Frankfurt: Seværdigheder i den tyske finanshovedstad

Frankfurt er Tysklands og EU’s ubestridte finanscentrum – en by med mange ansigter, og lige så mange spændende seværdigheder. Byen ved Main-floden er fyldt med kontraster, for mens finansdistriktet præges af moderne skyskrabere, så byder den gamle bydel, Altstadt, på charmerende bindingsværkshuse, smukke pladser og historiske monumenter.

Frankfurt er Tysklands femtestørste by, og er hjemsted for bl.a. Den Europæiske Centralbank, Deutsche Bundesbank og Frankfurt-børsen. Bankernes ekstravagante hovedsæder er gerne indrettet bag glas og stål højt oppe i byens ikoniske skyskrabere. Af Tysklands 20 højeste skyskrabere er hele 18 af dem placeret i Frankfurt. Den markante skyline har medført kælenavnet ’Mainhattan’ med reference til både Main-floden og den amerikanske højhus-ø.

Frankfurt omtales officielt som ’Frankfurt am Main’ for at adskille den fra den mindre østtyske by, Frankfurt (Oder). Frankfurt am Main er blandt Tysklands mest multikulturelle byer, hvilket bl.a. skyldes de mange internationale virksomheder og byens store universitet, Johann Wolfgang Goethe-Universität – opkaldt efter det verdensberømte bysbarn.

Som turist i Frankfurt skal du naturligvis nyde den unikke blanding af moderne højhusbyggerier og smukke historiske bygningsværker. Du kan også med fordel gå en tur langs den stemningsfulde Mainkai, besøge museerne langs ’Museumsufer’ og starte den mest mindeværdige bytur i den skønne bydel, Gamle Sachsenhausen (Alt-Sachsenhausen).

Gamle Sachsenhausen er kendt for sine smalle, brostensbelagte gader som gemmer på massevis af restauranter, caféer, kneiper og natklubber. Området er ligeledes det oplagte sted at prøve byens specialitet; Apfelwein. Æblevinen er blevet drukket på byens værtshuse i mere end 250 år, og serveres i en stentøjskande, en såkaldt Bembel. Prøv den sammen med klassisk tysk mad eller som en dejlig forfriskning.

I denne korte rejseguide har jeg udvalgt de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter i Frankfurt, så du kan blive klædt godt på til dit ophold. God tur til Frankfurt!Booking.com

Seværdigheder i Frankfurt – de 10 bedste oplevelser

1. Römerberg

[Plads + Sightseeing]

De smukke byhuse på Römerberg blev genopbygget i 1980’erne. Foto: Lapping fra Pixabay

Römerberg er det perfekte udgangspunkt, når du skal udforske fantastiske Frankfurt. Den store plads midt i Frankfurts historiske Altstadt har fungeret som byens administrative centrum siden det 15. århundrede. Langs pladsens vestside kan man først og fremmest nyde Römer – et fornemt bygningskompleks, som siden har givet navn til hele området.

Römer-bygningen blev opført af den lokale købmandsfamilie, Römer, som i 1405 solgte den videre til bystyret. Siden da har bygningen fungeret som Frankfurts rådhus – en funktion, som bygningen stadig har mere end 600 år senere. I dag fungerer Römer desuden som et væsentligt vartegn for Frankfurt, og det er bestemt værd at stoppe op og beundre den rigt udsmykkede facade.

Midt på Römerberg finder man fontænen Gerechtigkeitsbrunnen (da. ’justitsbrønden’); et smukt kunstværk opført i røde sandsten. Over selve fontænen står en yndig bronzeskulptur, som forestiller retfærdighedsgudinden Justitia med sværd og skalaer.

Under de kejserlige kroningsceremonier i Det tysk-romerske rige fungerede Gerechtigkeitsbrunnen desuden som vinfontæne til glæde for byens indbyggere. Den oprindelige fontæne blev opført i 1611 mens den nuværende blev genskabt i 1887.

Langs Römerbergs østside kan man nyde en række høje og smukke bindingsværkshuse. Selvom de romantiske huse tilfører pladsen masser af historisk charme, er bygningerne dog ikke originale. I stedet er de et resultat af den opfattende genopbygningsproces, der fandt sted i 1980’erne.

Autentiske eller ej, så bidrager husene til den hyggelige og eventyrlige stemning i Altstadt, og det er oplagt at tage plads på en af de skønne caféer og restauranter, der er indrettet i gadeplan.

Römerberg er blandt de mest populære seværdigheder byen, og er du i Frankfurt ved juletid, så kan du også nyde det storslåede julemarked her.

Transport: U-bahn til Dom/Römer.

2. Main Tower

[Skyskraber + Udsigt]

Main Tower (den midterste skyskraber med den rød/hvide antenne) byder på en skøn udsigt over Frankfurt. Foto: Hans Braxmeier fra Pixabay

Selvom Frankfurts finansdistrikt er fyldt med storslåede og majestætiske skyskrabere, er blot en enkelt af disse forsynet med et observationsdæk, som er åbent for offentligheden. Fra platformen øverst i det 200 meter høje Main Tower kan byens gæster nyde den fantastiske udsigt over Altstadt, Main-floden og de moderne bygningsværker i ’Bankenviertel’ – hjemsted for Frankfurts mange banker.

Finansdistriktet ligger vest for den gamle bydel, men da Main Tower er placeret i distriktets yderside, er betingelserne optimale for et kig til de ældre og lavere bydele. Tårnet – der deler navn med byens flod – er Tysklands fjerdehøjeste skyskraber, og blev opført mellem 1996 og 1999. I dag har bl.a. Landesbank Hessen-Thüringen hovedsæde her.

I sit design ligner Main Tower to separate konstruktioner, bestående af en høj, rund bygning med blå vinduer samt en lavere firkantet bygning. Den laveste del leder tankerne hen mod 70’ernes betonblokke, mens den høje glasbygning med sine 56 etager er langt mere elegant.

Turen op til udsigtsplatformen foregår med ekspreselevator, og tager blot 5 sekunder. I skyskraberens foyer kan du også nyde to moderne kunstværker; en videoinstallation af den amerikanske kunstner Bill Viola og mosaikken ’Frankfurter Treppe / XX. Jahrhundert’ af tyske Stephan Hube.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden her.

Transport: S-Bahn til Taunusanlage.

3. Goethes hus og museum (Goethe-Haus)

[Museum]

Modsat emaljeskiltets påstand (Goethe var her aldrig) så boede den kendte forfatter faktisk i Frankfurt gennem en årrække. Foto: Boris Mayer fra Pixabay

Den tyske forfatter, videnskabsmand og filosof, Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), er blandt Frankfurts absolut mest berømte indbyggere. I dag er byens universitet opkaldt efter den store kulturpersonlighed, og i gaden Großer Hirschgraben er det muligt at komme på besøg i Goethes barndomshjem.

Den smukke bygning – Großer Hirschgraben nummer 23 – er gennem et omfattende restaureringsarbejde ført tilbage til tiden omkring Goethes fødsel. Den fine rokoko-facade var netop blevet opført, da Goethes forældre flyttede ind i huset, og indenfor kan man nyde en lang række møbler og malerier, der stammer fra midten af det 18. århundrede. Som besøgende får man således et ganske autentisk indblik i Goethes første år.

Goethe tilbragte de første 16 år af sit liv i Großer Hirschgraben. Siden flyttede han til Leipzig og efterfølgende Strasbourg, men kom altså ofte hjem på besøg. Tre af hans mest berømte værker, Den unge Werthers lidelser, Faust og Götz von Berlichingen er alle blevet til i netop disse rum. I nabobygningen kan man desuden besøge det udmærkede museum, som beretter om hele Goethes spændende liv og eftermæle.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden her.

Transport: U-bahn til Dom/Römer eller Willy-Brandt-Platz.

4. Sejltur på Main-floden

[Sightseeing]

Vil du gerne opleve det bedste af Frankfurt, så kan du tage med på en skøn sejltur på Main-floden. Foto: 17653755 fra Pixabay

Main-floden skærer sig gennem den tyske storby, og på flodbredderne rejser den ene ikoniske bygning sig efter den anden. Historiske vartegn og moderne skyskrabere kan opleves fra første parket, når turbådenes dæk fyldes med forventningsfulde turister. Fra den travle Mainkai sejler bådene fra Primus-Linie afsted på spændende sightseeing.

Vil du gerne opleve Frankfurt og byens mange seværdigheder i et anderledes perspektiv, så kan det anbefales at tage med på en sejltur på Main-floden. Turen fører dig under byens mange broer – fra den historiske bymidte, gennem finansdistriktet og til det travle havneområde, Osthafen.

Rederiet Primus-Linie tilbyder to forskellige ture – begge med udgangspunkt i Mainkai ved den berømte bro, Eiserner Steg. Turene varer hver især 50 minutter – den ene følger flodens løb mod vest og den anden bringer dig mod øst. For den komplette oplevelse kan du vælge en kombineret billet, som gælder til begge ture. Du kan vælge at tage turene i forlængelse af hinanden, eller gemme den ene til dagen efter…

Køb billet: Du kan købe din billet inklusive audioguide (engelsk eller tysk) her

Transport: U-bahn til Dom/Römer.

5. Frankfurt katedral (Kaiserdom / Dom St. Bartholomäus)

[Kirke + Udsigt + Museum]

Fra det 95-meter høje kirketårn har man en fornem udsigt over Frankfurts Altstadt. Foto: lapping fra Pixabay

Den flotte røde sandstensbygning er blandt Frankfurts mange ikoniske vartegn, og det 95-meter høje klokketårn fungerer tillige som et godt pejlemærke for turister i Altstadt. Har du mod på at tilbagelægge de 328 trappetrin, venter der endvidere en skøn udsigt over Domplatz, ligesom kirkerummet også byder på en række interessante genstande.

Katedralen, som går under navnene Dom og Kaiserdom, er den tredje religiøse bygning opført på dette sted, og blev rejst mellem 1250 og 1514. Det gotiske tårn stod dog først færdigt i slutningen af 1700-tallet. Navnet Kaiserdom refererer til de udvælgelses- og kroningsceremonier, der fandt sted i kirken fra 1356 til 1792. Her blev kejserne af Det tysk-romerske rige officielt valgt (og fra 1562 også kronet) i katedralens lille Wahlkapelle.

Det har været nødvendigt at genopbygge katedralen to gange; først efter en brand i 1867, og siden som konsekvens af ødelæggelserne under 2. Verdenskrig. Heldigvis kan man stadig nyde de smukt udskårne korbænke fra det 14. århundrede og de fine fresker fra det 15. århundrede, som fokuserer på Jomfru Marias liv.

I katedralens museum (Dommuseum), som findes til venstre for hovedindgangen, kan man opleve en række smukke religiøse genstande, men den mest interessante del af udstillingen omhandler en grav fra år 680. I graven, der blev opdaget i 1991, lå en ung pige sammen med guldsmykker, glas- og lerbeholdere samt amuletter.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden (på tysk)

Transport: U-bahn til Dom/Römer.

6. Klassikstadt

[Biludstilling + Bilforhandlere]

Var det noget med en ny Ferrari? Foto: Christoph Kopf fra Pixabay

Klassikstadt er et førsteklasses udstillingsvindue med de smukkeste sportsvogne og veteranbiler. Tilhører du gruppen af dedikerede bilentusiaster med benzin i blodet, så er der absolut ingen vej udenom; et besøg i det historiske fabriksområde øst for Frankfurts centrum er simpelthen et must. Her finder du en række biludstillinger, bilforhandlere og værksteder samlet under ét tag. Og der er gratis adgang til det hele.

Frankfurts status som kontinentets finanshovedstad har givet grobund for imponerende højhusbyggerier og moderne arkitektur, men bankcheferne og forretningsfolkene skal naturligvis også forsynes med de mest fashionable biler. Det er her Klassikstadt kommer ind i billedet.

Klassikstadt er indrettet i en monumental fabriksbygning fra 1910. Oprindeligt husede de smukke, røde murstensbygninger virksomheden Mayfarth, som producerede landbrugsmaskiner. Siden er lokalerne også blevet anvendt til trykkeri for pengesedler og til opbevaring af toldvæsenets uniformer, men i 2010 flyttede bilforhandlerne ind.

De fleste gæster kommer ikke til Klassikstadt for at købe en bil, men for at nyde den autentiske atmosfære, duften af olie og naturligvis synet af de mange smukke bilmodeller.

Her restaureres veteranbiler for private samlere, og her sælges luksusbiler som McLaren, Lamborghini, Ferrari og Aston Martin til enhver med pengepungen i orden. Der udstilles også en lang række klassiske biler bag glas, så luftfugtigheden kan holdes konstant. Intet bliver overladt til tilfældighederne.

Det er sjovt at kigge mekanikerne over skulderen, når de behændigt servicerer motorer, skifter dæk og restaurerer læderindtrækket på klassiske biler, og skulle du blive sulten under besøget, kan du passende besøge restauranten ’Die Werkskantine’. Vil du gerne komme hjem med en ny bil uden risiko for økonomiske tømmermænd, findes her også en fin butik med modelbiler.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

Transport: Regionaltog til Frankfurt-Mainkur.

7. Städel Museum

[Kunstmuseum]

Det skønne parkanlæg bag Städel-museet. Under jorden finder man udstillingen af moderne kunst. Foto: KarinKarin fra Pixabay

Langs sydsiden af Main-floden finder man Frankfurts Museumsufer – ’museumskysten’ – hvor en række af byens mest prominente museer har til huse. Et af områdets mest interessante museer er uden tvivl det imponerende kunstmuseum, Städel. Städel Museum blev grundlagt i 1815 og har navn efter bankmanden og kunstsamleren, Johann Friedrich Städel, som donerede en lang række uvurderlige værker til byen.

Städel Museum er indrettet i et majestætisk palads – en storslået bygning opført i 1878. Det arkitektoniske valg omtales gerne som Gründerzeit-stil, hvor Gründerzeit refererer til tidens økonomiske opblomstring som følge af foreningen af det tyske rige. Der er således ikke sparet på noget, og den imponerende og bombastiske facade er bestemt værd at kigge nærmere på.

Inde bage murene gemmer Städel på en af de mest omfangsrige og betydningsfulde kunstsamlinger i Tyskland. Her kommer du hele vejen rundt fra middelalderen til i dag, med nedslag i værker af bl.a. Dürer, Rembrandt, Rubens, Renoir, Picasso og Cézanne. Med et areal på omtrent 4.000 m² bør du afsætte god tid til at nyde de mange malerier, tegninger og skulpturer.

Museets klassiske værker er udstillet i den store hovedbygning, mens samtidsværkerne af bl.a. Francis Bacon og Gerhard Richter findes i en underjordisk sektion. Denne moderne afdeling er virkelig spændende at opleve – både for dens kunstværker og dens unikke arkitektur, hvor lyset kommer ind gennem runde tagvinduer. Husk også at nyde museets dejlige parkanlæg.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

Transport: U-Bahn til Schweizer Platz eller sporvogn Otto-Hahn-Platz.

8. Kleinmarkthalle

[Marked]

Friske frugter og grøntsager udgør blot en lille del af udvalget i Kleinmarkthalle, hvor der også findes gode spisesteder. Foto: Michael Gaida fra Pixabay

Tæt på den populære indkøbsgade, Zeil, finder man Kleinmarkthalle – et kulinarisk paradis eller ’madpalads’, som byder på alle typer af fødevarer. Uanset om du er til de lokale delikatesser som oste, pølser, bagværk og grøntsager, eller om du søger specialiteter fra fjerne dele af verden, så er du kommet til det rette sted. Kleinmarkthalle har det hele.

Den store markedshal blev opført i det centrale Frankfurt i slutningen af det 19- århundrede. Allerede på dette tidspunkt var der stor interesse for at tage på ’smagsrejse’, og opleve lækkerier fra nær og fjern. På det punkt har markedet ikke ændret sig, og i dag består Kleinmarkthalle fortsat af traditionel, tysk markedsatmosfære med et internationalt isæt.

Den oprindelige markedshal i støbejern blev ødelagt under 2. Verdenskrig, og den nuværende er derfor et (lidt tarveligt) resultat af genopbygningen i 1950’erne. Selve markedet er dog helt fantastisk, og alle sanserne kommer i spil, når du går rundt mellem madboderne. Synet af de lækre råvarer, farverige frugter og friske grøntsager blander sig med duftene fra madboderne og lydene fra den konstante udveksling af varer kunder og handlende imellem.

Uanset om du kommer for at købe kød, fisk, grøntsager, ost, nødder og krydderier, eller blot for at opleve atmosfæren, er du meget velkommen. Det er også oplagt at spise frokost i de fantastiske omgivelser – på etagen ovenpå markedet findes en lang række spisesteder med bl.a. tapas, panini, østers og naturligvis bratwurst.

Åbningstider: 8:00-18:00 (mandag til fredag), 8:00-16:00 (lørdag).

Transport: U-bahn til Dom/Römer.

9. PalmenGarten

[Botanisk have + Park]

Palmehaven i Frankfurt er blandt byens skønneste seværdigheder. Foto: lapping fra Pixabay

PalmenGarten er en fantastisk grøn oase, som byder på masser af oplevelser for hele familien. Har du børnene med, kan I med fordel tage en tur med det hyggelige minitog, som bringer jer rundt i den 22 hektar store park, og bagefter besøge områdets gode legepladser. Er du mere til romantik, så er robådene det oplagte sted at starte. Herudover byder haven på masser af fantastiske blomster, buske og træer.

Siden 1871 har palmehavens gæster kunnet nyde planter fra hele verden – enten i det fri eller under glastag i de markante væksthuse. Den geografiske inddeling indbyder til en spændende jordomrejse, som bl.a. bringer dig gennem arktiske landskaber, frodige regnskove og tørre ørkener med dekorative kaktus.

Du kan med fordel medbringe mad til en picnic, selvom her også findes glimrende muligheder for at spise i caféen. Det er en fantastisk oplevelse at bevæge sig rundt i det store og ekstremt varierede område. Bambuslunden, rosenhaven og klippehaven er skønne afsnit, der også fortjener at blive udforsket. Om sommeren arrangeres der open-air koncerter i palmehaven.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

Transport: U-bahn til Bockenheimer Warte. Herfra fem minutters gang til indgangen ved Zeppelinallee.

10. Naturmuseum Senckenberg

[Naturhistorisk museum]

Man hilses velkommen af de livagtige dinosaurer: Naturmuseum Senckenberg i Frankfurt er blandt byens bedste seværdigheder for hele familien. Foto: Georgi Ivanov fra Pixabay

Allerede inden man når frem til hovedindgangen på Naturmuseum Senckenberg, bliver man mødt af flotte og virkelighedstro dinosaurer. De detaljerede modeller, der byder børn og voksne velkommen, er skabt på baggrund af den nyeste viden om dinosaurernes udseende, og leverer et åbenlyst hint til hvad du kan forvente dig af det populære museum.

Naturmuseum Senckenberg – Frankfurts naturhistoriske museum – byder på Europas største udstilling af store dinosaurer. Her kan du både opleve de imponerende og autentiske fosiler og ligeledes beundre de flotte modeller, der viser hvordan kæmpeøglerne faktisk så ud, da de herskede over kloden for millioner af år siden.

Selvom navne som triceratops, iguanodon, diplodocus og psittacosaurus måske forekommer som det rene volapyk, så kan du se frem til en spændende og ikke mindst lærerig dag på Naturmuseum Senckenberg. Udover arterne, der gemmer sig bag de særprægede navne, kan du naturligvis også møde den velkendte t-rex – et møde, som er et sikkert hit hos både børn og voksne.

Selvom dinosaurerne naturligvis er museets største og mest populære attraktion, så kan du også gå på opdagelse i det resterende – og ganske omfattende – katalog. Her fortælles hele jordklodens historie gennem spændende nedslag indenfor palæontologi (fossiler), biologi og geologi.

Den store samling af fugle og æg er rigtig flot, og du kan f.eks. også møde en quagga – en zebra-art, som har været uddød siden 1880’erne samt en lang række nulevende, udstoppede dyr.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

Transport: U-Bahn til Bockenheimer Warte.

Restauranter i Frankfurt – de bedste spisesteder

1. Ebbelwoi Unser

[Abtsgaesschen 8 – indgang fra Kleine Brückenstraße]

Ebbelwoi Unser er en historisk perle midt i Frankfurt. Den klassiske kneipe serverer en lang række regionale specialiteter, og er du i humør til et ægte tysk måltid med alt hvad det indebærer, så må du bestemt ikke misse et besøg her. Det hyggelige, og lidt dunkle serveringslokale, de rustikke borde og den smilende betjening sørger for et autentisk måltid. Hvad der kunne ligne en klassisk turistfælde er det helt modsatte, og her kommer også mange lokale. Prøv gerne den lokale frankfurter-pølse og den lækre schnitzel. Husk også at bestille en kande æblevin, som er den lokale specialitet.

2. Vevay

[Neue Mainzer Str. 20 Am Willy-Brandt-Platz]

Efter et besøg på Vevay har selv de mest inkarnerede kødspisere kun roser tilovers for de fremragende vegetar- og veganer-retter, der serveres på denne hyggelige café. Bag bardisken præges væggen af farvestrålende kakler, og resten af interiøret er lige så finurligt og farverigt. Dekorationerne passer således perfekt til de lige så kulørte retter, som bl.a. tæller kokosnødssalat med mango og avocado-salsa, burger lavet af kikærter med quinoa og agurkesalat, risnudel-salat med tofu og meget mere. De økologiske ingredienser kommer primært fra lokale gårde.

3. Trattoria i Siciliani

[Walter-Kolb-Str. 17]

Der er masser af kærlighed i luften på den italienske restaurant, Trattoria i Siciliani. Ikke alene er det moderne spisested oplagt for en romantisk middag, men både kokke og tjenere virker også til at elske deres arbejde. Betjeningen klares med smil og overskud, og retterne er både velsmagende og smukt anrettet. Her er naturligvis klassikere som pizza og frisk pasta på menukortet, men vil du virkelig forkæle smagsløgene, så er Trattoria i Siciliani også kendt for fremragende fisk og skaldyr. Vinene er primært fra Sicilien og som dessert findes bl.a. hjemmelavet sorbet og tiramisu.

4. Restaurant Druckwasserwerk

[Rotfeder-Ring 16]

Som navnet indikerer, er denne spændende restaurant indrettet i en gammel pumpestation. Det industrielle udtryk er yderst gennemført, og den smukke bygning fra 1899 er en fryd for øjet. Industriområdet i Westhafen har de seneste år gennemgået en omfattende byfornyelse, og Druckwasserwerk er blot en af flere bygninger, som i dag har fået en ny og alternativ anvendelse. Menukortet på den hippe restaurant tæller moderne tysk mad og spændende, velsmagende variationer af de velkendte klassikere. Om sommeren kan maden med fordel indtages på den store terrasse eller på den menneskeskabte sandstrand.

5. African Queen

[Schloß straße 113]

Frankfurt er blandt Europas mest multikulturelle byer, og det giver således god mening at opsøge kulinariske oplevelser fra fjernere himmelstrøg. Det kan du f.eks. gøre på den fantastiske etiopiske restaurant, African Queen. Den afrikanske dronning er blandt de bedst anmeldte restauranter på Tripadvisor, og det er bestemt ikke tilfældigt. Den smilende og imødekommende betjening og de lækre retter er en fantastisk blanding. Menukortet byder på mange lækkerier, men en klassiker er naturligvis det syrnede pandebrød, injera, som spises med fingrene sammen med eksotisk fyld (farverig kød- og/eller grøntsagsmos).

Hotel i Frankfurt – de bedste overnatningssteder

Der findes mange skønne hoteller i Frankfurt, og nedenfor kan du se tre forslag i forskellige prisklasser. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Frankfurt hos Booking.com her.Booking.com

1. Moxy Frankfurt City Center

[Thurn-und-Taxis-Platz 8]

Med blot 200 meter til den populære indkøbsgade, Zeil, og 400 meter til markedshallen Kleinmarkthalle ligger hotellet ’Moxy Frankfurt City Center’ i byens absolutte centrum. Her er masser af fantastiske indkøbsmuligheder og på gåben kommer du også nemt rundt til de bedste seværdigheder i midten af Frankfurt. Fra hovedindgangen er der også blot 600 meter til Römerberg – byens charmerende rådhusplads.

Den flotte hotelbygning blev opført i 2018, og byder på moderne indretning og gode faciliteter. Her findes både familieværelser og skønne dobbeltværelser, og efter en god nats søvn venter en velsmagende morgenmad i hotellets lobby. Læs mere om hotellet her.

2. Jumeirah Frankfurt

[Thurn-und-Taxis-Platz 2]

Er du interesseret i et luksusophold i fantastiske Frankfurt, så er Jumeirah lige hotellet for dig. Med indbydende senge og moderne kunst på væggene, er de flotte og stilrene værelser ideelle, når der skal slappes af og lades op. Resten at tiden kan den stå på sightseeing, shopping og cafébesøg i den centrale del af byen.

Du er tæt på alle de skønneste seværdigheder i Frankfurt – bl.a. 600 meter til Römerberg, 800 meter til Main-floden og 200 meter til indkøbsgaden, Zeil. Hotel Jumeirah byder desuden på swimmingpool, wellness-område, en herlig restaurant samt bar. Der er også blot 100 meter til undergrundsstationen, Hauptwache. Læs mere om hotellet her.

3. Five Elements Hostel

[Moselstraße 40]

Leder du efter billig overnatning i Frankfurt, så er Five Elements Hostel et oplagt valg. Det populære hostel ligger blot 200 meter fra hovedbanegården, og er således perfekt, hvis du ankommer til byen med tog. Her findes mange forskellige værelsestyper – både private værelser (med eller uden eget bad) og sovesale. Her er rent og pænt, en rigtig god atmosfære og fællesrum med bl.a. billard og bordfodbold, bar og døgnåben reception.

Med 15 minutters gang til Altstadt er du også tæt på alle de bedste seværdigheder i Frankfurt. Eneste (lille) minus er, at Five Elements Hostel ligger i byens Red Light District. Det er bestemt ikke farligt, men naturligvis ikke for alle. Læs mere om hotellet her.

Sådan kommer du til Frankfurt

Du kan nemt komme til Frankfurt med både bil, fly og tog. Der er ca. 660 km til Frankfurt fra den dansk/tyske grænse, så det er oplagt at køre til den tyske by i bil. Skal du på bilferie i Sydeuropa, er det også skønt at gøre stop i Frankfurt på vejen.

Togforbindelserne mellem Danmark og Frankfurt kan tage helt ned til 6 timer, og kræver som minimum skift i Hamborg. Der findes desuden direkte flyforbindelser til Frankfurts store lufthavn fra både København og Billund.

Frankfurt med fly

Vil du hurtigt fra Danmark til Frankfurt, er fly naturligvis den ideelle løsning. Det er muligt at flyve til den tyske storby fra både København og Billund. Fra København kan du flyve med enten SAS eller Lufthansa, mens sidstnævnte også flyver fra Billund. Fra begge danske lufthavne er flyvetiden ca. 1 time og 30 minutter.

Fra Frankfurt lufthavn til centrum

Frankfurts lufthavn (Flughafen Frankfurt am Main, FRA) er Tysklands travleste lufthavn, og den 4. travleste i hele Europa (efter London Heathrow, Paris–Charles de Gaulle og Amsterdam Schiphol). Lufthavnen ligger ca. 7 km sydvest for det centrale Frankfurt, og den letteste måde at komme ind til midtbyen er med tog.

Frankfurt lufthavn har to togstationer; én for regionale tog (Frankfurt Flughafen Regionalbahnhof) og én for fjerntog (Frankfurt Flughafen Fernbahnhof). Når du skal fra lufthavnen til centrum, kan du benytte S-tog fra førstnævnte station, men skal du videre mod andre tyske byer, skal du med fra ’Fernbahnhof’.

Du kan benytte S-togslinjerne S8 og S9 for at komme til Frankfurts hovedbanegård. Herfra kan du skifte til netværkets øvrige linjer. Du skal tage med toget i østlig retning mod Offenbach og Hanau (S-togene i modsatte retning kører til byen Mainz).

Frankfurt med tog

Det er relativt enkelt at komme fra Danmark til Frankfurt med tog. Fra den dansk/tyske grænse (Padborg) tager de hurtigste afgange ca. 6 timer og inkluderer et enkelt skift i Hamborg. Det er altid skønt at rejse med tog i Tyskland, hvor togrejsen er komfortabel og effektiv. Du ankommer samtidig lige i centrum, og skal ikke tænke på parkering og lufthavnstransport.

Fra København tager den hurtigste afgang ca. 8 timer og 30 minutter mens den fra Aarhus tager ca. 8 timer og 20 minutter. Du kan købe togbilletter til Frankfurt hos DSB her.

For rejsende med tog på Interrail fungerer Frankfurt som et oplagt første stop på turen fra Danmark. Du kan læse mere om Interrail i min Interrail-guide her.

Sådan kommer du rundt i Frankfurt

Du kan med fordel udforske Frankfurts skønne Altstadt til fods, men når du skal rundt i resten af byen, anbefales det at benytte det velfungerende netværk af undergrundsbane (U-Bahn), S-tog (S-Bahn), sporvogne og busser. Busbilletter kan købes ombord mens billetter til de øvrige transportmidler skal købes inden påstigning.

Sproget i billetautomaterne kan vælges til engelsk, hvis du ikke er så stærk i tysk. Her kan du købe enkeltbilletter (Einzelfahrt) eller dagsbilletter (Tageskarte). Dagsbilletten er ofte et fornuftigt valg, hvis du skal rejse mere end to gange indenfor samme døgn (dagsbilletten gælder til kl. 5 den følgende morgen). Som i mange andre tyske byer, er der desuden penge at spare ved at købe gruppebilletter.

TIP: Frankfurt Card med 1- eller 2-dages transport + rabatter til attraktioner og seværdigheder – Læs mere her

Gruppebilletten findes bl.a. som dagsbillet (Gruppentageskarte), og når du køber denne type billet, skal du vælge, om den skal gælde for 2, 3, 4 eller 5 personer. Vær opmærksom på, at dagsbilletterne, som er gyldige i selve Frankfurt (zone 50), ikke kan benyttes til lufthavnen, som ligger i en anden zone. Du kan læse mere om billetter til transport i Frankfurt og benytte rejseplanlægnings-funktionen på den officielle hjemmeside her.

Flere oplevelser…

Frankfurt er et meget centralt udgangspunkt, hvis du gerne vil udforske det omkringliggende område. Det kan f.eks. anbefales at opleve den skønne by Heidelberg med den fantastiske slotsruin, historiske Nürnberg med den charmerende Altstadt og Det 3. riges monumentale bygningsværker eller skønne Luxembourg med majestætiske forsvarsværker og hyggelige bymidte. Der er 90 km fra Frankfurt til Heidelberg, 225 km til Nürnberg og 260 km til Luxembourg.

Hamborg Uanset om du kommer til Frankfurt med bil eller tog, er det oplagt at gøre et stop i Hamborg på ud- eller hjemrejsen. Den nordtyske storby er fuld af spændende seværdigheder, gode shopping-oplevelser og fantastiske gå-i-byen steder.

Har du børnene med til Hamborg venter skønne oplevelser i zoologisk have, Planten un Blomen-parken og ikke mindst Miniatur Wunderland med kilometervis af modeljernbaner, biler og bygninger i miniformat. Hamborg byder også på gode museer, spændende arkitektur og feststemning i Reeperbahn. Du finder mine forslag til de bedste seværdigheder i Hamborg her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (Frankfurts forretningsdistrikt): Billede af lapping fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *