Strand & storby: Seværdigheder i Palma de Mallorca

Den behøver ikke kun stå på strandferie, når du besøger den spanske ferieø. Mallorcas hovedby, Palma de Mallorca, er fyldt med spændende seværdigheder, oplevelser, historie og gastronomi. Her findes skønne skyggefulde pladser, spektakulære bygningsværker, moderne modebutikker og naturligvis kilometervis af indbydende sandstrande.

Med et indbyggertal på lige over 400.000 er Palma faktisk en lille storby, og altså ikke blot en ferieby. De mange faste indbyggere sørger for en autentisk stemning, og foruden de klassiske turistbutikker, finder du også hyggelige lokale butikker samt spisesteder, som ikke er overrendt af turister.

En by med historie

Palma de Mallorca har en lang og spændende historie, og flere af de største seværdigheder knytter sig naturligt til byens skiftende magthavere. I en årrække var Palma under maurisk herredømme. I middelalderen erobrede de muslimske maurer store dele af den iberiske halvø, og i Palma giver ruinerne af de arabiske bade (Banys Àrabs) et interessant indblik i maurernes samfund.

Jakob 1. af Aragonien stod for at befri Palma og resten af Mallorca fra dens muslimske befolkning, og opførte siden en række storslåede bygninger (bl.a. den smukke katedral). Flere imponerende fæstninger og slotte kom siden til under Jakob 1.s efterfølgere. Selvom Palma i dag er meget moderne, giver de historiske bygningsværker en ekstra dimension til en by, der ellers ofte udelukkende forbindes med masseturisme.

Gå en tur i de smalle gader i Palmas gamle bymidte, og oplev den særlige atmosfære. Eller snør løbeskoene og tag en tur langs den skønne havnepromenade. Her kan du også kigge på eksklusive lystyachter indtil solen går ned og områdets diskoteker slår dørene op.

I denne korte rejseguide finder du inspiration til alle de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter i Palma de Mallorca. God tur!



Booking.com

Seværdigheder i Palma de Mallorca – de 10 bedste oplevelser

1. Palmas Katedral (Catedral de Mallorca)

[Kirke]

Den storslåede katedral er blandt de største seværdigheder i Palma de Mallorca. Foto: Nicole Pankalla fra Pixabay

Palmas gotiske katedral – i daglig tale La Seu – er byens stolte vartegn. Katedralen (officiel hjemmeside) blev anlagt netop her ved indsejlingen, for at demonstrere byens storhed overfor alle, der kom hertil med båd. I dag er katedralen en af de mest populære seværdigheder i Palma de Mallorca, og du bør bestemt ikke snyde dig selv for at se nærmere på den spektakulære bygning.

Ifølge legenden opstod der en voldsom storm, da Jakob 1. af Aragonien (Jaume I) i 1229 sejlede mod Mallorca, for at erobre øen fra dens muslimske magthavere. Jakob svor, at nåede han sikkert i land, ville han opføre en stor kirke på øen til ære for Jomfru Maria. På nytårsdag 1230, en dag efter Palmas fald, blev grundstenen til katedralen symbolsk lagt på stedet, der indtil da havde huset byens moské.

Arbejdet med at opføre katedralen stod på i 400 år – og måtte genoptages i 1851, da et jordskælv ødelagde den vestlige del af bygningen. Flere detaljer blev tilføjet i det 20. århundrede af den catalanske arkitekt, Antoni Gaudi.

Et enormt bygningsværk

Palmas Katedral er 121 meter lang, 40 meter bred og skibet 44 meter højt. Til sammenligning er kirkeskibet på Notre Dame i Paris blot 33 meter højt. Det er altså et enormt bygningsværk, du kan opleve på den fremskudte placering ved havnefronten.

Oprindeligt stod katedralen tættere på vandkanten, men i 1970’erne besluttede man at nedgrave den meget trafikerede hovedvej, der gik mellem katedralen og havet. Herefter anlagde man den flotte Parc de la Mar (Havparken) ovenpå. Parc de la Mar består bl.a. af et smukt bassin med spejlblankt vand, og du kan med fordel gå en tur herom og opleve, hvordan katedralens facade spejler sig i vandet.

Vinduesmosaik med tusind glasstykker

Man kommer ind i katedralen gennem en sidedør, og passerer herefter et lille museum, inden man står for enden af det lange kirkeskib. Noget af det første, man lægger mærke til, er det smukke lys, der strømmer ind gennem rosettevinduet. Vinduet består af 1.236 stykker farvet glas og er 12 meter bredt.

Over alteret kan man se Gaudis mest kontroversielle tilføjelse til katedralen, nemlig en ufærdig tornekrone, formet af pap og kork. Sørg også for at gå rundt til den sydvendte facade – den, der vender mod havet. Her kan du nyde Portal del Mirador, en dør fra det 15. århundrede skabt af Guillem Sagrera. På døren ses scener fra den sidste nadver.

Spring køen over: Køb din entrébillet til Palmas katedral her

2. Castell de Bellver

[Fæstning + Udsigt + Museum]

Castell de Bellver er en fremragende seværdighed i sig selv, men byder også på en skøn udsigt. Foto: Benjamin Munk Olsen

Den cirkelformede middelalderfæstning, Castell de Bellver, er en af de absolut største seværdigheder i Palma de Mallorca. Fæstningen ligger ca. tre km fra centrum og byder på en fremragende udsigt over byen og marinaen, og giver samtidig et spændende indblik i den lokale historie og i militærstrategi generelt.

Castell de Bellver blev opført mellem 1300 og 1311 som palads for Jakob 2. af Mallorca, der var øens regent. Inspirationen til den runde form og de fire tårne skal efter al sandsynlighed findes i Herodion-komplekset syd for Betlehem, og er ganske atypisk i en europæisk kontekst.

I fæstningens midte findes en stor cirkulær gårdsplads, hvor en smuk søjlegang i to etager følger bygningen rundt. I midten ses en brønd med forbindelse til en cisterne – fæstningen skulle naturligvis kunne modstå en belejring. En belejring ville nok også have været mest sandsynlig, for med de markante dobbeltmure, tårne og en stor voldgrav, var fæstningen så godt som uindtagelig.

Kun en enkelt gang i historien lykkedes det fjender at indtage Castell de Bellver – det skete i 1521 under det såkaldte ’Broderskabernes Oprør’, hvor magtfulde valencianske håndværkerlaug satte sig op mod den spanske konge.

Fængsel og museum

Udover at tjene som kongelig residens blev fæstningen også i høj grad benyttet som fængsel. En lang række prominente personer har siddet fanget i Castell de Bellvers celler – bl.a. flere politiske fanger, som blev fragtet fra fastlandet til den afsidesliggende ø. Når du besøger Castell de Bellver kan du høre meget mere om livet på fæstningen – både for dens fanger og for dens regenter.

Siden 1931 har Castell de Bellver fungeret som museum, og fra 1976 har byens historiske museum desuden haft til huse i de spektakulære sale. En tur rundt i fæstningen giver et spændende indblik i forsvarsteknik, og du kan opleve en lang række historiske genstande lige fra våben og rustninger til kunst og brugsgenstande. Fra fæstningens øverste niveau har man en storslået udsigt over omgivelserne.

Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden

Transport: Bus 4, 20 eller 46 til Plaça Gomila. Herfra en god vandretur gennem parken og op til fæstningen. Alternativt kører sightseeing-busserne helt op til fæstningen.

3. Almudaina-paladset (Palacio Real de La Almudaina)

[Slot + Museum]

Almudaina-paladset i Palma de Mallorca er blandt byens mange interessante seværdigheder. Foto: Mylene2401 fra Pixabay

Navnet ’Almudaina’ kommer af det arabiske ord for fæstning, og historien om Palmas royale slot går da også helt tilbage til de muslimske maurere. Faktisk blev den strategiske beliggenhed allerede anvendt af romerne, men de ældste dele af det nuværende slot stammer fra maurerne, der kom til Mallorca i det 10. århundrede.

Almudaina-paladset ligger lige overfor byens mægtige katedral, og du kan med fordel se begge seværdigheder, når du befinder dig i dette område af Palma de Mallorca.

Genopbygningen af slottet efter den kristne sejr over maurerne blev indledt i 1309 på befaling af Jakob 2. af Mallorca. Slottet har gennem tiden været residens for henholdsvis Kongeriget Mallorca, for monarkerne af Aragonien og for det spanske kongehus. I dag fungerer slottet fortsat som officiel sommerresidens for den spanske kongefamilie.

En spændende tidsrejse

En tur gennem paladset er en spændende rejse tilbage i tiden. Her kan besøgende opleve de skiftende stilarter, og nyde de smukke royale værelser. Flere steder er det tydeligt, hvordan slottet er blevet ombygget – nogle steder mere brutalt end andre. I tre af paladsets rum kan du f.eks. se, hvordan de gotiske buer i murværket er afskåret i midten – engang var murene nemlig dobbelt så høje og dannede en stor balsal.

De royale lejligheder er fyldt med smukke møbler og gobeliner, og du kan også glæde dig til den hyggelige og rolige gårdhave med flotte kaktusser og rislende fontæner. Under besøget kan du downloade en app, som giver adgang til en god audioguide.

Åbent april til september: Tirsdag til fredag 10:00-16:00, lørdag og søndag 10:00-19:00. Oktober til marts: Tirsdag til fredag 10:00-16:00, lørdag og søndag 10:00-18:00. Der er gratis adgang for EU-borgere på onsdage samt på søndage fra kl. 15:00.

Spring køen over: Køb din entrébillet til Almudaina-paladset her

4. Mercat de l’Olivar

[Marked]

Det velassorterede madmarked er blandt de oversete seværdigheder i Palma de Mallorca. Foto: Nicole Pankalla fra Pixabay

Bor du i en ferielejlighed med køkken, kan du med fordel finde de lækreste ingredienser til en storslået middag her på det overdækkede marked midt i Palma. Skal du ikke købe ind til madlavning, kan du alligevel nyde de autentiske omgivelser, flotte grøntsager og frugter samt frisk fisk og kød.

Du behøver faktisk slet ikke et køkken for at købe ind til en klassisk spansk tapas. På Mercat de l’Olivar finder du delikatesser som oliven, ost, brød, pølser og meget mere – lige klar til at spise sammen med en lokal vin eller en kold øl. Det er oplagt at tage indkøbene med, men der findes også flere udmærkede tapasbarer på markedet.

Den store markedsbygning stod færdig i 1951, og selvom indretningen i dag er ganske moderne med handikapvenlige indgange og rulletrapper, er meget af den klassiske middelhavs-charme heldigvis bevaret. Mercat de l’Olivar er et perfekt sted at møde de lokale indbyggere, og samtidig slippe væk fra de vildeste turiststrømme for en stund.

Åbent mandag til fredag 7:00-14:30 (fredag har nogle stande åbent til 20:00), lørdag 7:00-15:00. Søndag lukket.

5. Paseo del Borne

[Indkøbsgade + Caféer]

Den skyggefulde allé byder på mange spændende butikker. Foto: Bartłomiej Koc fra Pixabay

Paseo del Borne (Passeig des Born på katalansk) er symbolet på, at Palma de Mallorca i sandhed er en storby. Den elegante avenue byder på en skøn skyggefuld allé, fashionable modebutikker, smarte caféer og moderne restauranter. I de varme sommermåneder stopper både lokale og turister op på Paseo del Borne, og tager plads på bænkene under trækronerne.

Den brede gågade er et perfekt sted at kigge på mennesker, for stort set alle turister kommer forbi Paseo del Borne, når de skal til og fra de forskellige seværdigheder, butikker og restauranter i Palma de Mallorca.

I middelalderen udmundede floden Torrente de Sa Riera her, og området blev bl.a. anvendt til ridderturneringer. En stor oversvømmelse i 1403 satte dog en stopper for riddernes udskejelser, og flodvandet blev først ledt bort århundreder senere, da en kanal blev etableret.

Sfinxer, fontæner og Franco

Paseo del Borne fik sit nuværende udseende i 1833, da alléen, de smukke sfinxer samt skildpadde-fontænen blev etableret. I 1863 blev en skulptur af dronning Isabella 2. rejst her, men under revolutionen fem år senere blev den væltet igen.

Under Francos styre valgte den egenrådige diktator at opkalde alléen efter sig selv. Trods den officielle navneændring fortsatte lokalbefolkningen dog med at omtale gaden som ‘Borne’, hvilket de altså fortsat gør.

I dag kan du gøre dine indkøb i Paseo del Borne, hvis du har den store pengepung med på ferie. Du kan naturligvis også nøjes med at kigge, og eventuelt tage plads på de fine stenbænke eller ved en af gadens mange caféer. Efterfølgende kan du gå videre til andre af områdets store handelsgader; Avenida Jaime III, Carrer de la Unió og Las Ramblas.

6. Bystranden Can Pere Antoni

[Strand]

Der er mange gode muligheder for at bade i nærheden af Palma. Foto: Andreas Lischka fra Pixabay

Selvom du bor centralt i Palma, er der ikke langt til stranden. Can Pere Antoni ligger blot to km øst for bymidten, og her kan du passende tage en dukkert sammen med de lokale, eller blot slikke sol på den relativt rolige bystrand.

Selvom Can Pere Antoni er den strand, som ligger tættest på Palmas centrum, er den langt fra overrendt. De fleste turister holder sig nemlig til de store strandområder længere øst og vest for hovedbyen, og i stedet kan de lokale ofte få den 750 meter lange og 15 meter brede Can Pere Antoni for sig selv.

Bag stranden finder du en gang- og cykelsti, som er oplagt, hvis du gerne vil være aktiv på din ferie. Stien fortsætter langs kysten, og er både oplagt for en morgenløbetur og for en cykeltur med børnene. På selve stranden er der mulighed for at leje liggestole og parasoller, ligesom her findes toiletter og brusere. Fra maj til oktober er der livreddere på stranden.

Can Pere Antoni byder også på to strandbarer, hvor du både kan spise og nyde kolde drikke, is mm. I strandens ene ende finder du baren Anima Beach, mens du i modsatte ende finder Assaona Gastrobeach.

Transport: Bus 18 eller 35 til Palau de Congressos.

7. Miró-museet (Fundació Miró Mallorca)

[Museum]

Miró-museet (officiel hjemmeside) i Palma-bydelen Porto Pi er simpelthen et must for kunstinteresserede. Det omfattende museum er dedikeret til den spanske kunstner Joan Miró (1893-1983), og er delvist indrettet i dennes bolig sydvest for Palmas centrum. Her kan man både opleve Mirós atelier og en lang række af hans værker.

Joan Miró blev født i Barcelona, men hans mor var fra Mallorca, og gennem hele livet havde han et helt særligt forhold til den spanske ø. Som barn kom han hertil på ferie, og som voksen boede han skiftevis her og i Paris. I 1954 slog Miró sig permanent ned på øen sammen med sin kone, som var indfødt mallorciner.

En kunstnerisk tidslomme

Atelieret ligger på en bakke med en fornem udsigt over Palma-bugten. Inden sin død skænkede Miró ejendommen og sine værker til Palmas bystyre, med ønsket om at stedet ville blive bevaret som det var. Således er det også gået.

Byggematadorerne har måttet se sig om efter andre byggegrunde til deres store hoteller, og besøgende kan i stedet nyde den samme udsigt som Miró.

Der er dog sket lidt på den store grund; en moderne museumsbygning kom til i 1992, for at give plads til de mange unikke kunstværker. Indenfor kan man nyde flere af Mirós surrealistiske og eksperimenterende værker, mens en helt fantastisk skulpturpark kan opleves udenfor. Atelieret står også som Miró forlod det.

Billet: Du kan købe din entrébillet til Miró-museet her

Transport: 3, 20 eller 46 til Carrer de Saridakis.

8. Havnepromenaden Paseo Marítimo

[Marina + Bådtur + Byture & Diskoteker]

Når du er færdig med at kigge på de fine både kan du passende besøge nogle af områdets barer. Foto: Frank Nürnberger fra Pixabay

Smukke sejlbåde og enorme lystyachter ligger fortøjret i Palmas store marina syd og sydvest for byens centrum. Her kan man opleve den maritime stemning, kigge på de klassiske både og ikke mindst starte en fantastisk bytur på et af de mange populære diskoteker.

Paseo Marítimo refererer til den flotte promenade, som løber parallelt med Palmas havnefront. Den brede avenue består af vej, fodgængerzone samt en cykelsti – et indbydende rekreativt område, som både benyttes at byens indbyggere og dens turister. Der kan lejes cykler flere steder på ruten.

Promenadens officielle navn er Avenida Gabriel Roca – opkaldt efter havnens chefingeniør fra 1940 til 1962, og på ruten kan du nyde de skønneste palmetræer og udsigt til det blå hav.

Det er muligt at gå hele vejen fra militærdepotet i Porto Pi til lufthavnen øst for Palma, men betegnelsen Paseo Marítimo dækker normalt den ca. fire km lange strækning fra Porto Pi til den gamle fiskerlandsby, Portixol.

Bådtur & bytur

Det er sjovt at nyde atmosfæren i den travle marina, men det er også muligt selv at komme en tur ud på vandet. Langs Paseo Marítimo finder du en række forskellige turarrangører, som tilbyder forskellige bådture – bl.a. til sightseeing, dykning, badning mm.

Om aftenen er stemningen langs Paseo Marítimo helt speciel. Palmas havnefront er nemlig også byens absolutte gå-i-byen-område, og du finder en lang række diskoteker, natklubber og barer langs Avenida Gabriel Roca.

Et af de mest populære diskoteker er Tito’s, som efterhånden har mange år på bagen. Indretningen og stemningen er dog noget anderledes, end da Frank Sinatra hang ud her i 1950’erne.

Selvom du skulle være travlt optaget af de eksotiske barer og lige så eksotiske drinks, bør du huske at kigge op mod byen og Palmas Katedral. Om aftenen er den majestætiske katedral nemlig smukt oplyst, og sikrer dermed en fortryllende stemning for alle festglade mennesker langs Paseo Marítimo.

9. Palma Akvarium (Palma Aquàrium)

[Akvarium]

Det store hajbassin er højdepunktet, når du besøger Palmas Akvarium. Foto: Domingo Trejo fra Pixabay

Er du i Palma de Mallorca med børn, så er det store akvarium en af de seværdigheder, I bare skal opleve. Akvariet ligger i Can Pastilla øst for Palmas centrum, blot få meter fra den indbydende strand og populære strandpromenade, der fortsætter helt til S’Arenal.

Palma Akvarium (officiel hjemmeside) har ikke færre end 55 bassiner med mere end 700 forskellige havdyr. Her kan opleves et stort udvalg af fisk, skaldyr, koraller mm. fra Middelhavet, Det indiske ocean, Atlanterhavet og Stillehavet.

Det er dog afgjort det store hajbassin, der er akvariets hovedattraktion. Hajbassinet hedder ’Big Blue’ og er 8,5 meter dybt – det dybeste hajbassin i Europa. Sandtigerhajen, der kan blive op til tre meter lang, er blandt bassinets prominente beboere.

Hajerne og bassinets andre fisk kan opleves gennem en glastunnel, hvor publikum har de smukke havskabninger svømmende over sig.

Fisk fra hele verden

Der er gjort rigtig meget ud af akvariets forskellige områder, og man føler virkelig, at man rejser mellem verdens oceaner og kontinenter, når man går gennem den imponerende udstilling.

Det er sjovt at opleve de mange fisk, blæksprutter, hummere og krabber, der også lever frit i det omkringliggende Middelhav, men turen til de tropiske have og den store jungle med meterhøje vandfald er bestemt også en sjov oplevelse.

Akvariet byder også på mange gode legemuligheder for børn – bl.a. et flot piratskib, fisk man kan røre, vandkamp samt forskellige aktiviteter som ansigtsmaling og underholdningsshows for hele familien.

Køb din billet til Palmas akvarium hjemmefra her

Transport: Bus 23 eller 35 til Aquàrium.

10. Veterantoget til Sóller (Ferrocarril de Sóller)

[Veteranbane + Udflugt]

‘Appelsin-ekspressen’ kører fra Palma de Mallorca til Sóller, og er en af områdets populære seværdigheder for hele familien. Foto: Ramon Rullan fra Pixabay

Sóller-jernbanen går også under navnet ’appelsin-ekspressen’, for den blev oprindeligt anlagt for at transportere de eksotiske frugter fra landsbyen Sóller til Palma. I dag er der ikke mange appelsiner med de træbeklædte togvogne, men til gengæld kan turister i stort omfang nyde den skønne tur gennem et af Mallorcas mest bjergrige områder.

Jernbanen mellem Palma og Sóller blev anlagt i 1911, og det var noget af en bedrift at krydse den 2,8 km brede og 496 meter højde Sierra de Alfàbia-bjergkæde. I dag skal toget til Sóller fortsat forcere en kraftig stigning (199 m på blot 7 km), en lang række skarpe kurver, 13 tunneller, et stort antal broer og en otte meter høj viadukt.

Udsigten fra de historiske togvogne er intet mindre end fantastisk. Det er en fornøjelse at se, hvordan landskabet skifter gang på gang, inden toget når frem til de frodige appelsindale, der omgiver byen Sóller. Turen er ca. 27 km, men tager alligevel op mod en time.

Sóller – en historisk perle

Der er flere stop på ruten mellem Palma og Sóller, så du behøver ikke køre hele turen, hvis du gerne vil opleve de 100 år gamle togvogne. Sóller er dog en hyggelig by, så det kan klart anbefales, at tage turen i hele dens længde.

I Sóller kan du nyde de smukke byhuse, San Bartolomé-kirken, det charmerende torv samt tage en tur med endnu et historisk transportmiddel, nemlig sporvognen til den lille havneby, Port de Sóller.

Tip: Dagsudflugt ‘Mallorca Rundt’ (inkl. Port de Sollér) med båd- og togtur – Læs mere her

Den historiske sporvognslinje blev anlagt i 1913, og forbinder byen Sóller med den lille havneby. Ruten er lige under fem km lang, og ganske smuk. Sporet er anlagt langs strandpromenaden i Port de Sóller, som også byder på caféer, restauranter og hoteller.

Det er imidlertid beliggenheden, der gør Port de Sóller til noget særligt. Byen er placeret ved en lille vig, omringet af majestætiske bjerge. Vandet er ganske roligt og perfekt at bade i, og selvom her kommer en del turister, er her mere roligt end inde i Palma.

Afslapning eller vandring

Togturen fra Palma til Sóller og eventuelt videre til Port de Sóller er oplagt til en dagsudflugt fra Palma de Mallorca. Du kan dog også sagtens overnatte i den hyggelige havneby, hvis du virkelig vil have mulighed for at nyde byen og dens skønne omgivelser. Du kan se en oversigt over hoteller i Port de Sóller hos Booking.com her.

I Port de Sóller findes en lang række hoteller – nogle placeret tæt på vandet, andre med spektakulær udsigt oppe i bjergene. Byen er perfekt, hvis du gerne vil slappe af og nyde livet, men fungerer også som et rigtig godt udgangspunkt, hvis du gerne vil vandre i de smukke bjerge. Den korte vandretur (7,5 km) fra Sóller til bjergbyen Fornalutx kan klart anbefales, men her findes også en lang række mere udfordrende ruter.

Transport: Det er samme selskab, som driver Sóller-toget og sporvognen, og det er muligt at købe en fællesbillet, som gælder til begge dele. Du kan læse mere om togbanen, se afgangstider og købe billet her. Turen med veteranbanen er rigtig smuk, men også relativt dyr. Hvis du blot vil til Sóller, er det både billigere og hurtigere at tage den direkte bus (fortsætter også ofte til Port de Sóller).

Restauranter i Palma de Mallorca – de bedste spisesteder

Der findes rigtig mange gode restauranter i Palma de Mallorca, men der findes mindst lige så mange turistfælder. Her får du fem forslag til spisesteder, du med fordel kan besøge. Vær opmærksom på, at mange af de autentiske restauranter holder lukket om søndagen, og udvalget er der derfor mindre på denne ugedag.

1. La Cueva

[Calle Apuntadors 5 Y 10]

Calle Apuntadors er en af de helt smalle gader, hvor kun fodgængere og insisterende scootere kan passere igennem. I en ganske undseelig bygning finder du en af den gamle bydels bedste tapas-barer. La Cueva ligger i en hævet kælder, hvor de rustikke hvælvinger og lyse træborde giver stedet en meget autentisk charme. Menukortet er fyldte med alle klassikerne, som man kender fra det spanske tapas-bord – den perfekte delemad til frokost eller aftensmad. Er du til fisk og skaldyr, er der ekstra lækre ting at se frem til…

2. Celler Sa Premsa

[Plaça del Bisbe Berenguer de Palou]

Store vintønder og plakater fra 1960’ernes tyrefægtningskonkurrencer er noget af det, der gør atmosfæren på Celler Sa Premsa helt speciel. Der tales spansk ved mange af lokalets rustikke træborde, og stemningen i den højloftede restaurant er varm og imødekommende – både overfor lokale og turister. Det er ikke stor madkunst, men det er lokal mad lavet med kærlighed efter gamle familieopskrifter. Uanset om du er i humør til en stor omgang paella eller et stykke veltilberedt kød, så finder du det hos Celler Sa Premsa.

3. Simply Delicious

[Plaça Navegació 5]

Der er noget dobbelttydigt over navnet, for Simply Delicious byder både på enkel velsmag og en nærmest minimalistisk boheme-inspireret indretning. Menukortet på den hyggelige hjørnecafé er inspireret af israelske og arabiske retter, og du kan bl.a. prøve forskellige variationer af Shakshuka, en varmende ret, hvor æg pocheres i en smagfuld tomatsauce. Den hjemmelavede hummus og den sprøde falafel kandiderer ligeledes til middelhavsøens bedste. Husk også at bestille rigeligt af det lækre brød.

4. El Camino

[Carrer de San Brondo 4]

Centralt i Palmas gamle bydel finder du denne top-moderne og elegante tapasbar. El Camino er ganske populær, og når du træder ind i de stilfulde lokaler, forstår du hvorfor. De hvide trælofter, mørke paneler i egetræ og fine mosaikfliser danner en perfekt ramme om et mindst lige så perfekt måltid. Fra stolene langs den markante bardisk i marmor kan du følge med, når de velsmagende retter blive forberedt. Prøv f.eks. den hvidløgsstegte blæksprutte eller de sprøde croquetter, som smelter på tungen. Der kan ikke reserveres plads, så kryds fingre for en ledig plads.

5. Meson Ca’n Pedro

[Carrer del Rector Vives 14]

Der snakkes ikke helt så meget om grisefester på Mallorca længere, men pattegris er bestemt ikke mindre populært eller mindre velsmagende af den grund. Meson Ca’n Pedro er et af de bedste steder at nyde den typiske ret, ligesom der findes en lang række af regionens øvrige klassikere på menukortet. Meson Ca’n Pedro ligger i det bakkede terræn bag Castell de Bellver et stykke udenfor bymidten. Her er udsigten til landskaberne fabelagtig, ligesom stemningen på den store restaurant er rigtig god. Bestemt en udflugt værd.

Overnatning i Palma de Mallorca – de bedste hoteller

Der er masser af muligheder, når det kommer til hoteller i Palma de Mallorca – både klassiske byhoteller i centrum og lige så klassiske strandhoteller i ferieområderne udenfor bymidten. Herunder får du tre oplagte hoteller at vælge imellem. Du kan også se en oversigt med hoteller i og omkring Palma de Mallorca hos Booking.com her.

 

1. Protur Naisa Palma Hotel

[Carrer de Simó Ballester]

Protur Naisa er en nyfortolkning af det klassiske byhotel. Her bor du i kort gåafstand til alle de bedste seværdigheder i Palma de Mallorca, og kan samtidig nyde en lang række fremragende faciliteter. Det gælder f.eks. den spektakulære tagterrase, hvor du naturligvis også kan tage en dukkert i swimmingpoolen.

Hotellet er nyt og smagfuldt indrettet, og morgenmadsrestauranten sørger for en god start på dagen. Du finder også en stor wellness-afdeling i kælderen med bl.a. sauna, dampbad, pool, fitness og spa. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

2. Hotel Abelay

[Pablo Iglesias 49]

Søger du et billigt hotel i Palma de Mallorca, så kan du med fordel kigge nærmere på Hotel Abelay. Det lille familiedrevne hotel ligger lige uden for centrum, men blot fem minutters gang fra transportknudepunktet Plaza España. Herfra finder du busser til alle dele af Palma og resten af Mallorca (inklusive lufthavnsbusser).

Området er generelt ganske fredeligt, og byder på flere gode spisesteder. Perfekt til en hyggelig ferie i Palma. Personalet er venligt og imødekommende, morgenmaden lækker, og har du brug for en dukkert, finder du den offentlige swimmingpool, Son Hugo, lige i nærheden. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

3. Helios Mallorca Hotel & Apartments

[Carabela 7]

Helios Mallorca Hotel & Apartments er ideelt, hvis du foretrækker strandferie, men alligevel gerne vil være tæt på den pulserende by. Det flotte og moderne hotelkompleks med to swimmingpools ligger i ferieområdet Can Pastilla, lidt udenfor Palma.

Her kan du nyde den indbydende sandstrand (100 m fra hotellet) og flotte strandpromenade, og du kommer nemt med bussen ind til Palma – busstoppestedet findes lige rundt om hjørnet. Can Pastilla er oplagt, hvis du selv skal planlægge transport, da området ligger meget tæt på lufthavnen. Samtidig er her masser af gode aktiviteter for hele familien. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Sådan kommer du til Palma de Mallorca

Selvom det er muligt at sejle til Mallorca (der afgår bl.a. færger fra Barcelona) er den oplagte rejseform til den spanske ferieø naturligvis med fly.

Palma de Mallorca med fly

Der er rigtig gode muligheder for at flyve fra Danmark til Mallorca. Du kan enten vælge en charterrejse med fly og hotel, eller vælge at designe din egen ferie, og selv booke flybillet og hotelovernatning.

Vælger du sidstnævnte, får du masser af frihed – du kan vælge mellem langt flere hoteller, og du kan endda vælge at rejse rundt på den skønne ø, og overnatte forskellige steder.

Du kan flyve til Mallorca med rutefly fra København og Billund. Flyvetiden fra både København og Billund til Palma de Mallorca er ca. 3 timer.

Bus fra lufthavnen

Mallorcas internationale lufthavn ligger ca. otte km fra Palmas centrum. Til gengæld ligger den lige op ad bydelen Can Pastilla, der med sin fine strandpromenade og gode busforbindelser til centrum, er et fornuftigt valg, hvis du hurtigt vil i gang med at nyde din (strand)ferie.

Fra lufthavnen kører buslinje A1 til Palma de Mallorcas centrum. Bussen stopper både ved afgangs- og ankomstterminalen i lufthavnen inden den kører mod Palma. Inde i Palma har den flere stop, bl.a. ved Plaça d’Espanya hvor du finder byens busterminal. Endestationen er den store indkøbsgade, Passeig des Born.

Skal du østpå mod turistområderne Can Pastilla, Playa de Palma og s’Arenal, kan du tage buslinje A2. Billetter til begge ruter kan købes hos chaufføren.

Sådan kommer du rundt i Palma de Mallorca

Du kommer let rundt i Palma de Mallorca til fods. Specielt i den gamle bydels smalle gader, er dine ben det oplagte valg, men skal du længere omkring, er busnetværket også ganske godt. Selvom der findes mange hyggelige byhoteller i Palma, ligger langt de fleste hoteller langs strandene udenfor centrum. Her er det nødvendigt at tage en bus, når du skal ind til de mange seværdigheder inde i centrum af Palma de Mallorca.

Tip: 24- eller 48-timers hop-on hop-off-bustur i Palma de Mallorca

Langt de fleste bybusser kører til og fra busterminalen ved Plaça d’Espanya. Det er også her, du finder den underjordiske busterminal med fjernbusser til øens øvrige byer samt byens ene metrolinje.

Som turist er det nemmest blot at købe billet direkte af buschaufføren. Vær opmærksom på, at billetpriserne er højere på lufthavnslinjerne A1 og A2 end på byens øvrige buslinjer. Du kan læse mere om billetpriser og se de forskellige ruter her.

Flere oplevelser…

Vil du opleve mere spansk charme og flere seværdigheder, så findes der mange direkte flyafgange fra Palma de Mallorca til den spanske hovedstad, Madrid. Du kan læse min rejseguide til de bedste oplevelser i Madrid her.

Fotokreditering: Artiklens øverste foto (Palmas katedral): Billede af Thomas H. fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *