Barcelona: 15 seværdigheder i den catalanske storby

Skønne sandstrande, lækker mad, historiske bygningsværker og Gaudís eventyrlige arkitektur – Barcelona er fuld af kulturelle seværdigheder, gastronomiske oplevelser og masser af afslapning. Start dagen med en dukkert i Middelhavet, læg vejen forbi det gotiske kvarters labyrinter af smalle gader, og spis dig mæt i frisk paella. Barcelona er en yderst gæstfri metropol, som bare venter på at blive udforsket.

Med 1,6 millioner indbyggere er Barcelona en både stor og livlig by, og i sommerperioden valfarter turisterne hertil. Heldigvis er der god plads på de indbydende strande, og man finder også nemt et roligt område i den gamle bydel – Ciutat Vella.

Tip: Hop-on-hop-off-sightseeingbus (1 eller 2-dage) til de bedste seværdigheder i Barcelona – læs mere her

På Ramblaen – Barcelonas hovedstrøg – er der altid masser af liv, og det samme er der på byens bedste museer. Her kan man bl.a. opleve kunst i verdensklasse. Det samme kan man rundt i gaderne, hvor bybilledet præges af Antoni Gaudís helt særlige modernistiske og nærmest organiske arkitektur.

Gaudís største værk – den mægtige kirke, Sagrada Família – er fortsat under opførelse, og Barcelona er da også en by med kronisk vokseværk. Den catalanske hovedstad udvikler sig konstant, og det er både til gavn for byens indbyggere og dens turister. Nye attraktioner skyder op overalt, mens klassiske seværdigheder shines op til en ny sæson.

Tag en tur op til nogle af byens udsigtspunkter og se for dig selv: Barcelona er en moderne storby med masser af historie. I denne korte rejseguide finder du inspiration til de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter i Barcelona. God tur!



Booking.com

Seværdigheder i Barcelona – de 15 bedste oplevelser

1. Sagrada Família

[Kirke + Arkitektur]

Den ufærdige kirkebygning hæver sig højt over tagene og er blandt de største seværdigheder i Barcelona. Foto: milesz fra Pixabay

Arkitekten Antoni Gaudís værker er uløseligt forbundet med bybilledet i Barcelona, og Sagrada Família – den endnu ufærdige kirkebygning – er naturligvis blandt hans hovedværker. Sagrada Família (officiel hjemmeside) er en af de mest populære seværdigheder i Barcelona, og uanset om du interesserer dig for arkitektur, religion eller historie, så er det et must at besøge den ikoniske kirke.

Byggeriet blev indledt i 1882 under ledelse af arkitekten Francisco de Paula del Villar, men da del Villar trak sig fra projektet allerede året efter, banedes vejen for Antoni Gaudí.

Gaudí ændrede udtrykket radikalt, og i dag opleves stilarter som catalansk modernisme, jugendstil, kubisme og spansk sengotik i bygningsværket. Gaudís drømmeagtige arkitektur springer dog på mange punkter rammerne for de klassiske arkitektoniske retninger og definitioner.

I katedralens overdådigt udsmykkede facader finder man referencer til fødsel, død og Jesu genopstandelse, ligesom Gaudís oprindelige design involverer hele 18 enorme tårnspir; 12 til ære for apostlene, fire der repræsenterer evangelisterne, ét for Jomfru Maria og ét – det højeste af dem alle – for Jesus. Efter planerne skal Jesus-spiret forsynes med et kæmpe kors på toppen, og nå op i en samlet højde på svimlende 172,5 meter.

En ufærdig seværdighed

Det har været et kæmpemæssigt arbejde at gøre Gaudís visioner til virkelighed, og da Gaudí døde i 1926 var mindre end en fjerdedel af kirken fuldendt. Arbejdet med de komplicerede dekorationer skrider langsomt frem, og finansieringen foregår udelukkende gennem private donorer. Alligevel kommer fuldendelsen nærmere, og man håber, at Sagrada Família kan stå færdig i 2026 – 100 år efter Gaudís død.

Selvom der fortsat bygges på Sagrada Família, har det gennem mange år været muligt at besøge den ufærdige kirkebygning. Kirkerummet er intet mindre end fantastisk – i ordets egentlige forstand. Interiøret ligner nemlig noget, der er hentet fra fantasien.

De mægtige søjler skal imitere træer og grene, og de overdådige lofter i 45 meters højde ser nærmest levende ud, når man kigger på dem nedefra. Læg også mærke til det magiske lysindfald, som præger stemningen i kirken. I krypten kan man besøge Gaudís gravsted.

Køb billet: Fast track-adgangsbillet til Sagrada Familia inkl. audioguide – læs mere her

Transport: Metro L2 eller L5 til Sagrada Família.

2. Ramblaen (La Rambla)

[Gågade + Shopping + Caféer]

Ramblaen i Barcelona er blandt Europas mest populære gågader. Foto: Nikolaus Bader fra Pixabay

Turister i massevis, souvenirkiosker, blomstersælgere og fortovscaféer – der er ingen tvivl om, at Ramblaen er en populær gade i Barcelona. Den 1,2 km lange gågade strækker sig fra Plaça de Catalunya til Columbus-monumentet ved vandet, og er i dag blandt Europas bedst kendte gader. Gå en tur i træernes skygge, og nyd den levende stemning med gøglere og menneskelige statuer, duften af vafler og lyden af storbyen i ørerne.

Strækningen, der i dag udgør den pulserende gågade, fungerede oprindeligt som et afløb for spildevand – en vigtig funktion, når store regnmængder løb ned fra Collserola-bakkerne. Dengang lå Ramblaen udenfor bymurene, men ved byudvidelsen i 1440, blev Ramblaen samtidig indlemmet i byen, og nye afløb blev etableret. Ramblaen tog herefter langsomt form som en regulær gade. Belægningen med de bølgede former skal illustrere gadens fortid som vandvej.

På spansk omtales Ramblaen nogle gange i flertal – las Ramblas – da der egentlig er tale om flere kortere gader med hver deres navn. Blandt gadernes største attraktioner er den fine fontæne Font de Canaletes, som fungerer som et populært mødested, og Joan Mirós flotte mosaik på Pla de l’Os.

Læg også mærke til Gran Teatre del Liceu, Barcelonas operahus fra 1847, den fine barokbygning Palau de la Virreina og Teatre Principal, byens ældste teater, som blev grundlagt i 1568. Gå også forbi den smukke plads, Plaça Reial, som du kommer til via en sidegade til Ramblaen samt det populære marked, Mercat de la Boqueria (læs mere nedenfor).

Transport: Metrolinjen L3 løber under Ramblaen, og har tre stationer på denne strækning; Catalunya (lige ved Plaça Catalunya – et godt sted at starte gåturen på Ramblaen), Liceu og Drassanes.

3. Boqueria-markedet (Mercat de la Boqueria)

[Marked]

Selvom der kommer mange turister til Boqueria-markedet, så er besøget stadig en skøn og autentisk oplevelse. Foto: Billede af Stephanie_Ev fra Pixabay

Frisk og tørret frugt, grøntsager, kød, fisk, ost, olivenolie og meget mere sælges fra boderne på Barcelonas bedst kendte marked, Mercat de la Boqueria. Uanset om du kommer her for at gøre dine indkøb, eller du blot ønsker at mærke stemningen, duftene og atmosfæren, så er Boqueria-markedet en oplevelse. Det er også muligt at nyde kolde drikke og lækre tapasretter i en af markedets mange barer.

Mercat de la Boqueria har eksisteret siden middelalderen, men det var først i 1800-tallet, at markedet flyttede til den nuværende placering ved Ramblaen. Som det oftest var tilfældet på denne tid blev markedet afholdt under åben himmel, men i 1840 blev den første overdækkede bygning opført under ledelse af arkitekten Mas Vilá. Det elegante tag i jern og glas, som fortsat kan beundres på Boqueria-markedet blev tilføjet i 1914.

Åbningstider: Mandag til lørdag 8:00-20:30.

Transport: Metro L3 til Liceu.

4. Castell de Montjuïc

[Fæstning + Museum + Udsigt]

Castell de Montjuïc er en af mange spændende seværdigheder i Barcelona, og udsigten fra fæstningen er helt fantastisk. Foto: Nathaniel Stensen fra Pixabay

Montjuïc-bakken rejser sig majestætisk over Barcelona, og øverst ligger det smukke og historiske fæstningsværk, Castell de Montjuïc. Den imponerende fæstning byder på en stor paradeplads omringet af mure, voldgrave, bastioner og vagttårne. I de gamle bygninger er der i dag indrettet museum, og fra panoramaterrassen øverst på fæstningen har man en formidabel udsigt over hele byen, havneområdet og Middelhavet.

Historien bag Castell de Montjuïc går tilbage til 1640, hvor de første sten blev lagt til den strategiske fæstning. Allerede året efter dannede den ramme om Slaget ved Montjuïc, en del af Høstfolkskrigen, hvor den catalanske provins gjorde oprør mod Spanien.

Trods massivt undertal lykkedes det den catalanske leder, Francesc de Tamarit, at føre oprørerne til sejr. Selvom oprørerne vandt slaget, tabte de dog krigen, og Catalonien blev herefter delt mellem Spanien og Frankrig ved Pyrenæerne.

Under Den spanske arvefølgekrig i begyndelsen af 1700-tallet blev Castell de Montjuïc atter angrebet – og denne gang succesfuldt indtaget – af briterne under ledelse af oberstløjtnant William Southwell. Denne aktion ledte til belejringen af Barcelona, som efterfølgende kontrolleredes af de allierede de næste 10 år.

Oplevelser på Castell Montjuïc

I 1751 rev man det gamle Castell de Montjuïc ned, og den spanske militæringeniør og arkitekt Juan Martin Cermeño opførte i stedet en ny og moderne fæstning på området. De sidste udbygninger blev afsluttet i 1799, hvor Castell de Montjuïc blev forsynet med 120 kanoner og de imponerende militærforanstaltninger, som man oplever på området i dag.

Efterhånden som fæstningen mistede sin militære betydning, blev her indrettet et berygtet og brutalt fængsel, som fortsat var i brug under Den spanske borgerkrig (1936 til 1939).

Det er spændende at bevæge sig rundt på det historiske fæstningsområde, hvor mange af bygningsværkerne stadig står som Cermeño opførte dem i det 1700-århundrede. Hovedporten, murværkerne og voldgravene er yderst velbevarede.

Fra paradepladsen er der adgang til fæstningens museum (fire sale med spændende udstillinger), og langs den 150 meter lange mur, der vender ud mod havet, kan man se de store antiluftskyts-batterier, som blev rejst her i 1937 og 38.

Flere steder har man en fantastisk udsigt over Barcelona og byens omgivelser, men det fineste panorama opnår man fra terrassen øverst på Castell de Montjuïc. Turen op til selve fæstningen er flot men også strabadserende, så det kan anbefales at benytte svævebanen. Svævebanens nederste station er ved Plaça de Dante (bus 55/150). Udsigten fra gondolerne er virkelig smuk, når turen går hen over Montjuïc-parken.

Åbningstider: Dagligt 10:00-18:00 (daglige rundvisninger på engelsk kl. 11:00 og 15:00).

Transport: Bus 150 eller svævebanen Telefèric de Montjuïc.

5. Picasso-museet (Museu Picasso)

[Kunstmuseum]

Du kan blive meget klogere på personen Pablo Picasso og hans værker, når du besøger Picasso-museet i Barcelona. Foto: 5598375 fra Pixabay

Med en samling, der tæller mere end 4.000 værker, byder Picasso-museet i Barcelona på en af de mest omfattende udstillinger af den spanske mesters malerier, tegninger, skitser og keramik. Museet er indrettet i fem sammenhængende middelalderpalæer i det historiske La Ribera-kvarter, og ved åbningen i 1963 var der tale om det første museum dedikeret til Pablo Picasso – og det eneste, der åbnede i hans levetid.

Pablo Picasso blev født i Málaga på den spanske sydkyst, men kom til Barcelona allerede som barn, da hans far fik arbejde på byens kunstakademi.

I Barcelona uddannede den unge Picasso sig på den prestigefyldte kunstskole La Llotja, inden han indrettede sit første atelier i det gotiske kvarter. Selvom Picasso tilbragte det meste af sit voksne liv i Frankrig, forblev Barcelona i hans hjerte. Det giver således mening med et museum netop her, hvor han lærte at mestre sit håndværk.

Museets værker

Picasso-museet byder naturligvis på mange spændende værker, og er et sandt slaraffenland for kunstinteresserede. Man kan bl.a. nyde to af Picassos tidlige hovedværker; Den første nadver (1896) og Videnskab og velgørenhed (1897).

Sidstnævnte blev udført af en 15 år gammel Picasso, og kan ses som kulminationen på hans akademiske uddannelse. Begge malerier fremhæver Picassos store talent, men viser også en kunstner, der endnu ikke har fundet sit personlige udtryk.

Udstillingen rummer primært værker fra perioden 1890 til 1917 med enkelte undtagelser – bl.a. den fine Las Meninas-serie fra 1957. Udover Picassos værker er det også værd at nyde de smukke omgivelser.

De historiske middelalderpalæer blev opført i det 13. og 14. århundrede og rummer mange fine elementer som buede vinduespartier, hvælvede kældre og idylliske gårdhaver.

Åbningstider: 10:00-19:00 (tirsdag til søndag).

Transport: Metro L4 til Jaume I eller L1 til Arc de Triomf.

6. Parc Güell

[Park + Arkitektur + Udsigt + Afslapning]

Parc Güell byder på mange skønne og magiske oplevelser. Foto: Michelle Maria fra Pixabay

Skønne haver og arkitektoniske perler som farverige bygninger, skulpturer og terrasser præger den eventyrlige Parc Güell, som blev designet af Antoni Gaudí. Parken indtager en fornem placering på den stejle bakke, El Carmel, og er i dag blandt de mest populære seværdigheder i Barcelona. Mens man betragter parkens fantastiske kunstværker, kan man samtidig nyde den skønneste udsigt over byen.

Parc Güell (officiel hjemmeside) er i dag et populært vartegn for Barcelona, og samtidig et fornemt udstillingsvindue for Gaudís levende, legende, farverige og eventyrlige stil. Organiske søjler og arkader, flotte mosaikker og farvestrålende springvand suppleres af høje palmer og blomsterbede. Resultatet er en dejlig oase, som bestemt er et besøg værd.

Parken blev opført i årene 1900 til 1914, og var bestilt af forretningsmanden Eusebi Güell, som ligeledes var Gaudís mæcen. Güell, som parken er opkaldt efter, ønskede at skabe et eksklusivt ejendomskompleks, hvor Barcelonas spidser – foruden selve parken – kunne nyde udsigten over Middelhavet langt fra byens støj og forurening.

Planen var 60 luksuriøse ejendomme, men da interessen for projektet var yderst sparsom, blev kun to af disse opført. Gaudí købte selv den ene af ejendommene, hvor han og familien boede indtil hans død i 1926. Samme år åbnedes parken for offentligheden, og er siden blevet umådelig populær. Blandt højdepunkterne er den meget lange mosaikbeklædte serpentin-bænk samt springvandet ’El Drac’ med en stor og farverig salamander.

Køb billet: Køb entrébillet til Parc Güell her

Transport: Metro L4 til Alfons X hvorfra der kører gratis shuttlebus til parkens indgang (kræver at du har købt entrébillet online). Alternativt kører bus 24 til parken.

7. Font Màgica

[Springvand]

Samspillet mellem vand, lys og musik gør Font Màgica til en af de mest populære seværdigheder i tusmørkets Barcelona. Foto: Manuel Torres Gª fra Unsplash

På sommeraftener bliver området omkring Font Màgica – Det magiske springvand – hurtigt fyldt, når byens turister kommer for at overvære det smukke show med vand, lys og musik. Springvandet, der blev opført i forbindelse med Verdensudstillingen i 1929, er placeret nedenfor Montjuïc-bjerget, på pladsen hvor Palau Nacionals storslåede trappe møder Reina Maria Cristina-boulevarden.

Det oplyste springvand blev skabt af arkitekten og ingeniøren Carles Buïgas, og består af 3.620 kraftige vandstråler. Hvert sekund sendes 2.650 liter vand ud gennem dysserne, og de højeste kaskader når op i 50 meters højde. Det er selvsagt et spektakulært syn, når vandstråler, farver og musik spiller sammen i en fælles symfoni.

Oprindeligt bestod springvandet ’kun’ af vandkaskader og farver, men i 1980’erne blev musikken tilføjet. I dag springer vandet således i takt til både klassisk musik, filmmusik og tidens populære toner. Sørg for at finde en god placering inden showet starter.

Tidspunkter: Maj til september: Torsdag til søndag 21:00-23:30 (musikstykkerne starter 21:30, 22:00, 22:30 og 23:00). Oktober til april: Fredag og lørdag 19:00-21:00 (musikstykkerne starter 19:00, 19:30, 20:00 og 20:30). I vinterperioden lukkes for vedligeholdelse i en periode på halvanden måned.

Transport: Metro L1, L3 eller L8 til Plaça d’Espanya.

8. Casa Batlló

[Bygning + Arkitektur]

Den specielle facade på Casa Batlló gør bygningsværket til en af de meget populære seværdigheder i Barcelona. Foto: pcsfish fra Pixabay

Casa Batlló blev designet af Antoni Gaudí i 1904, og det særprægede byhus anses i dag som et af den catalanske arkitekts hovedværker. Bygningens specielle udsmykning består af kurvede og organiske former, og kun meget få lige linjer. Hos de lokale indbyggere er bygningen både kendt som casa dels ossos (knoglehuset) og casa del drac (dragehuset), og begge navne er lige passende.

Bygningens balkoner ligner enorme kæber fra en drage, ligesom hele tagkonstruktionen leder tankerne hen på legenden om Sankt Jørgen og Dragen, hvor tagstenene imiterer dragens blanke skæl. Der er også noget maritimt over facadens udtryk med de blålige nuancer, og udsmykningen af vinduerne i de nederste etager kunne godt minde om fiskeben og skeletter.

Selvom det er facaden, der er det mest fantastiske ved Casa Batlló, venter der nu også mange spændende indtryk inde i selve bygningen. Den særlige organiske stil er nemlig yderst gennemført, og fortsætter rundt i det gamle byhus. Her kan du bl.a. nyde den specielle trappeopgang, pejsen formet som en paddehat og de smukke vinduespartier med farvet glas.

Åbningstider: Dagligt 9:00-20:00.

Billet: Køb entrébillet til Casa Batlló inkl. audioguide her.

Transport: Metro L2, L3 eller L4 til Passeig de Gràcia.

9. Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

[Kunstmuseum]

Det smukke Palau Nacional byder på en storslået kunstudstilling og en ligeså smuk udsigt over byen. Foto: Viola ‘ fra Pixabay

Det spektakulære bygningsværk, Palau Nacional, var centrum for Verdensudstillingen i 1929. Paladset med den store kuppel er opført i spansk renæssancestil, og rejser sig smukt over byen på den nederste del af Montjuïc-bjerget. Siden 1934 har den ikoniske bygning huset det nationale kunstmuseum, Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Museet er blandt de største i Spanien, og interesserer du dig for kunst og kunsthistorie, er Museu Nacional d’Art de Catalunya blandt de væsentligste seværdigheder i Barcelona.

Museu Nacional d’Art de Catalunya er et helt centralt museum, når det handler om formidlingen af catalansk kunst og kulturel identitet. Derfor er det også ganske ironisk, at bygningen blev opført af Spaniens diktatoriske leder Miguel Primo de Rivera, som ikke havde meget til overs for den catalanske separatistbevægelse.

Samlingen på det enorme kunstmuseum spænder fra tidlig middelalder med romansk kunst og religiøse frisker til catalansk kunst og design fra det 19. århundrede og tidlige 20. århundrede (herunder modernisme og den regionale modreaktion; noucentisme).

Fra romansk kunst til Goya og Dalí

Den romanske afdeling regnes for en af de fineste samlinger i verden, der fokuserer på tidlig middelalderlig kunst og håndværk. Her kan man nyde en imponerende udstilling af freskomalerier, træsnit og malede altertavler. Fælles for disse værker er, at de blev reddet fra det nordlige Cataloniens forsømte landkirker i det 20. århundrede. Siden er kirkerummene blevet genskabt på museet, og udstillingen giver et utrolig spændende indblik i datidens kunst og teknik.

Foruden den romanske afdeling kan man også nyde en række gotiske værker, mens den omfattende udstilling af renæssance- og barokkunst tæller mesterværker af bl.a. Diego Velázquez, Francisco de Zurbarán, Josep de Ribera, Francisco Goya, Tiepolo, Rubens, El Greco og Canaletto.

I afdelingen med moderne kunst er bl.a. Salvador Dalís maleri Retrat del Meu Pare (Portræt af min far) og Juan Gris’ collage-lignende malerier værd at se nærmere på. Husk også at nyde udsigten over byen fra terrassen ved hovedindgangen.

Åbningstider: Maj til september: 10:00-20:00 (tirsdag til lørdag), 10:00-15:00 (søndag). Oktober til april: 10:00-18:00 (tirsdag til lørdag), 10:00-15:00 (søndag).

Spring køen over: Køb entrébillet til Museu Nacional d’Art de Catalunya her

Transport: Metro L1, L3 eller L8 til Plaça d’Espanya.

10. Parc de la Ciutadella

[Park + Parlamentsbygning + Zoologisk have]

Det smukke springvand og kunstværk, Cascada, er blandt højdepunkterne i Ciutadella-parken. Foto: Montse Sanchiz Bosch fra Pixabay

Uanset om du kommer for at slappe af i de grønne omgivelser, tage en løbetur, besøge den catalanske parlamentsbygning eller den hyggelige zoologiske have, så byder Parc de la Ciutadella på en række skønne oplevelser. Det er også muligt at tage en tur i robåd på parkens sø samt nyde det smukke springvand, Cascada.

Efter Den spanske arvefølgekrig (1701-14) opførte kong Filip V en markant fæstning, så han kunne bevare magten over Barcelona. For de catalanske indbyggere blev Ciutadella-fæstningen (der siden anvendtes som politisk fængsel) et symbol på undertrykkelse, og glæden var derfor stor, da centralstyret i Madrid tillod nedrivningen i 1869.

Området blev i stedet udlagt som en folkelig park, og op til Verdensudstillingen i 1888 blev her opført en lang række imponerende kunst- og bygningsværker.

Kommer du til parken gennem indgangen ved Passeig de Pujades, kan du straks nyde den storslåede Cascada. Cascada er en kombination af springvand, vandfald og skulptur, kronet med en gylden statue af den romerske gudinde Aurora.

Den enorme fontæne opførtes fra 1875-1881 af arkitekten Josep Fontserè med hjælp fra en ung og entusiastisk Gaudí. Man kan nemt tilbringe en hel del tid med at beundre den dramatiske kombination af statuer, klippestykker, planter og tordnende vandmasser.

Parlament og Zoologisk have

I Parc de la Ciutadella kan du også besøge det catalanske parlament, Parlament de Catalunya, som har til huse i Ciutadella-fæstningens gamle arsenal. Da fæstningen var designet til at undertrykke Barcelonas indbyggere og den catalanske selvstændighedskamp, er valget af parlamentsbygning ganske paradoksalt.

Ved at bestille tid i forvejen, kan man komme med på en 45-minutters gratis rundvisning i bygningen. Højdepunkterne er parlamentssalen og den overdådige trappeopgang, Escala d’Honor. Bestil tid til rundvisning på hjemmesiden her.

Er du i Barcelona med børn, er den zoologiske have en oplagt attraktion. Haven ligger i den sydøstlige del af Parc de la Ciutadella, og byder på en lang række spændende dyr. Her findes alt fra eksotiske og farlige komodovaraner til legesyge søløver, flotte tigere og imponerende gorillaer.

Haven var gennem mange år hjemsted for verdens eneste kendte albino-gorilla, Snowflake. Snowflake døde i 2003 efter at have boet i den zoologiske have i 37 år. Hans minde lever dog videre, og Snowflake er fortsat en populær maskot for haven. Du kan se havens aktuelle åbningstider på hjemmesiden her.

Af øvrige seværdigheder i parken findes en række specielle bygninger, som blev opført i forbindelse med Verdensudstillingen i 1888. Den mest ikoniske er Castell dels Tres Dragons – et flot middelalderinspireret slot. Tag også et kig indenfor i parkens palmehuse eller nyd en tur i robåd på parksøen. Du finder også nemt et roligt område, hvor du kan slappe af og nyde de grønne omgivelser.

Åbningstider: Dagligt 10:00 til 22:30.

Transport: Metro L4 til Jaume I.

11. Port Vell-svævebanen (Telefèric del Port)

[Svævebane + Udsigt]

Svævebanen er en af byens populære seværdigheder, og fra gondolerne har man en skøn udsigt over Barcelona. Foto: Monica Volpin fra Pixabay

Port Vell-svævebanen fra 1931 byder på en fantastisk udsigt over Barcelona og byens gamle havnekvarter. Turen går fra det skønne strandområde i bydelen Barceloneta til Montjuïc-bjerget, hvor gondolerne i gennemsnit befinder sig 46 meter over jorden (højeste punkt er 107 meter). Herfra har man et flot vue over det historiske havnekvarter, mens de røde gondoler krydser vandet, og efterfølgende sætter kursen mod parkområdet ved Montjuïc.

Allerførst: Der er to svævebaner i Barcelona, og Port Vell-svævebanen må ikke forveksles med Montjuïc-svævebanen (Telefèric de Montjuïc) – en kortere bane, der bringer passagerer op ad selve Montjuïc-bjerget.

Port Vell-svævebanen skulle oprindeligt være åbnet i forbindelse med Verdensudstillingen i 1929, men da tidsplanen var for optimistisk, måtte man altså vente med indvielsen til 1931. Er du interesseret i historisk arkitektur, så er det værd at lægge mærke til de ikoniske og tidstypiske jerntårne, som svævebanen er spændt ud imellem.

Udsigt i 107 meters højde

Tager du turen fra stranden mod Montjuïc, skal du med elevatoren op i tårnet, Torre Sant Sebastià (86 meters højde). Her tager man plads i de store gondoler, hvorefter turen går ud over vandet. På modsatte bred går svævebanen gennem toppen af tårnet Torre Jaume I (i 107 meters højde), inden man senere når endestationen midtvejs oppe ad Montjuïc-bjerget. Turen kan naturligvis også tages i modsatte retning.

Port Vell-svævebanen er meget populær blandt Barcelonas turister, og der må derfor forventes lange køer i sommerperioden. Prisen er også relativt høj for den korte tur, men oplevelsen og udsigten er betagende. Der er penge at spare ved at købe en returbillet, men turen den ene vej er som regel rigeligt.

Åbningstider: Dagligt 10:30 til 20:00 (sommer). Dagligt 11:00 til 17:30 (vinter). Gondoler afgår ca. hvert 15. minut.

Transport: Metro L4 til Barceloneta – herfra ca. 15 minutters gang.

12. Barceloneta-stranden (Playa de La Barceloneta)

[Strand]

Palmer, sand og lækkert vand. Barceloneta er blandt de mest populære strande i Barcelona. Foto: gorpol fra Pixabay

Der er mange fantastiske sandstrande i Barcelona, og det er bestemt ikke tilfældigt, at National Geographic har kåret den catalanske metropol som verdens bedste strandby.

Her langs Middelhavet kan man nyde en forfriskende dukkert i det indbydende vand, slikke sol dagen lang, og naturligvis frekventere en af de mange strandbarer og restauranter, der forsyner lokale og turister med alt fra eksotiske cocktails og kolde øl til frisk paella og lækre tapasretter.

En af de mest populære strande i Barcelona er Playa de La Barceloneta. Det er et gammelt fiskerkvarter, der har givet navn til stranden, og frisk fisk spiller stadig en stor rolle for området. Udover at byde på en skøn strand, er Barceloneta nemlig også kendt for sine fiske- og tapasrestauranter, hvor den lækre paella er i særlig høj kurs.

Stranden menes også at have inspireret forfatteren Miguel de Cervantes. Efter sigende er det her på Barceloneta-stranden, at Don Quixote kæmper mod Ridderen af den Hvide Måne.

Barceloneta-stranden byder på en lang række faciliteter og aktiviteter. Her findes livreddere, toiletter, omklædningsrum, brusebade, spilområde for børn og mulighed for at leje liggestole og parasoller. Her findes også net til volleyball, bordtennisborde og et motions- og gymnastik-område. Desuden kan du se frem til en lang række iskiosker, barer og restauranter.

Strandens popularitet skyldes en blanding af de mange faciliteter og den bynære beliggenhed. Det er meget nemt at komme til stranden fra det centrale Barcelona, men vent med at tage dit badetøj på, til du kommer til stranden. Bevæger du dig rundt i byen kun iført badetøj eller bikini risikerer du nemlig en bøde.

Transport: Metro L4 til Barceloneta

13. Bymuseet (Museu d’Història de Barcelona)

[Museum]

Under navnet Barcino grundlagde romerne den by, vi i dag kender som Barcelona. Der er selvsagt sket meget siden kejser Augustus opførte den første militærlejr her, men på Bymuseet – et af Barcelonas mest fascinerende museer – kan du komme på en spændende rejse tilbage i tiden.

Her er det muligt at gå gennem ruinerne af de gamle gader og kloakker, opleve vaske- og badehuse samt nyde synet af historiske faciliteter til vinproduktion og forarbejdning af fisk.

Bymuseet har til huse i en mindst lige så imponerende bygning, der oprindeligt var en del af det store kongelige palads, Palau Reial Major. I middelalderen var slottet sammen med pladsen Plaça del Rei magtens centrum i Barcelona.

På turen rundt i det enorme museum – som bl.a. foregår mange meter under Plaça del Rei – går du bogstaveligt talt gennem tiden; fra romerske villaer dekoreret med fornemme mosaikker til middelalderens gotiske katedral og festsalen Saló del Tinell (opført 1359–70).

Åbningstider: 10:00-19:00 (tirsdag til lørdag), 10:00-20:00 (søndag).

Transport: Metro L4 til Jaume I.

14. Tibidabo-bakken

[Udsigt + Natur + Forlystelsespark + TV-tårn + Kirke]

Fra toppen af Tibidabo-bakken har man den skønneste udsigt over Barcelona, og så byder selve bakketoppen også på flere fantastiske seværdigheder. Foto: rubns28 fra Pixabay

Nordvest for Barcelonas centrum hæver bjergkæden Serra de Collserola sig majestætisk over byen, og byder på en fremragende udsigt. Bjergkædens højeste punkt er Tibidabo-bakken, og her i 500 meters højde finder man både den rigt dekorerede kirke, Temple Expiatori del Sagrat Cor, et ikonisk tv-tårn samt forlystelsesparken Parc d’Atraccions Tibidabo. Alle tre ting er bestemt værd at opleve på en ferie i Barcelona.

Parc d’Atraccions Tibidabo

Tibidabo-bakken synes ikke umiddelbart at være den mest oplagte placering for en forlystelsespark, men da den fantastiske udsigt lokkede mange gæster til bjerget, så iværksætteren Salvador Andreu muligheden for at gøre en god forretning.

Parc d’Atraccions Tibidabo åbnede dørene for publikum i 1905, og er dermed Spaniens ældste forlystelsespark. I dag findes her en lang række historiske attraktioner samt en masse moderne rutsjebaner og karruseller.

Blandt parkens mest ikoniske attraktioner er pariserhjulet Giradabo, der er placeret på bjergets højeste punkt og Avió – en flyvende karrusel fra 1928. Turen i Avió foregår i en model af det første fly, der klarede turen fra Barcelona til Madrid. Placeringen yderst på bjerget bidrager kraftigt til illusionen om at flyve højt over landskabet.

En fremragende udsigt får man også, når man tager plads i rutsjebanen Muntanya Russa – hvis man altså tør åbne øjnene. Turen rundt i bjergets grønne omgivelser krydres med en tophastighed på over 80 km/t. Du finder parkens aktuelle åbningstider på hjemmesiden her.

TV-tårnet (Torre de Collserola)

Ønsker du at opleve den bedste udsigt over Barcelona og hele det omkringliggende område, så må du tage turen op i TV-tårnet, Torre de Collserola.

Det futuristiske tv-tårn blev opført i 1991, og er tegnet af den britiske stjernearkitekt Norman Foster (der bl.a. kendes for glaskuplen på Rigsdagsbygningen i Berlin). Det er værd at bemærke, at tårnets bundstykke blot er 4,5 meter bredt, og ligesom på en mast anvendes derfor udstrakte stålkabler som støtte.

I 115 meters højde finder man panoramaplatformen, El Mirador. I godt vejr kan man se helt op til 70 km væk, og nyde den spektakulære udsigt over smukke Barcelona. Man kommer hertil med ekspreselevatoren i glas, som tilbagelægger de 115 meter på 2,5 minutter. Find information og åbningstider på hjemmesiden her.

Sagrat Cor-kirken (Temple Expiatori del Sagrat Cor)

Sagrat Cor-kirken blev opført på bakketoppen fra 1902 til 1961 – oprindeligt under ledelse af den spanske arkitekt Enric Sagnier, men fuldført af hans søn, Josep Maria Sagnier. Den romersk-katolske kirke er et smukt eksempel på nygotik, og rejser sig som en smuk krone på bakkekammen.

Øverst på kirkens højeste tårn står en stor statue af Jesus, og tanken er, at den troende katolik skal rejse sig fra krypten, gennem kirken for at ende hos statuen på toppen. Denne rejse er naturligvis kun mulig gennem opofrelse og soning. Gå også en tur ned i krypten, som er rigt udsmykket i byzantinsk stil med guld og klare farver. Se kirkens aktuelle åbningstider på hjemmesiden her.

Transport: Bus 111 til Tibidabo.

15. Camp Nou

[Rundvisning + Museum]

FC Barcelonas storslåede stadion, Camp Nou. Foto: Damon Nofar fra Pixabay

Camp Nou – FC Barcelonas mægtige stadion – er blandt verdens ypperste fodboldkatedraler, og en oplagt attraktion for enhver fodboldelsker. Med 99.354 siddepladser er Camp Nou både det største stadion i Europa og blandt de største i verden. Det ikoniske stadion blev opført i 1957 og udvidet i forbindelse med VM-slutrunden i 1982.

Er du så heldig, at være i Barcelona mens hjemmeholdet spiller, kan du forsøge at skaffe billet til kampen (officiel hjemmeside). Selv uden fodboldkamp kan du dog sagtens få en god oplevelse på stadion. Du kan nemlig besøge Barça Museum, hvor der også arrangeres rundvisninger på stadion.

Det moderne museum er fyldt med interaktive elementer og spændende genstande – lige fra pokaler og fodboldudstyr til videoer af de mest episke mål og lydinstallationer med klubbens smukke hymne. Det er også muligt at blive klogere på klubbens historie og de største spillere gennem tiden (bl.a. Maradona, Ronaldinho, Kubala og Lionel Messi).

Rundvisningerne på stadion arrangeres både med officielle guider og som selv-guidede ture. Her kommer man gennem spillertunnellen og helt tæt på banen, ligesom man kan opleve udeholdets omklædningsrum (hjemmeholdets omklædningsrum kræver en opgraderet billet) og presserummet.

Transport: Metro L3 til Palau Reial eller Les Corts / Metro L5 eller L9 til Collblanc.

Restauranter i Barcelona – de bedste spisesteder

1. Bodega Biarritz

[Nou de San Francesc 7]

Køen for at komme ind på Bodega Biarritz kan sagtens fortsætte et godt stykke ned ad den smalle gade, Nou de San Francesc, men som de fleste vil erfare; et besøg her er skam ventetiden værd. Biarritz ligger meget centralt i Barcelonas gotiske kvarter, og er blandt byens absolut bedste tapasbarer. Det er et oplagt sted at prøvesmage nogle af regionens klassiske retter, serveret af imødekommende tjenere.

Bodega Biarritz byder på et lille og intimt serveringslokale, hvor man sidder tæt. Til gengæld består menukortet af autentiske lækkerier skabt af de bedste råvarer, og dit første besøg bliver næppe det sidste.

2. Bar Muy Buenas

[Carrer del Carme 63]

Alene indretningen og udsmykningen gør Bar Muy Buenas værd at besøge. Den klassiske restaurant og bar har eksisteret siden 1928, og det originale træskærerarbejde er fortsat virkelig smukt. Det samme gælder de blomsterternede gulve og den markante bardisk i marmor. Ligeså klassisk er cocktailkortet, der byder på mange smagsfulde valgmuligheder.

I dag er Bar Muy Buenas dog primært en restaurant, og det er et oplagt sted at prøve catalanske specialiteter som esqueixada (salat med saltet torsk i strimler) og fricandó (stuvning af svinekød og grøntsager). Til frokost findes dagens menu – menú del dia – til en god pris.

3. Cafe De L’Academia

[Placa St Just, Lledo 1]

Vil du gerne opleve finere catalansk madkunst, så er Cafe De L’Academia et oplagt valg. Her tilføres de klassiske egnsretter et moderne twist, og i følgeskab med de bedste lokale vine, er du sikker på en uforglemmelig aften.

Cafe De L’Academia er hyggeligt indrettet med klassiske møbler i et serveringslokale med smukke rå mure. Et oplagt sted for en romantisk middag, når stearinlysene tændes. Om sommeren er det også muligt at spise udenfor på Plaça de Sant Just. Start gerne måltidet med den helt fantastiske gazpacho.

4. BelleBuon

[Travessera de Gracia 441]

At besøge en italiensk restaurant i Barcelona kan på det nærmeste opfattes som en hån mod det spanske køkken, men BelleBuon er simpelthen en fantastisk oplevelse. Restauranten ligger helt i toppen, når det gælder anmeldelser på Tripadvisor, og det er bestemt ikke tilfældigt.

Både mad – italienske klassikere som pizza og pasta – og service er blandt byens bedste. Tjenerne kan virkelig lide deres arbejde, og det smitter naturligvis af på stemningen. Råvarerne er friske og lækre, og har du lyst til en forret, så kan carpaccioen anbefales. Metrostationen Sant Pau | Dos de Maig er lige om hjørnet.

5. CocoVail Beer Hall

[Calle Aragó 284]

Det vil måske komme som en overraskelse for mange, men Barcelona byder efterhånden på rigtig mange fremragende ølbarer. Ikke at vin er ved at gå af mode, men det såkaldte ’craftbeer’ – det håndbryggede øl – vinder frem mange steder. Et af de oplagte steder at smage på lækkert øl, og samtidig sætte tænderne i klassisk øl-mad er hos CocoVail Beer Hall.

CocoVail er et slaraffenland for enhver ølelsker, og byder på en omfattende ølmenu, som er i konstant udvikling – tag et kig på tavlen for det aktuelle udvalg af fadøl (24 haner). Når det gælder mad, kan du se frem til saftige burgere og andre amerikanske retter.

Hotel i Barcelona – de bedste overnatningssteder

Barcelona er en populær feriedestination året rundt, og der er derfor mange gode hoteller at vælge imellem. Her får du fem oplagte men samtidig meget forskellige forslag; gode budgethoteller, et skønt wellness-hotel samt et par fantastiske hostels/vandrerhjem for dig, der søger billig overnatning i Barcelona. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Barcelona hos Booking.com her.



Booking.com

1. Moderne byhotel: Catalonia Portal de l’Angel

[Portal del Angel 17]

Beliggenheden kunne næppe være bedre. Dette moderne 3-stjernede byhotel er nemlig placeret midt mellem Plaça de Catalunya og Barcelonas gotiske kvarter. Catalonia Portal de l’Angel er dermed det perfekte udgangspunkt, når du skal udforske Barcelona og byens mange attraktioner og seværdigheder.

Får du lyst til en svømmetur, kan du benytte hotellets pool, og ellers slappe af på den skønne terrasse eller på de moderne og stilrene værelser. Der er blot 200 meter til den populære gågade, Ramblaen, og 5 minutters gang til metro- og togstationen Catalunya. Om morgenen kan du se frem til den skønneste morgenmad. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Catalonia Portal de l’Angel?

  • Central beliggenhed få meter fra Ramblaen
  • Udendørs swimmingpool
  • Fremragende service og god morgenmad
  • Rating på 8,7 (ud af 10) hos Booking.com

2. Billig overnatning i Barcelona: St Christopher’s Inn

[Bergara 3]

St Christopher’s Inn er et yderst populært hostel, som ligger lige midt i Barcelona. Udover at byde på klassiske sovesale er det også muligt at booke private værelser. Rejser du til Barcelona på et begrænset budget, så er St Christopher’s Inn et oplagt valg. Her arrangeres jævnligt forskellige aktiviteter, så St Christopher’s Inn er også et godt sted at møde nye mennesker.

Beliggenheden er fremragende – blot få minutters gang fra Ramblaen. Du kommer også nemt rundt i byen med metro, for nærmeste metrostation ligger kun 200 meter fra hovedindgangen. St Christopher’s Inn byder desuden på et stort fællesområde med bar samt et pænt og funktionelt køkken. Læs mere om overnatningsstedet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge St Christopher’s Inn?

  • Forskellige værelsestyper – både sovesale og private værelser
  • Perfekt beliggenhed midt i Barcelona
  • Gode fællesfaciliteter
  • Rating på 7,9 (ud af 10) hos Booking.com

3. Populært Hotel: Yeah Barcelona Hostel

[Carrer Girona 176]

Mere end 5.000 anmeldelser og en score på 9,0 (ud af 10) hos Booking.com taler vist for sig selv. Yeah Barcelona Hostel er et perfekt overnatningssted for dig, der ønsker billig og relativ central overnatning. Her findes både klassiske sovesale og private værelser (med eget badeværelse). Du kan således få det niveau af komfort, du ønsker – og som dit budget tillader.

Yeah Barcelona Hostel er et moderne koncept-hostel med flotte og indbydende værelser. Her findes et væld af gode faciliteter, og så er værelserne desuden forsynet med aircondition. Der er mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, men det er også nemt at komme rundt og udforske spændende Barcelona på egen hånd – der er nemlig kun 350 meter til nærmeste metrostation. Læs mere om overnatningsstedet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Yeah Barcelona Hostel?

  • Mulighed for privat værelse (med eget bad) el. seng på sovesal
  • Bar samt mulighed for sociale aktiviteter
  • 350 meter til Verdaguer-metrostationen
  • Rating på 9,0 (ud af 10) hos Booking.com

4. Ferielejlighed i Barcelona: Aparthotel Napols – Abapart

[Nàpols 116]

Var det noget med en ferielejlighed midt i Barcelona? Aparthotel Napols er et moderne lejlighedshotel med lejligheder til 2, 3 el. 4 personer. Lejlighederne er forsynet med køkken, hvor du bl.a. finder kaffemaskine, kogeplader, køkkengrej, mikrobølgeovn og køleskab. Det lille køkken er perfekt til tilberedning af mindre måltider, og der findes supermarked lidt længere henne ad gaden.

Lejlighedshotellet ligger i et roligt kvarter, blot 350 meter fra metrostation Arc de Triomf. Du kan også gå til Las Ramblas (Ramblaen) på ca. 15 minutter. Aparthotel Napols er det oplagte valg, hvis du skal til Barcelona med familien. Personalet er venligt og imødekommende, og receptionen er døgnåben. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Aparthotel Napols – Abapart?

  • Moderne ferielejligheder med køkken
  • God beliggenhed centralt i Barcelona
  • 350 meter fra metrostation Arc de Triomf
  • Rating på 8,3 (ud af 10) hos Booking.com

5. Luksushotel i Barcelona: Grand Hotel Central

[Via Laietana 30]

Grand Hotel Central byder på 5-stjernet luksus i midten af Barcelona. Fra hotellets tagterrasse har du en strålende udsigt over den centrale bymidte med det gotiske kvarter, ligesom det er muligt at køle ned i tagterrassens indbydende swimmingpool. Ønsker du et luksusophold i den catalanske hovedstad, så er Grand Hotel Central det perfekte valg.

Værelserne på Grand Hotel Central er yderst velindrettede og meget moderne, og her findes alt, hvad du måtte få brug for under dit ophold. Hotellet byder også på et dejligt spa- og wellnessområde. Morgenmadsbuffeten er fantastisk at stå op til, inden den står på shopping eller sightseeing. Der er blot 200 meter til metrostationen Jaume I og 300 meter til Picasso-museet. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Grand Hotel Central?

  • 5-stjernet luksus midt i Barcelona
  • Swimmingpool og wellness-faciliteter
  • Pæne og moderne værelser
  • Rating på 8,8 (ud af 10) hos Booking.com

Sådan kommer du til Barcelona

Der er næsten 2.000 km til Barcelona fra den dansk/tyske grænse, og det er således en længere køretur, du skal ud på, hvis du vælger at tage bilen med til den spanske storby. Afstanden taget i betragtning er det oplagt at rejse til Barcelona med fly. Flyveturen tager lige under 3 timer.

Det er også muligt at rejse til Barcelona med tog, men den omfattende togrejse egner sig nok bedst til eventyr på Interrail. Du finder min guide til Interrail her.

Barcelona med fly

Fly er uden tvivl den mest oplagte rejseform, hvis du gerne vil besøge den spanske storby. Hele året flyves der til Barcelona fra København, og i sommerperioden findes også forbindelser fra Aarhus og Aalborg. Flyvetiden fra København er ca. 2 timer og 50 minutter (og ca. 2 timer og 40 minutter fra Billund).

Fra Barcelonas lufthavn til centrum

Lufthavnen i Barcelona hedder ’Josep Tarradellas Barcelona–El Prat Airport’ (BCN) og ligger ca. 12 km sydøst for centrum. Det er utrolig nemt at komme fra lufthavnen til centrum, da byens Metro (linje 9) forbinder begge lufthavnens terminaler med bymidten. Terminal 1 og Terminal 2 har hver deres Metro-station, så vær opmærksom på, hvilken terminal, du skal til.

Alt efter hvor i byen, du skal hen, byder Linje 9 på flere muligheder for at skifte til metroens øvrige linjer. Vær opmærksom på, at der pålægges et ekstra gebyr ovenpå den almindelige billettakst, når du benytter Metro fra lufthavnen. Dette gælder dog ikke for dagsbilletter, hvilket du med fordel kan tage med i din planlægning.

Sådan kommer du rundt i Barcelona

Barcelona har et godt netværk af metro, sporvogne, tog og busser, så du nemt kan komme rundt til byens største attraktioner og seværdigheder. Metroen består af 12 linjer og er den hurtigste og mest effektive rejsemetode. I midtbyen kører togene gerne hver andet minut, og du skal således sjældent vente længe på perronen.

Der findes rigtig mange forskellige billettyper, og som turist kan det være svært at overskue dem alle – der findes f.eks. billetter, som kun kan benyttes på dage med høj luftforurening, og billetter som gælder til busser i forbindelse med FC Barcelonas fodboldkampe.

Tip: Hop-on-hop-off-sightseeingbus (1 eller 2-dage) til de bedste seværdigheder i Barcelona – læs mere her

Som turist vil det ofte være oplagt med dagsbilletten ’T-dia’ – en billet som gælder til alle transportmidler i 24 timer fra den aktiveres. Der findes 6 forskellige zoner i Barcelonas offentlige transportsystem, men langt de fleste turistattraktioner findes i zone 1. Dermed er en T-dia’-billet til zone 1 et sikkert valg.

Alternativt kan du benytte den almindelige enkeltbillet, eller billettypen ’T-casual’ som giver ret til 10 rejser. Du kan læse mere om transportsystemet i Barcelona, se de forskellige billettyper og benytte rejseplanlæggeren her.

Billetter kan købes online, i app eller i automaterne på stationerne. Du kan også købe dit rejsekort hjemmefra til 48, 72, 96 eller 120 timer – læs mere her.

Flere oplevelser…

Hvor skal du rejse hen, når du har set alle de bedste seværdigheder i Barcelona? Er du eventyrlysten kan du f.eks. besøge den skønne mikrostat, Andorra. Der kører busser direkte fra Barcelona til Andorra. Det lille land i bjergene byder på fantastiske vandrestier og naturoplevelser udover det sædvanlige, og i vintersæsonen er Andorra en populær skidestination.

Madrid Du kan naturligvis også fortsætte rejsen ind midt i Spanien, hvor hovedstaden Madrid venter. De hurtigste tog mellem Spaniens to største byer tager blot 2½ time. Vidunderlige Madrid byder på en række storslåede, royale bygningsværker og helt fortryllende parker. Byens centrum er ganske kompakt, så du kommer nemt rundt til de fleste seværdigheder på gåben. Du kan læse mere om de bedste seværdigheder, restauranter og hoteller i Madrid her.

Palma de Mallorca Fra Barcelona er det både muligt at flyve og sejle til den dejlige ferieø, Mallorca. Hovedbyen, Palma de Mallorca er et fremragende udgangspunkt, hvis du gerne vil udforske øen, og samtidig være tæt på lækre badestrande og fantastiske restauranter. Du kan også nyde den betagende katedral, den royale sommerresidens og den storslåede fæstning, Castillo de Bellver. Læs mere om de bedste seværdigheder og oplevelser i Palma de Mallorca her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (Parc Güell): Billede af Walkerssk fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *