzyna Tyl fra Pixabay

Det er skønt at komme en tur ud på havet, når du besøger Korfu. Det gælder særligt i sommerperioden, hvor den varme luft kan stå helt stille inde i byen. Ude på vandet er det en anden sag, for her føles den salte brise dejligt forfriskende. Udover sol og behagelig temperatur, kan du også nyde det smukke syn af Korfus kyst med de imponerende fæstninger og fiskerbåde, som vugger i vandoverfladen.

Har du lyst til at krydre din ferie på Korfu med en hyggelig bådtur, findes der flere muligheder, som du kan overveje. Du kan enten benytte en af de faste færgeruter (til de omkringliggende øer eller det græske fastland – havnebyen på fastlandet hedder Igoumenitsa eller ’Ηγουμενίτσα’ på græsk), tage med på en arrangeret bådtur for turister eller leje din egen båd. Alle tre muligheder findes i Korfu By.

Du finder flere forskellige turoperatører langs kysten (på strækningen mellem den gamle havn og den nye havn), mens de fleste både og færger sejler fra den nye havn. Blandt de mest populære dagsudflugter er turene til øerne Paxos og Antipaxos – begge beliggende syd for Korfu. Her kan man bl.a. opleve den smukkeste turkisblå lagune og hyggelige fiskerbyer.

Benyt f.eks. selskabet Ionian Cruises, som arrangerer flere populære ture med dygtige guider. Ionian Cruises arrangerer også badeture, hvor der bades direkte fra båden, party-ture med fest til søs og dagsudflugter til den albanske havneby, Saranda. Går du en tur langs havnen i morgentimerne, vil du med garanti også få tilbud om at komme med på de forskellige bådture…

7. Achilleion-paladset

[Slot]

Achilleion-paladset med den smukke trappeopgang er blandt de royale seværdigheder på Korfu. Foto: Katarzyna Tyl fra Pixabay

I Gastouri, ca. 10 km syd for Korfu By, ligger det smukke Achilleion-palads, opført i 1890’erne til kejserinde Elisabeth af Østrig-Ungarn. Elisabeth, også kendt som Sisi, nærede stor kærlighed til Korfu, til det græske sprog og landets kultur, og hendes sommerpalads blev således navngivet efter den græske sagnhelt, Akilleus. Det nyklassicistiske bygningsværk blev desuden udsmykket med en lang række mytologiske statuer, skabt af den tyske billedhugger, Ernst Herter.

Herters mest berømte tilføjelse er statuen af den døende Akilleus, som har en central placering i paladsets smukke haveanlæg. Foruden statuer byder haven også på storslåede terrasser med balustrader, fontæner, palmer og trimmede cypresser. Da paladset er anlagt på en bakketop, har man også en fantastisk udsigt over de idylliske omgivelser og ind over Korfu By.

Indenfor mødes man af en imponerende og rigt dekoreret trappeskakt, mens salene giver et interessant indblik i livet på paladset for Sisi og hendes mand, Franz Joseph II. Her findes også en række genstande knyttet til Achilleion-paladsets næste ejer, Kaiser Wilhelm II.

Du kan få udleveret en audioguide ved indgangen, som tager dig gennem paladsets historie og dets fine dekorationer og malerier. Casino-scenen i James Bond-filmen ’For Your Eyes Only’ (1981) blev for øvrigt optaget her på paladset.

Åbningstider: 8:00-20:00 (april til november), 8:00-16:00 (december til marts).

Transport: Bus N-10 fra Korfu By.

8. Vlacherna-klostret

[Kloster]

Vlacherna-klostret ligger ude i vandet. I baggrunden ses øen Pontikonisi. Foto: Alexander Mils fra Unsplash

Vlacherna-klostret på sydenden af Kanoni-halvøen er blandt de mest fotograferede seværdigheder på Korfu. Den perfekte blanding af turkisblåt vand og frodigt grønt kystlandskab får klostrets hvidkalkede mure og røde tegltag til at fremstå helt eventyrligt. Vlacherna-klostret blev opført i det 17. århundrede, og fungerede som nonnekloster frem til 1980. I dag er klostret med den idylliske beliggenhed en populær turistattraktion, og en tur hertil er bestemt en oplevelse.

Du kommer til Vlacherna-klostret, som ligger på en mikroskopisk ø, ved at krydse en smal fodgængerbro. På begge sider af broen ligger fiskerbåde fortøjret, og når du har krydset broen, står du på klostrets charmerende gårdsplads. I den lille klosterkirke kan man tilbede Jomfru Maria-ikonet, og ellers nyde de rolige og smukke omgivelser – når der altså ikke lige kommer et fly hen over hovedet på dig.

Landingsbanen til Korfus lufthavn ligger på den anden side af det smalle vand, og stedet er populært til at spotte fly. De store maskiner flyver meget lavt hen over Vlacherna-klostret, og det er muligt at få nogle interessante fly-billeder herfra.

Det er også muligt at sejle med en båd til Pontikonisi – også kendt som ’museøen’. Øen har fået sit tilnavn, da den (set fra luften) ligner en lille mus, og turen hertil tager blot nogle få minutter. På den grønne ø findes en kirke og en kiosk samt gode udsigtspunkter. Ifølge sagnet sejlede Odysseus på skibet Pontikonisi, men en vred Poseidon forvandlede skibet til sten og Pontikonisi-øen blev skabt.

Transport: Bus 6 fra Korfu By.

9. De bedste strande på Korfu

[Strand + Afslapning]

Korfu byder på mange skønne strandoplevelser. Foto: Beata A K fra Pixabay

Korfu byder på masser af skønne strande og fantastiske feriebyer langs kysten. De endeløse sandstrande finder du langs øens vestkyst, mens strandene på østkysten primært består af småsten. Mange af strandene er forsynet med blåt flag og byder på indbydende krystalklart vand.

Bor du i Korfu By, er der et stykke vej til de bedste badestrande, men følger du kysten mod syd (på gåben) fra Den gamle fæstning, kommer du til den udmærkede strand, Mon Repos. Alternativt kan du tage den lille færge (fra den gamle havn) til øen Vido. Turen tager få minutter, og Vido byder på dejlige og rolige strande, som primært benyttes af lokale.

Paleokastritsa er nok den mest populære strand- og ferieby på Korfu, og ligger ca. 23 km nordvest for hovedbyen. Her findes den skønneste sandstrand omringet af frodige olivenlunde og stejle klipper.

Den idylliske ferieby har alt, hvad du skal bruge for en skøn dag (eller en hel uge) ved stranden, og når du skal køle ned, findes her også masser af caféer og restauranter. Af andre populære strande og strandbyer kan nævnes Agios Gordis, Pelekas og Glyfada.

10. Angelokastro

[Fæstning + Ruiner + Udsigt]

Udsigten fra Angelokastro er intet mindre end fantastisk. Foto: Pascal Debrunner fra Unsplash

Knejsende på en 300 meter høj klippe byder Angelokastro på en spektakulær udsigt, og en mindst lige så spændende historie. Den byzantinske fæstning blev opført i det 13. århundrede, og gav Korfus besiddere et ideelt udsigtspunkt. Fra klippetoppen kunne man holde øje med hele øen, og spejde langt ud over havet. Lejer du bil på ferien, er Angelokastro oplagt for en mindeværdig dagsudflugt.

Selvom det primært er udsigten, der lokker turister op ad den sejle og smalle bjergvej, er selve fæstningen også værd at se nærmere på. Angelokastro fungerede som øens hovedstad gennem flere århundreder – også efter venezianerne havde overtaget kontrollen med øen – og fæstningen blev aldrig indtaget af fjendtlige magter. I dag står mange af de imponerende fæstningsmure fortsat, mens andre ligger i ruiner.

Turen rundt i det ujævne terræn kræver godt fodtøj, men er det hele værd. En del af det historiske fæstningsanlæg kan bestiges for en (om muligt) endnu bedre udsigt, ligesom man også kan besøge den lille stenkirke dedikeret til ærkeenglen Mikael.

Restauranter i Korfu By – de bedste spisesteder

1. Marina’s Taverna

[Velissariou 35]

Er du på jagt efter en helt igennem autentisk oplevelse ud i det græske køkken, så er du kommet til det rette sted. Marina’s Taverna – en skøn familiedrevet restaurant – ligger gemt af vejen i en hyggelig smal gade, og i sommerperioden arrangeres borde og stole udenfor. Indenfor danner et enkelt og pænt serveringslokale ramme om en uforglemmelig middag.

Hos Marina kan du få alle de velkendte klassikere, og du kan med fordel prøve den lokale mousaka – lavet efter familiens opskrift. På menukortet findes også lækre retter med fisk og skaldyr – bl.a. en helt fantastisk blæksprutte. Husk at slutte af med en ouzo eller tsipouro (en destilleret spiritus i stil med raki).

2. The Venetian Well

[Plateia Kremasti]

The Venetian Well byder på en af de mest romantiske gourmet-oplevelser i Korfu By. Det charmerende spisested ligger gemt af vejen på en lille, stemningsfuld plads nær katedralen. Det er den eneste restaurant på den lukkede plads, som naturligvis er forsynet med en autentisk veneziansk brønd (deraf navnet).

Menukortet er internationalt, selvom der naturligvis benyttes lokale ingredienser. Fisk, salater og de lækreste kødretter – alt sammen anrettet til perfektion. Den magiske atmosfære, fantastiske betjening og velsmagende mad gør The Venetian Well til et højdepunkt på ferien.

3. Pane e Souvlaki

[Gkilford 77]

Pane e Souvlaki byder på græsk grillmad, når det er bedst. Souvlaki er navnet på de klassiske grillspyd, som fås med forskellige typer kød og serveres med friskbagt pitabrød og rigelige mængder tzatziki. Souvlaki med lam er blandt favoritterne, og kan bestemt anbefales.

Der hersker en afslappet stemning hos Pane e Souvlaki, hvor du både kan spise inde og udenfor på det stemningsfulde torv med udsigt til byens rådhus. Indretningen er meget enkel, priserne i den lave ende og maden perfekt. Retterne kommer direkte fra grillen, og skylles naturligvis ned med en Mythos – den klassiske græske pilsnerøl.

Hotel på Korfu – de bedste overnatningssteder

Er du til badeferie eller kultur og bystemning? På Korfu kan du få det præcis, som du vil. Nedenfor finder du tre forslag til hoteller på den græske ferieø. Vælg f.eks. Akrotiri Beach Resort Hotel i badebyen Paleokastritsa, hvis du gerne vil nyde en afslappet strandferie, byhotellet Bella Venezia i Korfu By, hvis du gerne vil bo midt i den livlige hovedby eller Telesilla Hotel i ferieområdet Gouvia nord for Korfu By, hvor du kan kombinere strand- og oplevelsesferie. Du kan se en oversigt over alle hoteller på Korfu hos Booking.com her.Booking.com

1. Akrotiri Beach Resort Hotel

[Paleokastritsa]

Paleokastritsa ligger på Korfus vestkyst (ca. 25 km fra Korfu By), og byder på en af øens bedste badestrande med fint sand og krystalklart vand. Stranden er lavvandet og børnevenlig, og det billedskønne landskab med bugter og klipper gør Paleokastritsa til en oplagt destination for afslapning og badeferie. Vælg f.eks. Akrotiri Beach Resort Hotel, hvor værelserne har balkon med den skønneste udsigt. Hotellet byder også på swimmingpool, bar og fantastisk morgenmad. Læs mere om hotellet her.

2. Bella Venezia

[Korfu By]

Bella Venezia er et charmerende byhotel, som ligger midt i Korfus gamle bydel. Indrettet i et historisk palæ får du sydlandsk feriestemning for alle pengene mens du samtidig er i gåafstand til alle de bedste seværdigheder i Korfu By. Hotellet har 3 stjerner og er et klassisk mellemklasse-hotel, hvor du får overraskende meget for pengene. Værelserne er hyggelige og har aircondition, morgenmaden er fremragende og serviceniveauet højt. Hotellet har også døgnåben reception. Læs mere om hotellet her.

3. Telesilla Hotel

[Gouvia]

Gouvia er et indbydende ferieområde, som ligger ca. 8 km nord for Korfu By. Her har du mulighed for at kombinere afslapning, strand og swimmingpool med nærhed til hovedbyens mange tilbud med kultur og indkøb. Stranden i dette område består af småsten mens vandet er klart og indbydende. Vælg f.eks. Telesilla Hotel – et skønt 3-stjernet familiehotel med ca. 600 meter til stranden. Hotellet byder på et dejligt pool-område, bar og restaurant. Værelserne er pæn og enkle og naturligvis forsynet med aircondition. Læs mere om hotellet her.

Sådan kommer du til Korfu

Korfu er et populært rejsemål for sol- og eventyrlystne danskere, og flere rejseselskaber tilbyder derfor komplette pakkerejser til den skønne græske perle. Du kan således overlade planlægningen til de professionelle, og i stedet glæde dig til herligt vejr, kolde drikkevarer og lækker mad.

Vil du gerne styre planlægningen selv, er det også muligt at købe fly og overnatning hver for sig. I sommerperioden kan du flyve med direkte rutefly fra Danmark til Korfu, og du har således frihed til at forme din ferie, som du har lyst. Måske ønsker du at overnatte forskellige steder på øen, eller værdsætter fleksibiliteten, når der skal vælges længde på ferien og tidspunkter for ud- og hjemrejse.

Korfu med fly

Du kan flyve direkte til Korfu med Ryanair fra både København og Aarhus. Flyvetiden er i begge tilfælde ca. 3 timer.

Lufthavnen på Korfu, Corfu International Airport (CFU), ligger 2,7 km syd for Korfu By. Har du købt en pakkerejse, har du sandsynligvis mulighed for at tilkøbe transport videre til dit hotel. Skal du fra lufthavnen til Korfu By, kan du benytte taxa eller den lokale buslinje nr. 15.

Bus 15 kører fra holdepladsen udenfor lufthavnsterminalen og stopper ved busterminalen på San Rocco-pladsen, inden den kører til endestationen ved havnen.

Sådan kommer du rundt på Korfu

Øens hovedby, Korfu By, kan med fordel opleves til fods, men bor du udenfor byen eller i et af de mange hotelområder langs kysten, er det oplagt at leje en bil eller benytte øens udmærkede netværk af busruter.

TIP: Hop-on hop-off-sightseeingbustur rundt til de største seværdigheder i Korfu By – Læs mere her

Busserne er inddelt i to typer: De blå busser servicerer Korfu By og nære opland, mens de grønne busser servicerer resten af øen. Busterminalen for de blå busser findes ved San Rocco-pladsen i Korfu By mens de grønne busser kører fra den nye havn.

Busbilletter kan købes i automater eller i kiosker inden påstigning, men kan også købes af chaufføren til en lidt højere pris. Husk at stemple billetten efter påstigning. Du kan læse mere om busser på Korfu på den officielle hjemmeside her.

Flere oplevelser…

Vil du gerne opleve det græske fastland, eller tage en tur til spændende Albanien, så kan du benytte bådene, som sejler fra havnen i Korfu By. Det er også muligt at sejle med færge til Venedig i Italien. Turen op gennem Adriaterhavet til Venedig tager ca. 24 timer.

De græske øer Er du vild med Grækenland og de græske øer, så kan du også overveje at besøge populære destinationer som Kreta og Rhodos. Begge øer byder på skønne strande, fantastisk historie og en imødekommende befolkning. Læs f.eks. om de bedste seværdigheder og oplevelser i Chania og det vestlige Kreta her eller find den praktiske guide til Rhodos By her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (strand på Korfu): Billede af Darkeyed fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *