Seværdigheder i Antalya: Perlen ved den tyrkiske Riviera

Går turen til Antalya, så kan du godt glæde dig til sol, strand og mange skønne seværdigheder. Uanset om du gerne vil slappe af ved poolen, dyppe dig i Middelhavet eller opleve den tyrkiske kultur på nærmeste hold, så har den tyrkiske Riviera og hovedbyen Antalya noget for dig. En rejse til Antalya er oplagt, hvis du gerne vil kombinere afslapning med en række udvalgte seværdigheder.

Antalya har noget for enhver smag; de mest eventyrlystne turister kan stige ombord på svævebanen, der fører op til toppen af Tünek Tepe, alt imens de mere solhungrende gæster kan lægge sig godt til rette på liggestolene ved Konyaaltı-stranden. Senere på dagen mødes de måske i Kaleiçis maleriske gader, når temperaturen er faldet en anelse.

Kaleiçi er Antalyas historiske bymidte, og her kan man nyde ottomanernes smukke arkitektur og den autentiske stemning på caféer og restauranter, ligesom man kan kigge nærmere på traditionelt kunsthåndværk og farvestrålende tøj.

Et andet skønt område i Antalya er Den gamle havn. Om sommeren er der godt gang i forretningen, når turbåde inviterer spændte turister med ud på Middelhavets lette bølger. Der findes mange muligheder for ture på vandet, men den mest populære går forbi det 40 meter høje Düden-vandfald.

Med omkring 1 million indbyggere (2,5 millioner i hele regionen) er Antalya en rigtig spændende storby. Får du nok af strand, sol og klassiske turist-aktiviteter, så kan du besøge den moderne del af byen, og eventuelt tage på shopping i de luksuriøse indkøbscentre. I denne korte rejseguide finder du inspiration til det hele – lige fra de bedste seværdigheder til de hyggeligste restauranter og de oplagte hoteller i Antalya. God tur!



Booking.com

Seværdigheder i Antalya – de 10 bedste oplevelser

1. Kaleiçi – Den gamle bydel

[Sightseeing + Byvandring]

Hadrians Port fra år 130 er blandt de mest imponerende bygningsværker i Kaleiçi. Foto: LoggaWiggler fra Pixabay

Kaleiçi er det historiske centrum i Antalya, og en af byens absolut største seværdigheder. Du kan nemt tilbringe mange timer med at udforske områdets hyggelige gader, og beundre de sirligt restaurerede bygninger og den ottomanske arkitektur. Historien bag Kaleiçi går helt tilbage til år 150 f.Kr., og udover det ottomanske islæt kan du ligeledes opleve levn fra Romertiden og Det Byzantinske Rige.

Du kan med fordel starte besøget ved hovedporten, Kale Kapısı – eller rettere hvad der er tilbage af denne historiske indgang til Kaleiçi. Her finder du i dag en smuk åben plads med et klokketårn i sten, rejst under Sultan Abdül Hamid II, der regerede fra 1876 til 1909. Læg også mærke til statuen af kong Attalus II af Pergamon, der anses som Antalyas grundlægger.

Kaleiçi fungerer som et fornemt udstillingsvindue for den ottomanske æra, og bygningerne i den idylliske bydel er alle restaureret på smukkeste vis. Mange af de klassiske huse er i dag indrettet som hyggelige boutique-hoteller, restauranter og butikker med lokalt håndværk.

Hadrians Port og byens moskéer

Fra Kale Kapısı kan du gå ned ad Uzun Çarşi Sokak (en af bydelens hovedgader), hvor Tekeli Mehmet Paşa-moskeen fra det 18. århundrede straks kan ses til venstre. Bemærk den smukke arabiske kalligrafi i de farvede fliser over vinduerne og langs den nederste del af kuplen.

Bevæger du dig mod øst, venter en af de mest ikoniske af Kaleiçis vartegn, nemlig Hadrians Port (Üçkapılar). Den otte meter høje port består af tre buer og er udført i marmor og granit. Navnet kommer fra den romerske kejser, Hadrian, som besøgte byen i år 130, og fik porten opført til sin ære.

Et bygningsværk, som for alvor sammenfatter Kaleiçis brogede og samtidig spændende historie, er Kesik Minare Cami. Bygningen blev oprindeligt opført som romersk tempel i det 2. århundrede, men blev i det 7. århundrede omdannet til en byzantinsk kirke.

Efter den arabiske invasion kom bygningen til at fungere som moské, og en minaret blev tilføjet. I år 1800 sørgede en brand imidlertid for at lægge moskéen i ruiner, og navnet Kesik Minare Cami betyder da også ’den ødelagte moské’.

Det kan også anbefales at gå forbi Sultan Alaadın Camii. Denne moské blev oprindeligt opført som en græsk-ortodoks kirke i 1834, men blev omdannet til moské i 1958. Som noget helt særligt i Antalya er kirkerummets oprindelige loftsmaleri med indviklede stjernemotiver bevaret. Sultan Alaadın-moskéen er som regel åben hver dag efter middagsbønnen.

2. Den gamle havn (Yat Limanı)

[Havn]

Antalyas romantiske havn. Foto: Engin Akyurt fra Pixabay

Kaleiçis hyggelige smalle gader fortsætter helt ned til havet, hvor Den gamle havn byder på et skønt maritimt miljø med yachter og turbåde. Den praktiske naturhavn var en væsentlig årsag til Antalyas økonomiske fremgang gennem århundreder, og udgjorde en vigtig handelsplads på ruten mellem Det Ægæiske Hav mod vest og Cypern mod sydøst.

I dag oplever man et meget idyllisk område, hvor caféer og restauranter omkranser havnebassinet. Langs kajen kan man nyde de skyggefulde palmetræer og grønne buske. På begge sider af havnen hæver terrænet sig, og bevæger man sig herud får man hurtigt et godt overblik over det historiske havneområde.

Den gamle havn fungerede som byens livsnerve fra det 2. århundrede og helt frem til slutningen af det 20. århundrede. Herefter blev en moderne havn anlagt 12 km længere mod vest.

3. Bådtur til Düden-vandfaldene

[Udflugt + Sightseeing + Afslapning]

Det er oplagt at tage på en bådtur fra Den gamle havn i Antalya. Foto: Damlasteemit fra Pixabay

Fra Den gamle havn kan man komme på flere forskellige bådture. Nogle ture giver mulighed for at bade i det skønne hav direkte fra båden og solbade på dækket, mens andre fokuserer på at vise gæsterne nogle af de bedste seværdigheder langs kysten omkring Antalya. En af de mest populære bådture går til Düden-vandfaldene, hvor du kan se frem til en ganske betagende naturoplevelse.

Düden-vandfaldene består egentlig af to separate vandfald – de øvre Düden-vandfald, og de nedre Düden-vandfald – som ligger flere kilometer fra hinanden. Vandet stammer fra Taurusbjergene inde i landet, og bliver bl.a. benyttet til at forsyne området med elektricitet gennem Kepez-vandkraftværkets turbiner.

Det er muligt at besøge de øvre vandfald, som ligger i et dejligt naturområde, men det er de nedre vandfald, der er hovedattraktionen. Her sendes de voldsomme vandmasser ud over en lodret klippevæg, og falder 40 meter ned i Middelhavet. Det bedste indtryk af vandfaldene får man fra turbådene, som kan sejle relativt tæt på.

Der er mange forskellige turarrangører, som glædeligt inviterer dig med ombord på deres båd. Til gengæld kan priserne sagtens være skruet godt i vejret, og det kan derfor betale sig at prutte om prisen. Start gerne med at byde halvdelen af den pris, der bliver forlangt. Tag også et kig på båden; er den kun halvt fuld, kan du komme til at vente længe, for selvom sælgeren annoncerer snarlig afgang, venter han med garanti gerne på flere kunder.

Byvandring og bådtur: Heldagstur med rundvisning i Antalya + hyggelig bådtur til Düden-vandfaldene – læs mere her

4. Antalya Museum (Antalya Müzesi)

[Arkæologisk museum]

Antalya Museum er blandt regionens største seværdigheder og bestemt et besøg værd, hvis du vil holde pause fra sol og strand. Foto: mcj fra Pixabay

Området omkring Antalya har en utrolig rig og spændende fortid, og på Antalya Museum kan du få et unikt indblik i regionens historie, kunst, kultur og religion. Den imponerende udstilling med i alt 5.000 genstande dækker alt fra stenalderen til Det Byzantinske Rige samt hverdagslivet for områdets bønder i begyndelsen af det 20. århundrede.

Antalya Museum byder på 13 flotte udstillingssale, og her er det særligt salene med de arkæologiske udgravninger, der er populære. Mange af de fineste fund stammer fra den historiske region Lykien med oldtidsbyerne Patara og Xanthos.

Besøg også ‘Salen med guderne’, hvor 15 majestætiske statuer af olympiske guder gør et stort indtryk på museets gæster. De fleste af disse oldtidsstatuer stammer fra udgravningerne i Perga, og er i overraskende god stand.

Et andet af museets hovedværker er en marmorsarkofag fra det 2. århundrede. Den fornemme sarkofag er udsmykket med detaljerede scener fra sagnet om Hercules’ 12 arbejder – en række opgaver, som Kong Eurystheus pålagde Hercules at udføre, velvidende at de var umulige at løse for en almindelig dødelig.

Museet byder også på en fornem møntsamling – bl.a. den såkaldte Elmalı-skat med 2.000 mønter fra Lykien. Alle beskrivelser findes på både tyrkisk og engelsk, og har du brug for en pause, kan du med fordel benytte museets udmærkede café.

Åbningstider: Dagligt 8:30-19:00 (midt april til oktober), 8:30-18:00 (november til midt april).

Transport: Den nostalgiske sporvogn til Müze.

5. Karaalioğlu-parken (Karaalioğlu Parkı)

[Park + Udsigt]

Hıdırlık-tårnet ligger på grænsen mellem den gamle bydel og Karaalioğlu-parken. Foto: Ajans Medialine fra Pixabay

Sydvest for Kaleiçi og udenfor den gamle bydels mure finder du den skønneste oase i Antalya. Karaalioğlu-parken byder på høje palmetræer, farverige blomsterbede og en helt fantastisk udsigtsterrasse. Parken er populær hele dagen, men jagter du en magisk og romantisk oplevelse, så bør du besøge den ved solnedgang.

En del af Karaalioğlu-parken var oprindeligt et fæstningsværk, der skulle forsvare Antalya mod fjender. Det historiske Hıdırlık-tårn, som våger over indsejlingen til Den gamle havn, er i dag det tydeligste bevis på fortidens fæstning. Det 14 meter høje tårn blev oprindeligt opført af romerne, og har både fungeret som forsvarsværk og fyrtårn. I dag er Hıdırlık-tårnet blandt byens mest ikoniske vartegn.

Karaalioğlu-parken – højt hævet over Middelhavet og Antalya-bugten – er et skønt rekreativt område. Har du løbeskoen med på ferie, kan du med fordel starte dagen med en tur rundt på parkens stier. Når solen står højt på himmelen, er det derimod oplagt at nyde en kop tyrkisk te i træernes skygge. Parken byder også på en god legeplads for børn.

6. Konyaaltı-stranden (Konyaaltı Plajı)

[Strand]

Konyaaltı-stranden giver mulighed for solbadning og en dukkert i bynære omgivelser. Foto: engin akyurt fra Unsplash

Konyaaltı er den primære bystrand i Antalya, og strækker sig hele syv km mod vest. Her er masser af plads at boltre sig på, ligesom man samtidig kan nyde den skønne promenade med palmetræer og indbydende græsarealer med legepladser og caféer. Nyd også udsigten over Antalya-bugten med de tågede Bey-bjerge i baggrunden.

Konyaaltı-stranden består af en blanding af groft sand og småsten – et lidt hårdt underlag. Til gengæld hjælper småstenene med til at holde vandet rent og klart, og vandkvaliteten langs Konyaaltı er helt i top. Tæt på byen findes Konyaaltı Beach Park, hvor du kan slappe af med en drink i træernes skygge. Her finder du et væld af caféer og restauranter. Det er også muligt at leje cykler og el-scootere, hvis du gerne vil udforske strandpromenaden yderligere.

Stranden er forsynet med livreddere, omklædningsrum, brusere og toiletter, ligesom det er muligt at leje liggestole og parasoller for den komplette strandhygge. Bag Konyaaltı Beach Park findes vandlandet, Dolphin Aqua Land med masser af svømmebassiner og vandrutsjebaner – en perfekt attraktion for familiens vandhunde.

Transport: Den nostalgiske sporvogn til Müze.

7. Antalya Aquarium

[Akvarium]

Antalya Aquarium er en af byens mest populære seværdigheder. Foto: darkeyed fra Pixabay

Antalya Aquarium er på få år blevet en af områdets mest populære seværdigheder. Få minutters gang fra Konyaaltı-stranden venter en helt fantastisk oplevelse, når du bliver inviteret med ned under havets overflade. Her møder du en lang række spændende og farverige fisk, uhyggelige hajer og enorme rokker. Antalya Aquarium besår af 40 bassiner og byder desuden på verdens største glastunnel under vandet.

Akvariets største bassin rummer mere end fem millioner liter vand, og byder på en række flotte og eventyrlige dekorationer; et tropisk koralrev, den sunkne by Atlantis og vraget af et piratskib er alt sammen med til at sætte den rette stemning. Det hele opleves bedst, når du bevæger dig gennem den 131 meter lange og 3 meter brede tunnel, hvor hajer og rokker svømmer lige over dig.

Det er altid et højdepunkt, når akvariets professionelle dykkere ifører sig dragter og iltflasker, og svømmer helt tæt på de imponerende hajer. Du kan finde information om fodring og andre arrangementer på akvariets hjemmeside her.

Udover det store akvarium findes her også to andre udstillinger; Snow World – et is-museum på 1.500 kvadratmeter og en konstant temperatur på -5°C – og WildPark – en tropisk regnskov med giftige slanger, kamæleoner, frøer og krokodiller. Du kan således nemt få en hel dag til at gå med at udforske de mange områder af Antalya Aquarium.

Åbningstider: Dagligt 10:00-19:00.

Transport: Bus TK36 eller VF02 fra Antalya Busterminal til 5 M migros.

8. Tünek Tepe

[Bjerg + Udsigt + Svævebane]

Udsigten fra Tünek Tepe i 618 meters højde er fremragende. Foto: MILALUNA fra Pixabay

I Antalyas sydvestlige udkant, bag Konyaaltı-stranden og containerhavnen, rejser Tünek Tepe sig majestætisk over landskabet. Den 618 meter høje bakke giver mulighed for nogle skønne naturoplevelser, ligesom panoramaudsigten fra bakketoppen er helt fantastisk. Det er muligt at vandre i det kuperede område, men er du til lette løsninger, så kører svævebanen Tünektepe Teleferik også direkte til toppen.

De rå og stejle klipper, der rejser sig direkte fra kysten, gør Tünek Tepe til en knap så gæstfri seværdighed, men efter at svævebanen blev opført i 2013 (og åbnet i 2017) har langt flere turister fået øjnene op for det fantastiske område. Turen herop er en oplevelse i sig selv, og udsigten over Middelhavet og byen gør Tünek Tepe til en skøn attraktion for alle Antalyas gæster. Længere borte kan man ane de endnu højere Taurus-bjerge.

På toppen findes bl.a. et udkigstårn, en roterende restaurant (Döner Gazino), en legeplads og en café. Det er desuden muligt at købe forskelligt kunsthåndværk fra regionen. Er du i Antalya udenfor den varme højsæson, kan vandreturen til toppen i nåletræernes skygge også anbefales.

9. Perga

[Arkæologisk område]

Ruinerne af oldtidsbyen Perga er blandt de mest imponerende seværdigheder i området, og oplagt til en udflugt fra Antalya. Foto: yusuf kazancı fra Pixabay

Ca. 17 km øst for Antalya finder man de storslåede ruiner af oldtidsbyen Perga. Det arkæologiske område er virkelig stort, og man kan få meget tid til at gå med at udforske de velbevarede monumenter som byporte, amfiteatre, templer og badeanlæg. Den græske port med de markante tårne og hovedgaden med den imponerende kolonne af søjler er blandt højdepunkterne.

Som hovedstad i den historiske region Pamfylien oplevede Perga hele to storhedstider; først som en central græsk provins omkring det 2. og 3. århundrede f.Kr., og siden som vigtig militærpost og handelsby under romersk herredømme i det 2. og 3. århundrede e.Kr. De fleste af Pergas ruiner stammer fra den romerske periode.

Pergas store amfiteater havde plads til hele 12.000 siddende publikummer, og er fortsat et betagende syn. Det samme er akropolis-templet, som ligger på en bakketop. Herfra har man et fornemt overblik over ruinerne.

Udgravningerne i Perga har været i gang siden 1946, og der arbejdes fortsat intenst i området. Siden år 2000 har man således opdaget en række meget velbevarede græske mosaikker, som forestiller titanen Okeanos og Medusa med sin hårpragt af levende slanger. Der er også fundet mange smukke skulpturer i Perga, hvoraf de fleste i dag kan opleves på Antalya Museum.

Åbningstider: Dagligt 8:00-19:00 (midt april til midt oktober), 8:00-17:00 (midt oktober til midt april).

Transport: Den moderne sporvogn (AntRay) til İsmet Paşa. Herfra en let gåtur på ca. 2 km.

10. Yivli Minare-moskéen

[Moské + Arkitektur + Museum]

Yivli Minare-moskéens ikoniske minaret er et smukt vartegn for Antalyas gamle bydel. Foto: Engin Akyurt fra Pixabay

Yivli Minare-moskéens 38 meter høje minaret er et væsentligt vartegn for Antalya, og et praktisk pejlemærke for byens turister. Minareten blev opført af Sultan Aladdin Keykubad I i begyndelsen af det 13. århundrede, mens den tilhørende moské stammer fra 1373. Moskéen blev opført på fundamentet af en byzantinsk kirke, og det er værd at lægge mærke til den fine arkitektur.

Moskéen og minareten udgør blot en del af det samlede ’külliye’ (moské-kompleks), som desuden tæller koranskolen Gıyaseddin Keyhüsrev, herberget og klostret for Mevlevi-ordenen med de hvirvlende dervisher samt mausoleerne for Zincirkıran og Nigar Hatun.

Herberget har været åbent som museum siden 2018, og byder på en udstilling om den spirituelle leder Rumi, fortællinger om de hvirvlende dervisher og ordenens traditionelle musikinstrumenter.

Åbningstider: Museet er åbent dagligt 8:00-18:00.

Restauranter i Antalya – de bedste spisesteder

1. Can Can

[Arık Caddesi 4]

Det vil med garanti komme som en overraskelse for mange, at rejseguiden Lonely Planet har valgt Can Can som den foretrukne restaurant i Antalya. Can Can ser nemlig ikke ud af noget særligt, og ligner mest af alt et udtjent tyrkisk gadekøkken.

Skindet kan dog bedrage, og det gør det i dette tilfælde, for godt nok byder Can Can ikke på finere gastronomi, men du kan til gengæld se frem til autentiske retter til yderst fordelagtige priser. Gør som de lokale og sæt tænderne i den lækre gryderet güveç en sprød kıymalı pide (tyrkisk pizza med kødfyld) eller en klassisk dürüm.

2. Balikci Meyhanesi

[Hıdırlık Sk. 17]

Med placeringen ved Middelhavet byder Antalya naturligvis på fremragende fisk og skaldyr. Ønsker du at opleve byens bedste af slagsen – krydret med utrolig behagelig betjening – så kan du med fordel lægge vejen forbi Balikci Meyhanesi.

Den hyggelige og uformelle taverna ligger lidt syd for Den gamle havn og har specialiseret sig i de lækreste fiskeretter. Det omfattende menukort tæller dog også meget mere end fisk. På en lun aften er det oplagt at tage plads udenfor i den charmerende gade, men der er nu også hyggeligt indenfor. Grillet havaborre kan anbefales og start gerne med nogle små forretter (meze).

3. Arma Restaurant

[İskele Caddesi 75]

Arma Restaurant byder på en af Antalyas mest romantiske madoplevelse. Restauranten er indrettet i et gammelt oliedepot, og fra den hævede placering på klipperne har man den mest fortryllende udsigt over havet og Den gamle havn. Arma er en fornem ‘balık evi'(fiskerestaurant), og menukortet byder på et spændende og varieret udvalg af fisk og skaldyr – alt sammen friskfanget og utroligt velsmagende.

Det kan anbefales at prøve forskellige lokale meze (tapas-retter) men den friskfangede fisk er også formidabel – særligt når den kommer lige fra grillen (serveres gerne med fine julienne-skårne grønsager, kartofler og rucola). Den suverænt bedste oplevelse får man på den store terrasse ved solnedgang.

Hotel i Antalya – de bedste overnatningssteder

Skønne Antalya byder på ferie for alle. Er du til familieferie ved stranden, hvor der kan slikkes sol og bades i poolen, eller foretrækker du de bynære hoteloplevelser, hvor du er tæt på seværdigheder og kulturelle attraktioner i Antalya? Nedenfor får du tre meget forskellige hotel-forslag, som kan bidrage til, at du får en uforglemmelig ferie ved den tyrkiske Riviera. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Antalya hos Booking.com her.



Booking.com

1. Akra Hotel

[Lara Yolu Muratpaşa]

Akra Hotel er et moderne 5-stjernet resort, som ligger ved Movida-stranden syd for Antalyas centrum. Der er ca. 2,3 km til den gamle bydel, som du nemt kan udforske, når du ikke lige vil slappe af ved en af hotellets 4 swimmingpools eller benytte det indbydende spa- og wellnesscenter.

Fra delux-værelserne har man den skønneste udsigt over Middelhavet, og generelt er hotelværelserne flotte og stilfuldt indrettet. Akra Hotel giver også gode muligheder for en aktiv ferie med svømning, cykling (udlejning på stedet) og tennis (hotellets egne baner) samt forskellige aktiviteter for børn. Læs mere om hotellet her.

2. Elegance East Hotel

[Ataturk Cad. 42]

Elegance East Hotel er for dig, der gerne vil nyde Antalyas orientalske stemning fra første parket, og være tæt på byens bedste seværdigheder, restauranter og caféer. Det charmerende byhotel ligger utrolig centralt i den historiske bymidte Kaleiçi, blot 100 meter fra Hadrians Port og 600 meter fra det romantiske havnemiljø.

Når du træder ud af hoveddøren er du allerede i gang med at opleve byens unikke stemning. Værelserne er meget stilfulde, og får du lyst til en svømmetur, kan du benytte hotellets indbydende pool-område. Hver morgen kan du desuden se frem til en yderst delikat morgenmad. Læs mere om hotellet her.

3. Gold Coast Hostel

[Tabakhane Sk. 16]

Jagter du sociale oplevelser, eller søger du blot billig overnatning, så er Gold Coast Hostel et oplagt valg. Det hyggelige hostel / vandrerhjem ligger centralt i Antalyas historiske bydel, og du kommer således nemt rundt til seværdigheder som Karaalioğlu-parken (200 m), Hadrians Port (400 m) og Den gamle havn (400 m). Der er også kun 300 meter til Mermerli-stranden.

På Gold Coast Hostel finder du både klassiske sovesale og private værelser. Har du lyst til at møde andre rejsende, kan du med fordel tage plads på den skønne terrasse, som også byder på en dejlig bar. Her findes døgnåben reception og et pænt og rent fælleskøkken. Læs mere om hotellet her.

Sådan kommer du til Antalya

Med ca. 3.300 km fra Danmark til Antalya må fly siges at være den ideelle rejseform, hvis du gerne vil besøge storbyen ved den tyrkiske Riviera. Tyrkiet er dog også med i Interrail-ordningen, så har du mod på et rigtigt eventyr, kan du tage på den omfattende togrejse hertil.

Antalya med fly

Fly er naturligvis den oplagte rejseform, hvis du gerne vil fra Danmark til Antalya og den tyrkiske Riviera. Det meste af året er det muligt at flyve direkte fra København til Antalya, og i sommersæsonen findes der også direkte forbindelser fra Billund og Aalborg.

Herudover findes der mange charterrejser, som kan bringe dig til Antalya og de øvrige feriebyer i området. Flyvetiden fra Danmark til Antalya er mellem 3,5 timer (fra København) og 4 timer (fra Aalborg).

Fra Antalya Lufthavn til centrum

Antalya Airport (AYT) ligger ca. 13 km nordøst for centrum, og byens moderne sporvogn/letbane ’AntRay’ bringer passagerer fra lufthavnen til midtbyen på ca. 30 minutter.

Sporvognen har stoppesteder ved terminal 1 og 3, og kører herefter i retning mod busterminalen og trafikknudepunktet Otogar via bymidten. Der er afgang ca. hvert 20. minut. Bor du i Kaleiçi (den gamle bydel), kan du med fordel stå af ved stoppestedet Ismetpaşa.

Sådan kommer du rundt i Antalya

Antalyas gamle bydel, Kaleiçi, opleves bedst til fods, og lige udenfor Kaleiçi kører den historiske sporvognslinje, officielt kaldet den nostalgiske tram; Nostalji Tramvayı. Når du skal rundt i den øvrige by, kan du benytte den moderne sporvogn/letbane ’AntRay’ (en linje), busser eller taxaer.

For at benytte sporvogn og bus kan du vælge at investere i det lokale rejsekort, Antalyakart. Kortet kan købes i de fleste kiosker og på billetkonteret på busterminalen, og tankes op med et valgfrit beløb samme sted eller i automaterne.

Siden 2019 har det også været muligt at benytte sit kreditkort som rejsekort (kræver kontaktløs funktion), hvilket gør det utroligt nemt at benytte transportsystemet. Den største udfordring er så at gennemskue bussernes ruter og stoppesteder.

Flere oplevelser…

Langs den tyrkiske Riviera kan du bl.a. opleve de populære feriebyer Alanya og Belek, som begge byder på fantastiske sandstrande. Vil du derimod gerne opleve mere storbystemning, kan du hurtigt komme til den tyrkiske storby, Istanbul. Indenrigsfly mellem Antalya og Istanbul tager blot 1 time og 10 minutter.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (silhuet med vand, båd og palme): Billede af Hans Braxmeier fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *