Alicante: Sol, strand og spændende seværdigheder

Kom med til den smukke havneby på den spanske østkyst. Turistbyen Alicante ligger omkranset af de lækreste hvide sandstrande på kysten Costa Blanca. Her er havet, vejret, maden og gæstfriheden i centrum, men Alicante byder også på en række spændende seværdigheder, som du med fordel kan supplere strandferien med.

Alicante ligger ca. 150 km syd for den spanske storby, Valencia, og er gennem årene blevet et yndet rejsemål for solhungrende turister. Her er dømt afslapning og sjove aktiviteter langs de indbydende strande, men Alicante er også oplagt at besøge for dig, der gerne vil have seværdigheder og storbyferie med i pakken.

Både romere og maurere satte gennem århundreder deres aftryk på regionen, og på Det arkæologiske museum i Alicante, kan du blive klogere på byens spændende historie. Alicante har traditionelt været eftertragtet på grund af sin havn, og handel med omverden har spillet en stor rolle for byens udvikling.

Som et vigtigt handelscentrum, var det nødvendigt med den rette beskyttelse, og derfor blev byens storslåede middelalderfæstning opført og udbygget gennem årene. I dag kan man fortsat nyde den majestætiske Santa Bárbara-fæstning, som rejser sig over byen højt oppe på Benacantil-bjerget.

Alicante ligger nedenfor det mægtige Benacantil-bjerg med Santa Bárbara-fæstningen på toppen. Foto: Rafa CM fra Pixabay

Nedenfor bjerget kan man nyde skøn middelalderstemning i den gamle bydel. Her præges gadebilledet af hvidkalkede huse og smalle brostensbelagte gader. Udenfor den gamle bydel åbenbares en moderne side, med et væld af underholdningstilbud. Her finder du gode indkøbsmuligheder, restauranter, caféer, barer og natklubber.

I denne korte rejseguide finder du inspiration til de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter i Alicante. God ferie!Booking.com

Seværdigheder i Alicante – de 10 bedste oplevelser

1. Castillo de Santa Bárbara

[Fæstning + Udsigt + Museum]

Den smukke fæstning er blandt de mest populære seværdigheder i Alicante. Foto: JoseFranciscoCaro fra Pixabay

Santa Bárbara-fæstningen er en af de absolut største seværdigheder i Alicante, og du kan ikke undgå at lægge mærke til den enorme borg, som troner majestætisk over byen. Den prominente placering øverst på Mount Benacantil har givet borgens herskere ideelle betingelser for at spotte fjender på lang afstand, men i dag er det turisterne, der kan nyde den spektakulære udsigt over Alicante og Middelhavet.

Øverst på Benacantil-bjerget, 166 meter over havoverfladen, er der fundet genstande fra både bronzealderen og romertiden. Det kan således bevises, at områdets indbyggere har benyttet den strategiske bjergtop gennem årtusinder.

De markante fæstningsmure, der i dag præger det mægtige bjerg, blev opført af maurerne i det 9. århundrede. Fra 700-tallet erobrede de muslimske maurere hele den iberiske halvø, og mange steder opførtes der store borge og fæstninger. I dag står Castillo de Santa Bárbara som et af de fineste eksempler herpå, og er samtidig en af de største fæstninger i Spanien.

Det er stadig muligt at spotte elementer af den oprindelige arabiske arkitektur, selvom fæstningen har gennemgået en lang række ombygninger gennem tiden. I 1248 lykkedes det kong Alfonso XI at besejre maurerne, og han gav efterfølgende borgen navn efter helgenen Skt. Barbara, da sejren var opnået på hendes navnedag.

En historisk turistattraktion

Castillo de Santa Bárbara hørte gennem flere århundreder under kongeriget Aragonien, indtil det i 1691 blev bombarderet af en fransk eskadrille.

Under Den spanske arvefølgekrig (1701-1714) var borgen under britisk kontrol, men overgik til Spanien efter Filip 5. blev anerkendt som landets konge ved Freden i Utrecht. Borgens rolle som fæstningsværk var dog udspillet, og i stedet fungerede Santa Bárbara som fængsel indtil også denne funktion blev opgivet.

I mange år stod Castillo de Santa Bárbara forladt, men i 1963 kom der atter liv i de historiske bygninger, da borgen blev åbnet for offentligheden. Du kan naturligvis nyde de smukke fæstningsmure, ikoniske tårne og den markante voldgrav, men også den fantastiske udsigt over Alicantes marina, Postiguet-stranden, bymidten og de nærliggende bjerge.

Du kan også besøge borgens museum, MUSA (Museo de la Ciudad de Alicante), som formidler borgens og områdets historie. Udstillingerne er indrettet i 10 historiske sale, og selvom tekster primært er på spansk, er museet et besøg værd.

Åbningstider: Området er åbent dagligt 10:00-20:00 (oktober til marts), 10:00-22:00 (april, maj, juni og september), 10:00-00:00 (juli og august). Museet er åbent dagligt 10:00-14:30 og 16:00-20:00.

Transport: Tager du afsted først på dagen, inden varmen gør sit indtog, er vandreturen fra byen til slottet ganske fantastisk. Der findes bænke undervejs, og et utal af spektakulære udsigtspunkter. Alternativt kan man benytte elevatoren, som er opført inde i bjerget. Du finder elevatoren lige bag Postiguet-stranden.

2. Barrio de Santa Cruz

[Bydel + Udsigt]

En af de oplagte seværdigheder i Alicante er den charmerende bydel Barrio de Santa Cruz. Foto: Carolina Selles Milla fra Pixabay

Bydelen Barrio de Santa Cruz er anlagt på Mount Benacantils sydvestlige bjergside, hvor de snoede og stejle gader udgør en labyrint af spændende oplevelser. Bydelen er en af de ældste i Alicante, anlagt længe før motorkøretøjerne gjorde deres indtog. Det er således et fredeligt område, hvor man kan opleve en meget autentisk side af den populære ferieby.

Den historiske charme fornægter sig ikke i Barrio de Santa Cruz. Her tænkes først og fremmest på den klassiske arkitektur med de små hvidkalkede huse, ofte dekoreret med kakler og dusinvis af blomsterkrukker, men det gælder i lige så høj grad bydelens stemning og kultur.

Når man ankommer til Barrio de Santa Cruz kan man næsten ikke tro, at man stadig er i Alicante. Faktisk minder bydelen mere om en hyggelig landsby placeret langt væk fra den travle turistby og de moderne hotelkomplekser. Turen herop tager blot nogle minutter, men føles som en tidsrejse.

De mest besøgte – og meste fotograferede – gader i romantiske Barrio de Santa Cruz er Calle San Rafael og Calle San Antonio. Her er hvert enkelt hus fyldt med unik udsmykning, og på verandaen sidder de lokale indbyggere og nyder vejret, mens børnene leger i gaderne.

Kommer du ved frokosttid, mødes du af den lækreste duft, når forskellige retter forberedes i de små køkkener. Til gengæld er her meget stille under siestaen.

Du finder områdets bedste udsigt på pladsen ved det lille kapel, Ermita de Santa Cruz. Kapellet stammer fra det 18. århundrede, og er blandt områdets ældste bygninger.

Turen rundt i Barrio de Santa Cruz kræver godt fodtøj, og du kan også med fordel medbringe en flaske vand.

3. Postiguet-stranden (Playa del Postiguet)

[Strand]

Den bynære Postiguet-strand er perfekt til en dukkert eller solbadning. Foto: Rezwan Mohammad fra Pixabay

Lige ved siden af den gamle bydel og Alicantes skønne marina finder man den lækreste sandstrand. Postiguet-stranden (Playa del Postiguet) er næsten en kilometer lang, og byder på gyldent sand, høje og frodige palmer samt rolige bølger, der passer perfekt til både børn og voksne. Med den korte afstand til centrum, er Postiguet-stranden altid velbesøgt af lokale og turister.

Vandet er meget lavt langs Postiguet-stranden, så du skal derfor være forberedt på en længere tur gennem de lette bølger, inden du kan komme under. Til gengæld er vandet rent og fri for tang. Mens du bader, eller slikker sol på stranden, kan du også nyde det fantastiske kig til fæstningen Castillo de Santa Bárbara, som indtager en prominent placering lige ovenfor stranden.

På stranden findes iskiosker, offentlige toiletter og mulighed for at skylle fødderne. Der kan også lejes liggestole. Den bynære placering gør det endvidere nemt at hente frokost fra en af de lokale sandwichbarer eller restauranter.

4. Marina og Museo The Ocean Race

[Lystbådehavn + Museum]

Marinaen i Alicante er meget stemningsfuld. Foto: Ruth Archer fra Pixabay

Som turist i Alicante er det oplagt at gå en tur langs byens skønne marina. Her er plads til over 700 lystbåde og yachter – den ene større end den anden. Om sommeren er her masser af liv og en autentisk maritim stemning. Du finder også en række gode restauranter og tavernaer på den store mole.

På molen finder man også det spændende museum, Museo The Ocean Race. The Ocean Race – tidligere kendt som Volvo Ocean Race – er en havkapsejlads Jorden rundt. Sejladsen varer omkring ni måneder og afholdes hvert 3. eller 4. år. De seneste sejladser er startet her i Alicante, og det er netop grunden til, at det er her, man også kan besøge det interessante museum.

På museet kan du blive meget klogere på historien om The Oceans Race gennem forskellige videoer og fotos. Den største attraktion er imidlertid simulatoren, som giver et førsteklasses indblik i sporten på havet.

I et område af udstillingen kan man også se nærmere på den store mængde oppakning og grej, som sejlerne normalvis har med sig. En af de deltagende både kan også opleves her, hvilket naturligvis er et stort trækplaster.

Åbningstider: Museets åbningstider varierer efter sæson. Se de aktuelle tider her.

5. Explanada de España

[Promenade]

En af de oplagte seværdigheder i Alicante er den skønne og skyggefulde promenade. Foto: Roland Jacobs fra Pixabay

Den smukke promenade, Explanada de España, er den foretrukne gågade, når lokale og turister skal strække benene i Alicante. Er du mere til afslapning, så findes her også en lang række indbydende bænke, hvorfra du kan nyde den storslåede palmeallé og de skønne omgivelser langs vandkanten.

Explanada de España løber parallelt med havet og stækker sig fra pladsen Puerta del Mar i øst til Canalejas-parken i vest. Promenaden blev anlagt på et gammelt dige i starten af det 20. århundrede og præges i dag af 6,5 millioner mosaikfliser. Fliserne danner et spektakulært bølget mønster i rød, blå og hvid marmor, som står fantastisk til de frodige omgivelser.

Du kan med fordel stoppe op og tage plads i palmernes skygge – eventuelt med en cortado (espresso med varmet mælk) eller en kølende lemonade. Langs promenaden findes mange hyggelige caféer, ligesom der sælges bøger, blade og souvenirs i de interimistiske boder.

6. Det arkæologiske museum (Museo Arqueológico de Alicante)

[Museum]

Området omkring Alicante har været beboet gennem årtusinder, og der er således nok at tage fat på, når man skal indrette et arkæologisk museum med spændende udstillinger. Her kan du både blive klogere på egnens tidligste bosættere – de primitive jæger-samler kulturer – men også på romerne, maurerne og middelalderens krigere.

Det arkæologiske museum (MARQ) er inddelt i forskellige sektioner, så har du en forkærlighed for et specielt emne, er det nemt at navigere rundt i de omfattende samlinger. Det er samtidig en fordel at kunne lidt spansk, da flere beskrivelser kun findes på lokalsproget.

Museets udstilling er meget stemningsfuld, og de forskellige genstande suppleres med både lyd, lys og billedmateriale. Et af museets højdepunkter er formidlingen af romertiden med den romerske by Lucentum i centrum. Lucentum blev grundlagt i det 3. århundrede f.Kr., og lå tæt på det moderne Alicante. I den romerske udstilling kan man nyde en bred vifte af keramik, smykker og andre hverdagsgenstande.

En del af museets udstilling fokuserer på arbejdsmetoderne bag de arkæologiske udgravninger. Ved hjælp af forskellige visuelle virkemidler og brug af glasgulv og rekonstruktioner, er det lykkedes at genskabe de spændende udgravninger. Som besøgende kan man derfor komme helt tæt på det arkæologiske arbejde og se genstandene fra forskellige vinkler.

Åbningstider: Fra midt september til midt juni: 10:00-19:00 (tirsdag til fredag), 10:00-20:30 (lørdag), 10:00-14:00 (søndag). Fra midt juni til midt september: 10:00-14:00 + 18:00-22:00 (tirsdag til lørdag), 10:00-14:00 (søndag).

7. Basílica de Santa María

[Kirke]

Santa María-basilikaen er både den ældste og smukkeste kirke i Alicante. Kirkens historie går tilbage til det 14. århundrede, hvor den ligesom mange af områdets øvrige middelalderkirker, blev opført på fundamentet af en moské. Efter man havde genvundet den iberiske halvø fra maurerne, blev deres muslimske helligdomme hurtigt erstattet af kristne kirker.

Basílica de Santa María var oprindeligt en gotisk kirke, men efter en brand i det 15. århundrede blev bygningen genopført med et barokt udtryk. Den barokke stil præger fortsat facaden, hvor Juan Bautista Borjas skulptur af Jomfru Maria er det fremtrædende symbol over porten.

Læg også mærke til de to asymmetriske tårne – det ene er originalt og opført i det 14. århundrede, mens det andet stammer fra det 18. århundrede. Indvendigt kan man nyde det smukke rokokoalter (ligeledes fra det 18. århundrede), en enorm døbefont fra det 16. århundrede og et valencisk barokorgel fra 1653.

Åbningstider: Dagligt 11:00-12:00 samt 18:30-20:00.

8. Alicantes markedshal (Mercado Central)

[Marked]

Mercado Central – Alicantes centrale markedshal – blev opført i 1921, og det modernistiske fødevaretempel er et slaraffenland for alle, der går op i madlavning og delikatesser.

Er du så heldig at have et køkken til rådighed, så kan du med fordel gøre dine indkøb her. I trængslen mellem lokale indbyggere og byens turister finder du alt, hvad du skal bruge til en lækker middag.

Selv hvis du ikke skal gøre specifikke indkøb, er det en fornøjelse for alle sanser at gå gennem den katedral-lignende bygning. I stueplan sælges kød og ost, mens kælderetagen byder på alle de øvrige lækkerier som frisk fisk, frugter, grøntsager, brød, kager og krydderier. Varerne komme fra lokale producenter, og stort set alle boderne i Mercado Central er familieejede.

Som turist er bodernes synlige prisskilte en herlig tilføjelse – så undgår man nemlig at blive snydt. Ønsker du at købe nogle lokale specialiteter, kan du med fordel gå efter den lokale turrón nougat med honning eller den søde dessertvin, Mistela.

Åbningstider: 7:00-14:30 (mandag til fredag), 7:00-15:00 (lørdag). Der sælges ikke fisk om mandagen.

9. Alicantes museum for moderne kunst (Museo de Arte Contemporáneo de Alicante)

[Museum]

Alicantes museum for moderne kunst, MACA, er bestemt værd at besøge, hvis du har bare den mindste interesse for kunst. Efter en gennemgribende ombygning, kunne byens ældste offentlige bygning, Casa de la Asegurada fra det 17. århundrede, åbne som kunstmuseum i 2011. Her finder du en spændende samling af malerier og skulpturer i mindst lige så interessante omgivelser.

Museets permanente udstilling består af tre afdelinger. Den primære afdeling omhandler spansk kunst fra det 20. århundrede, og blev skænket af kunstneren Eusebio Sempere til Alicantes bystyre i 1976. I denne imponerende samling finder man værker af bl.a. Joan Miró, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Juan Gris og Julio González.

En anden del af udstillingen består af Eusebio Semperes egne værker med alt fra gouachemalerier til skulpturer. Den tredje og sidste af de permanente udstillinger, er Juana Francés-samlingen. Her finder man malerier, skitser og andre grafiske værker af den lokale kunstner, Juana Francés. Francés blev født i Alicante, og testamenterede samlingen til byen. Værkerne har været vist frem for offentligheden siden Francés’ død i 1997.

Åbningstider: 10:00-20:00 (tirsdag til lørdag – fra 11:00 om sommeren), 10:00-14:00 (søndag).

10. Udflugt til Guadalest

[Landsby + Middelalderborg + Udsigt]

En udflugt til Guadalest er oplagt under et ophold i Alicante. Foto: 42spain fra Pixabay

Overvejer du at tage på en udflugt fra Alicante, så bør en tur til Guadalest stå øverst på din liste. Guadalest er en lille landsby i bjergene (ca. en times kørsel fra Alicante), og er blandt de mest populære seværdigheder i området.

Selve turen hertil – gennem Guadalest-dalen – er spektakulær i sig selv, og man får virkelig mulighed for at nyde de unikke landskaber.

Guadalest ligger inde i landet, og den sidste del af turen går ad snoede bjergveje – kørsel her er ikke for sarte sjæle. Selve byen ligger yderst på de stejle klipper, hvor udsigten over det smaragdgrønne reservoir og den frodige dal straks fanger blikket.

Guadalest er en meget smuk by, og du kan med fordel nyde resterne af maurernes fæstning, det ikoniske hvide klokketårn, der troner over byen, samt en række historiske monumenter, kirker og museer.

Nogle af museerne knytter sig til landsbyens spændende historie mens andre ikke tjener et decideret formål – det gælder bl.a. Museo de Saleros y Pimenteros, hvis udstilling består af mere end 20.000 forskellige salt- og peberbøsser.

Transport: Det er afgjort nemmest at kommer til Guadalest, hvis du har lejet en bil. Alternativt arrangeres ture fra Alicante med turistbusser.

Restauranter i Alicante – de bedste spisesteder

1. Steki Restaurante

[Calle Argensola 8]

Lille, intim og utroligt hyggelig restaurant, hvor man straks føler sig velkommen. Menukortet tæller en blanding af mexicanske, spanske og græske retter, som alle nemt kan deles ved bordet. Retterne har klassisk tapas-størrelse, så du kan nemt smage på flere forskellige. Steki Restaurante har gennem en lang periode været det bedst anmeldte spisested på Tripadvisor, og det er der bestemt en grund til. Venlig betjening og mange spændende smagsindtryk.

2. Templo Restaurante

[Calle Periodista Pirula Arderius]

Templo Restaurante er uden sammenligning byens bedste steakhouse, og ønsker du at krydre din ferie ved Middelhavet med en saftig bøf, så er det stedet, du skal vælge. Indretningen er pæn og minimalistisk, og i det ene vindue står en montre med kød til modning. Har du en god appetit, så start gerne med en carpaccio – en af restaurantens specialiteter. Herudover bugner menukortet med det lækreste kød og de fineste udskæringer.

3. Antica Pizzeria da Sasa’

[Calle San Francisco / Calle Cadiz 1]

Som en udpræget turistby, finder du naturligvis mad fra alle verdenshjørner i Alicante. Desværre er her også mange turistfælder, og det kan være lidt af en udfordring, hvis du skulle få lyst til en lækker, autentisk pizza. Heldigvis kan du besøge Antica Pizzeria da Sasa’ – byens ubestridte pizzakonge. De enkle og delikate pizzaer smager som i Napoli, og er du mere til lasagne eller andre italienske retter, finder du naturligvis også dette på menukortet.

4. Cervecería Sento

[Carrer Gerona 1]

Cervecería Sento er en lille og autentisk tapasbar, som bestemt er værd at besøge, hvis du gerne vil prøve kræfter med nogle af de lokale specialiteter. Retterne bliver anrettet i det åbne køkken, så du kan observere de dygtige kokke, og se at ingredienserne er i orden. Selvom det går hurtigt, bliver hver enkelt ret smukt anrettet og pyntet på tallerkenen, som var det et lille kunstværk. Udover en lang række lækre retter byder Cervecería Sento også på skøn lokal vin.

5. El Gosto del Gourmet

[Carrer Gravina 4]

Når du befinder dig i en spansk havneby som Alicante, er det naturligvis oplagt at smage på de lokale fisk og skaldyr – eventuelt i en paella. Uanset om du er til dagens fangst på grill eller den klassiske paella, så er El Gosto del Gourmet stedet, du skal besøge. Stemningen er hyggelig og autentisk, selvom der sidder turister ved de fleste borde. Med den enkle og uformelle indretning, behøver du ikke klæde dig pænt på – glæd dig blot til den lækre mad.

Hoteller i Alicante – de bedste overnatningssteder

Der er sjældent mangel på hotelværelser i og omkring Alicante. De store hotelkomplekser ligger nemlig som perler på en snor langs kysten. Strandene strækker sig flere km ud fra Alicante, men der findes også mange bynære hoteller, hvis du gerne vil være i nærheden af den pulserende by og de mest populære seværdigheder. Nedenfor får du tre oplagte forslag til ferie med både strand og by i Alicante. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Alicante hos Booking.com her.Booking.com

1. Hotel Smile & Co Hostal Boutique

[Calle Rafael Terol 22]

Hotel Smile er et utrolig hyggeligt byhotel / pensionat, hvor man virkelig føler sig velkommen. Værtsparret står klar til at give dig et uforglemmeligt ophold, og hjælper gerne med anbefalinger til byens restauranter og barer. Hotellet er relativt småt men hyggeligt, og ligger centralt i Alicante – i gåafstand til byens mange seværdigheder. Morgenmaden bliver tilberedt til dig efter dine ønsker. Helt fantastisk. Læs mere om hotellet her.

2. Hotel Spa Porta Maris by Melia

[Plaza Puerta Del Mar 3-5]

Placeret mellem Postiguet-stranden og lystbådehavnen og med få hundrede meter til den gamle bydel, kunne Hotel Spa Porta Maris ikke ligge bedre. Uanset om du er til badeferie eller foretrækker byens butikker, restauranter og barer, så er placeringen ideel. På hotellet findes forskellige aktiviteter som wellnessområde og swimmingpool samt forskellige spil. Du kan således se frem til at blive rigtig forkælet. Læs mere om hotellet her.

3. Hotel Maya Alicante

[Canónigo M.L. Penalva 2]

Leder du efter et godt mellemklasse hotel, så er Hotel Maya et oplagt valg. Det 3-stjernede hotel byder på pæne og moderne værelser, et indbydende pool-område med bar og forskellige spil for børnene (minigolf, bordtennis mm.). Hotellet ligger ved foden af Benacantil, så du kommer nemt op til fæstningen og den spektakulære udsigt. Herudover er der ca. fem minutters gang til stranden og kun 100 meter til det store butikscenter Plaza Mar 2. Læs mere om hotellet her.

Sådan kommer du til Alicante

Med næsten 2.500 km fra den dansk/tyske grænse til Alicante, må fly siges at være den oplagte rejseform, hvis du gerne vil til byen i det sydøstlige Spanien. Alternativt kan Alicante være et stop, hvis du rejser rundt i regionen på Interrail.

Alicante med fly

Det er muligt at flyve til Alicante fra både København og Billund. Fra København er flyvetiden ca. 3 timer og 25 minutter, mens den fra Billund er ca. 3 timer og 15 minutter.

Lufthavnen, Alicante Airport (ALC, også kendt som L’Altet Airport) ligger ca. 11 km syd for centrum. Bus 6 kører mellem lufthavnen og bymidten med afgang hver 20. minut. Turen tager også ca. 20 minutter.

Bussen kører en fast rundstrækning fra lufthavnen via (1) Alicante busterminal, (2) Plaza Puerta del Mar, (3) Det arkæologiske museum, (4) Det centrale marked og (5) Plaza Luceros. På vejen tilbage mod lufthavnen stoppes også ved (6) togstationen.

Sådan kommer du rundt i Alicante

Alicante er ikke specielt stor, og det er derfor nemt at komme rundt til byens mest populære seværdigheder til fods. Det gælder særligt den gamle bydel med dens mange spændende attraktioner. Skal du længere omkring (evt. til nogle af de hyggelige landsbyer udenfor Alicante), eller ønsker du blot at hvile fødderne, så findes her også et udmærket netværk af busser og sporvogne.

Billetter kan købes ombord – på sporvognene findes automater, mens billetter købes af chaufføren i busserne. Planlægger du at rejse meget med bus og sporvogn, kan du med fordel investere i et rejsekort med 10 eller 30 rejser. Disse købes i almindelige kiosker, på officielle salgskontorer og på turistbureauer. Prisen pr. tur bliver markant billigere med rejsekort. Du kan benytte rejseplanen for bus og sporvogn i Alicante her.

Flere oplevelser…

Når du har oplevet de interessante seværdigheder i Alicante, og måske fået nok af sol og strand, er det oplagt at besøge storbyen Valencia – Spaniens tredjestørste by. Det tager ca. to timer at køre i bil til Valencia, mens turen med de hurtigste tog tager halvanden time.

Madrid Du kan naturligvis også overveje en smuttur til den spanske hovedstad, Madrid. Der er ca. 400 km fra Alicante til Madrid – en distance som tilbagelægges på 2,5 timer med tog eller ca. 4 timer i bil. I Madrid kan du nyde de dejligste parker, mest storslåede kunstmuseer og fineste paladser. Du kan finde inspiration til de bedste oplevelser i Madrid her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (udsigt over Alicante): Billede af armennano fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *