Kom med til Rostock – den gamle hansestad ved Østersøen, hvor der venter mange spændende seværdigheder og oplevelser. Med ca. 200.000 indbyggere er Rostock den største by i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, og ligger smukt placeret, hvor Warnow-floden løber ud i Østersøen.
Det skorter ikke på gode oplevelser i den hyggelige by, der kan spore sin historie helt tilbage til det 11. århundrede.
Du kan f.eks. gå på opdagelse i den charmerende Altstadt, hvor dekorative gavlhuse og det smukke rådhus præger den centrale plads, Neuer Markt.
Du kan shoppe i Kröpeliner Straße og det nærliggende indkøbscenter, nyde udsigten fra den gamle byport eller fra Sankt Petri-kirkens tårn, eller bare slappe af ved stranden i Warnemünde.
Rostock byder også på flere interessante museer, bl.a. Skibsfartsmuseet – et flydende museum ombord på et gammelt fragtskib – og Det kulturhistoriske museum, som er indrettet i et cistercienserkloster fra det 13. århundrede.
I denne rejseguide kan du blive meget klogere på den skønne hansestad ved Østersøen, og læse om de bedste seværdigheder, spisesteder og hoteller i Rostock. God fornøjelse!
Indhold
Seværdigheder i Rostock – de 10 bedste oplevelser
1. Neuer Markt
[Markedsplads]
Markedspladsen Neuer Markt er det oplagte sted at starte, når du skal udforske Rostocks hyggelige Altstadt. Den gamle bydel blev voldsomt beskadiget under 2. Verdenskrigs bombardementer, men heldigvis er flere byhuse, samt det fine rådhus, genopført og restaureret efter alle kunstens regler.
Neuer Markt er en næsten kvadratisk plads med et areal på 90×80 meter. Langs pladsens østlige side finder man rådhuset, hvis ældste dele stammer fra det 13. århundrede.
Rådhuset er et unikt eksempel på lokal teglstensgotik, men de originale elementer er gemt godt af vejen, og i stedet er det en farvestrålende barokfacade fra 1727 med en prominent arkade, der i dag præger bygningen.
Ved en af arkadens søjler (nummer 4 fra nord) findes en slangeskulptur i naturlig størrelse, skabt af kunstneren Erhard John i 1998. Slangen skulle efter sigende repræsentere visdom, og skal opfordre byens gæster til at udforske skønne Rostock.
Pladsens vestside præges af de klassiske gavlhuse med kulørte facader. De mest detaljerede huse er originale, mens de mere neutrale bygninger blev opført i 1950’erne.
På pladsen findes mange cafeer med udeservering, ligesom her også er blevet plads til et fint springvand med havtema. Möwenbrunnen blev skabt af kunstneren Waldemar Otto i 2001, og forestiller angiveligt Neptun og hans sønner.
Du kan også tage et kig indenfor i den mægtige Marienkirche, der findes i pladsens nordvestlige hjørne. Kirken i gotisk stil er berømt for sit astronomiske ur fra 1472.
Når du er færdig med at udforske Neuer Markt og de omkringliggende bygninger, kan du passende tage en tur ned ad den populære indkøbsgade, Kröpeliner Straße. Gaden ender ved den gamle byport, Kröpeliner Tor, som du kan læse mere om nedenfor.
Transport: Sporvogn 1, 2, 3, 4, 5 el. 6 til Neuer Markt.
2. Kröpeliner Tor
[Byport + Museum + Udsigt]
Kröpeliner Tor er den mest imponerende af Rostocks historiske byporte, og det flotte bygningsværk fungerer i dag som vartegn for den gamle hansestad. Byporten, der er udformet som et slankt tårn, står i ensom majestæt for enden af indkøbsgaden Kröpeliner Straße, for de tilhørende bymure er for længst forsvundet.
I forne tider var Rostock omringet af en markant bymur, der beskyttede hansestaden mod fjender. Muren var forsynet med 22 porte, der flittigt blev benyttet af handelsfolk, der ønskede adgang til byens lukrative marked. I dag står kun fire af de historiske porte tilbage, ligesom flere små strækninger af den gamle bymur er bevaret.
Kröpeliner Tor er den vestligste af de tilbageværende byporte, og ligeledes den mest imponerende. Eftersom Kröpeliner Tor lå på den vigtige handelsrute fra Hamborg, blev porten udsmykket efter alle kunstens regler. På denne måde var byens gæster ikke i tvivl om Rostocks rigdom.
Da porten blev opført i det 13. århundrede, var den blot i to etager, men omkring år 1400 udbyggede man Kröpeliner Tor til den nuværende højde på 54 meter.
Når man betragter den nederste del af portens gotiske murværk, kan man netop ane den oprindelige sektion, som når op i en højde af ca. 10 meter. Den elegante tagkonstruktion med spir blev tilføjet i 1847, hvor portens forsvarsfunktion for længst var ophørt.
Inde i byporten findes i dag en mindre udstilling dedikeret til fæstningen og Rostocks historie. Det er også muligt at nyde udsigten over den travle bymidte, ligesom man kan få et indtryk af, hvordan byen så ud, da den var beskyttet af mure. Rostocks øvrige tilbageværende byporte er Kuhtor, Steintor og Mönchentor.
Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden
Transport: Sporvogn 1, 2, 3, 4, 5 el. 6 til Kröpeliner Tor
3. Havnerundfart
[Sightseeing]
Vil du gerne opleve Rostock fra søsiden og samtidig se nærmere på Tysklands fjerdestørste havn (efter Hamborg, Bremen og Wilhelmshaven), så skal du naturligvis med på en havnerundfart. De populære ture med Blaue Flotte starter ved Stadthafen-promenaden tæt på bymidten.
Specielt i sommerperioden er det skønt at komme ud på vandet. Rostock er placeret på stedet, hvor Warnow-floden bliver til en bred vig, inden den fortsætter ud i Østersøen, og den rolige vig giver perfekte betingelser for sejlture.
Langs kysten findes flere lystbådehavne, og lige inden man når udløbet til Østersøen ved Warnemünde, kommer man forbi den store færgehavn. Herfra sejler færger til bl.a. Danmark og Sverige. På modsatte side kan man nyde synet af det klassiske fragtskib Dresden, som i dag huser byens Skibsfartsmuseum, ligesom her findes industrihavn og skibsværfter.
Direkte ud til Østersøen ligger den charmerende havneby, Warnemünde med det historiske fyrtårn. På sejlturene med Blaue Flotte er det muligt at stå af i Warnemünde og nyde de maritime omgivelser med den hyggelige havnekanal og de skønne sandstrande. Du kan læse mere om Warnemünde senere i dette indlæg.
Transport: Sporvogn 1, 2, 3, 4, 5 el. 6 til Lange Straße
4. Sankt Petri-kirken (Petrikirche)
[Kirke + Udsigt]
Den første Sankt Petri-kirke blev opført i midten af det 13. århundrede, og det er således den ældste af Rostocks tre middelalderkirker. Den smukke basilika består af tre skibe samt et elegant klokketårn på 117 meter med et markant tårnspir. I tårnet findes en udsigtsplatform i 45 meters højde, hvorfra man kan nyde udsigten over Rostocks Altstadt.
Den nuværende Sankt Petri-kirke stammer fra det 14. århundrede og er opført i murstensgotik – en byggestil, der var populær i hansestæderne i det nordlige Tyskland. Desværre blev kirken voldsomt beskadiget under 2. Verdenskrig, og en stor del af kirken måtte genopbygges.
Det er oplagt at besøge det stemningsfulde kirkerum, hvor et af højdepunkterne er den fine døbefont i bronze fra 1512. De fine vinduesmosaikker i koret blev skabt af den lokale kunstner Lothar Mannewitz i 1960’erne, og viser scener fra Sankt Peters liv. Bag kirken kan man se en sektion af Rostocks gamle bymur.
Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden
Transport: Sporvogn 1, 2, 3 el. 4 til Stadthafen.
5. Det kulturhistoriske museum (Kulturhistorisches Museum)
[Museum]
Det kulturhistoriske museum i Rostock er indrettet i en af byens fineste bygningsværker, nemlig det historiske cistercienserkloster fra det 13. århundrede. Nonneklostret blev grundlagt af den danske dronning Margrete Sambiria (1230-1283) og eksisterede helt frem til 1920.
Museets omfattende samling består bl.a. af religiøse genstande, malerier og skulpturer, klassiske brugsgenstande fra regionen, mønter og legetøj. Det er også muligt at blive klogere på byen og områdets historie, ligesom du kan opleve den smukke klosterkirke.
I selve klosterbygningen er det gamle refektorium (spisesal) fra 1480 en særlig oplevelse, hvilket ikke mindst skyldes de imponerende loftshvælvinger. I det unikke rum udstilles kirkekunst fra middelalderen – nogle af genstandene har tilhørt cistercienserklosteret i Rostock, mens andre kommer fra områdets øvrige klostre og kirker.
Den store figur, der forestiller Sankt Jørgen, der hæver sin lanse mod den glubske drage, er virkelig flot. Den detaljerede dekoration stammer fra det 17. århundrede.
For de yngste vil det helt klart være museets flotte legetøjssamling, der tiltrækker sig størst opmærksomhed. Her findes historiske dukker, bamser og tinsoldater samt cykler, slæder og meget mere.
Kunstsamlingen byder på malerkunst i topklasse fra det 16. til det 19. århundrede. Her er der både plads til hollandske mestre og et flot udvalg af nordtyske værker. Du kan ligeledes se på møbler, service og forskellige dekorative genstande, samt en flot møntsamling, hvor højdepunktet er sølvmønterne fra hansetiden i det 14. og 15. århundrede.
Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden
Transport: Sporvogn 1, 2, 3, 4, 5 el. 6 til Lange Straße
6. Rostock Zoo
[Zoologisk have]
Gorillaer, orangutanger, isbjørne, blæksprutter, løver og pingviner. Rostock Zoo er hjemsted for 450 forskellige arter – lige fra fugle og krybdyr til de mest majestætiske pattedyr. Alle kontinenter er repræsenteret i den fantastiske have, som i 2022 blev kåret som Europas bedste zoo i kategori B (haver med over 500.000 besøgende).
Blandt parkens højdepunkter er det såkaldte Darwineum, opkaldt efter den engelske naturforsker Charles Darwin. I den store udstilling får man spændende viden om klodens mangfoldighed samt et lærerigt indblik i den biologiske udvikling.
Her findes både interessante fossiler og flotte modeller af dinosaurer, men også primitive bløddyr og spillevende primater. Sidstnævnte folder sig ud i den imponerende Tropenhalle.
Rostock Zoo blev grundlagt i 1899, men haven led store skader under 2. Verdenskrigs bombardementer. Først i 1952 kunne man atter åbne portene for offentligheden. I dag breder den zoologiske have sig over 56 hektar, og det gælder derfor om at afsætte god tid, hvis du vil opleve det hele.
Du må bestemt ikke misse det populære Polarium – isbjørnenes fine anlæg. Haven deltager i et omfattende avlsprogram for de smukke bjørne, og det ser bestemt ud til, at de trives i de skønne omgivelser.
Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden
Transport: Sporvogn 3 el. 6 til Zoo
7. Skibsfartsmuseet (Schifffahrtsmuseum Rostock)
[Museum]
Midtvejs mellem Rostock og Warnemünde ligger det velholdte fragtskib Dresden, der i dag er indrettet som et flydende museum for skibsfart. Her kan du frit bevæge dig rundt på skibets mange dæk, og udforske alle de spændende dele af det historiske fragtskib – lige fra maskinrummet og kabyssen til kommandobroen og officerernes kahytter.
På de nederste dæk kan du desuden opleve en ganske flot udstilling, der dækker hele skibsfartens historie – lige fra oldtidens primitive kanoer til topmoderne containerskibe. Her findes tusindvis af genstande, bl.a. fine skibsmodeller, navigationsudstyr, redningsbåde og meget mere.
En del af udstillingen omhandler desuden søfartens betydning i Rostock. Den historiske gennemgang fokuserer bl.a. på hansetidens handelsnetværk i Østersøen, fiskeri og byens moderne skibsværfter, hvor der bygges eksklusive krydstogtskibe.
Det er ganske spændende at bevæge sig rundt på det store skib, men de fleste beskrivelser er desværre kun på tysk. Heldigvis er det muligt at hente en flersproget audioguide til smartphone.
Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden
Transport: Bus 31 til Blockmacherring / IGA-Park. Alternativt S-tog til Rostock-Lütten Klein og herefter 1,5 kilometers gang.
8. Botanisk have (Botanischer Garten)
[Park]
Den botaniske have i Rostock er en herlig oase, som bl.a. byder på symmetriske blomsterbede, træer og buske fra hele verden, drivhuse med eksotiske planter og en romantisk dam med åkander. I alt findes her mere end 7.000 planter spredt over et areal på 7,8 hektar.
Den flotte og velholdte have er en del af byens universitet, og blev etableret på den nuværende adresse i årene 1935-39. Drivhusene benyttes primært til videnskabelige formål, og besøgende har således kun adgang til drivhusene i universitetets åbningstid.
Blandt havens højdepunkter er alpehaven, arboretet og klithabitatet samt den store samling af urter med helbredende og aromatiske planter. I drivhusene findes bl.a. vandplanter, bregner, orkideer og sukkulenter.
Åbningstider: Se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden
Transport: S-tog eller sporvogn 1, 2, 3, 4, 5 el. 6 til Holbeinplatz.
9. Udflugt til Warnemünde
[Strand + Historisk Altstadt]
Den tre kilometer lange sandstrand trækker mange turister til Warnemünde, men den charmerende ferieby ved Warnow-flodens udmunding byder også på et livligt havnemiljø, en charmerende Altstadt og et historisk fyrtårn, hvorfra man kan nyde udsigten over Østersøen.
Warnemünde er en populær ferieby, og den egner sig glimrende til en dagsudflugt fra Rostock. Turen med S-tog tager blot 20 minutter, hvorefter du er klar til at tage plads på stranden, udforske den hyggelige Altstadt og nyde den maritime stemning.
Langs den charmerende kanal, Alte Strom, ligger klassiske fiskerbåde fortøjet, og området byder på mange barer og spisesteder. Specialiteten er naturligvis retter med fisk og skaldyr.
Du bør også gå en tur ned ad den brostensbelagte Alexandrinestraße, hvor særligt den sydligste sektion (som er mere fredelig) byder på charmerende og yderst velholdte byhuse i bindingsværk, stokroser og smukke træer.
Stranden er den bredeste sandstrand langs den tyske del af Østersøen, og her er god mulighed for at slappe af på en liggestol eller på et medbragt håndklæde, inden det er tid til at springe i vandet. Der findes godt med toiletter og diverse strandboder.
Lige bag stranden står det 37 meter høje fyrtårn med den irgrønne kuppel. Tårnet er fra 1897, og har du mod på at tilbagelægge de 135 trappetrin, venter en skøn udsigt over Østersøen.
Fyrtårnets åbningstider: Se hjemmesiden
Transport: S-tog fra Rostock Hbf til Warnemünde
10. FC Hansa Rostock
[Fodboldkamp]
Tyskerne elsker fodbold, og sådan forholder det sig også i Rostock, selvom det lokale fodboldhold, FC Hansa Rostock, ikke leverer samme gode resultater som i DDR-tiden. Besøger du Ostseestadion på en kampdag, er du imidlertid garanteret en autentisk oplevelse.
Det tidligere østtyske mesterhold spiller sine hjemmekampe på det flotte Ostseestadion med plads til 29.000 tilskuere. Det moderne stadion vest for bymidten blev opført i 2001, og erstattede det originale stadionbyggeri fra 1954.
I 1991 blev FC Hansa Rostock det sidste hold til at vinde det østtyske mesterskab (NOFV-Oberliga). Som følge af Tysklands genforening blev der året efter etableret en ny Bundesliga for hele nationen, og her fik FC Hansa Rostock svært ved at nå fordoms styrke.
10 år i træk (fra 1995 til 2005) var klubben dog at finde i Bundesligaen, men siden har traditionsklubben tilbragt en omskiftelig tilværelse i den næstbedste og tredjebedste række. FC Hansa Rostock har haft flere danske spillere, bl.a. Thomas Rasmussen (2003-05) og Martin Retov (2008-11).
Billetter: Du kan købe billet til fodboldkampen her
Transport: Bus 25 el. 39 til Ostseestadion. OBS: Offentlig transport er gratis hvis du har en billet (fra 3 timer før til 2 timer efter kampen).
Restauranter i Rostock – de bedste spisesteder
1. Ratskeller 12
[Neuer Markt 1]
Ratskeller 12 byder ikke alene på byens bedste beliggenhed, men også på lækker mad i stemningsfulde omgivelser. Restauranten er indrettet i den hyggelige rådhuskælder med smukke hvælvinger, men om sommeren er det også muligt at tage plads udenfor på den idylliske markedsplads, Neuer Markt.
I Ratskeller 12 kan du se frem til solid gastronomi og kyndig betjening. Menukortet tæller flere regionale specialiteter, som fortolkes på en ny og kreativ måde, og der bliver virkelig gjort noget ud af anretningen. Priserne er dog meget acceptable trods beliggenheden, og det er skam også muligt at få en klassisk burger eller en let pastaret.
2. Zur Kogge
[Wokrenterstraße 27]
Velkommen i kabyssen! Zur Kogge er en vaskeægte havneknejpe, indrettet i en charmerende hjørneejendom et stenkast fra vandet. Indenfor er serveringsrummet dekoreret med alverdens maritime klenodier, lige fra detaljerede skibsmodeller til søpindsvin og pengesedler fra fremmede havne.
Zur Kogge har eksisteret siden 1983, og menukortet byder (ikke overraskende) på frisk fisk. Det er dog også muligt at vælge kød- og vegetarretter. Der findes både dagens ret og ugens ret til en god pris, men ellers er de grønne østersøsild og den stegte rødspætte et sikkert hit.
3. Petrikeller
[Pferdestraße 1]
Det er en helt særlig oplevelse at besøge Petrikeller, som er indrettet i en stemningsfuld kælder midt i Rostock. Her er du nemlig inviteret med til et skønt middelalder-taffel med alt, hvad det indebærer af rustikke retter, musik og ærbødige tjenere.
Menukortet hos Petrikeller tæller en lang række lækre (og relativt tunge) retter. Blandt klassikerne er saftig andesteg, krydrede pølser og spareribs. Der er også gode forretter – bl.a. kartoffelsuppe som serveres i et brød. Drikkevarer serveres i fine lerkrus.
Hotel i Rostock – de bedste overnatningssteder
Leder du efter overnatning i Rostock, kan du med fordel vælge et af de følgende hoteller, som alle har en god beliggenhed. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Rostock hos Booking.com her.
1. Luksus i Rostock: Radisson Blu Hotel Rostock
[Lange Straße 40]
Det 4-stjernede Radisson Blu Hotel Rostock byder på flotte og moderne værelser (med aircondition, minibar, kaffe- og tefaciliteter mm.) og en fornem beliggenhed midt i byen. Indkøbsgaden Kröpeliner Straße ligger lige rundt om hjørnet, og det samme gælder flere af byens mest populære attraktioner og seværdigheder.
Der findes sporvognsstoppested lige udenfor hoveddøren, og flere udmærkede parkeringsmuligheder (mod betaling). Flere af værelserne har udsigt over havnen – en udsigt du også kan nyde fra den indbydende tagterrasse. Hver morgen serveres en virkelig lækker morgenmad, som dog også er relativt dyr. Der findes både dobbeltværelser og familieværelser. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.
Hvorfor skal du vælge Radisson Blu Hotel Rostock?
- Central beliggenhed i Rostock
- Moderne hotel med store og indbydende værelser
- Virkelig god morgenmad
- Rating på 9,0 (ud af 10) hos Booking.com
2. Billig overnatning: Blue Doors Hostel Altstadt
[Beginenberg 25]
Leder du efter billig overnatning i Rostock, så er Blue Doors Hostel Altstadt et perfekt valg. Det populære hostel er indrettet i en historisk bygning, og ligger blot et stenkast fra byens smukke markedsplads, Neuer Markt. Herfra er det nemt at komne rundt til byens bedste seværdigheder og forskellige restauranter.
Der findes et stort udvalg af lyse, enkle og indbydende værelser – lige fra sovesale til private enkelt-, dobbelt- og familieværelser. Værelserne findes med eget eller fælles badeværelse, og du kan således vælge den løsning, der passer bedst til dit budget. Der serveres en glimrende morgenmad, ligesom du kan benytte de fælles køkkenfaciliteter. Læs mere om overnatningsstedet hos Booking.com her.
Hvorfor skal du vælge Blue Doors Hostel Altstadt?
- Fremragende beliggenhed i Rostocks Altstadt
- Mulighed for private værelser eller sovesal
- God morgenmad og fælles køkkenfaciliteter
- Rating på 8,2 (ud af 10) hos Booking.com
3. Nem adgang i bil: Hotel Warnow
[Bei der Knochenmühle 1]
Hotel Warnow er perfekt for dig, der kommer til Rostock i bil. Hotellet har nemlig gode tilkørselsforhold fra færgehavnen og motorvejen, og så tilbydes der gratis parkering. Der er ca. 20 minutters gang til Rostocks hyggelige Altstadt, mens sporvognsstoppestedet Petridamm er blot 100 meter fra hotellet.
Hotel Warnow er ganske nyt og moderne, og tilbyder dobbelt- og familieværelser samt ferielejligheder med køkken. Indretningen er relativt enkel. Om morgenen kan du nyde en lækker morgenmad, inden du skal ud at udforske byens seværdigheder og attraktioner. Læs mere om hotellet hos Booking.com her.
Hvorfor skal du vælge Hotel Warnow?
- Mulighed for gratis parkering
- Skøn beliggenhed direkte ud til Warnow-floden
- 100 meter til nærmeste sporvognsstoppested
- Rating på 9,0 (ud af 10) hos Booking.com
Sådan kommer du til Rostock
Du kan nemt komme til Rostock ved at benytte færgeruten Gedser-Rostock, hvor du enten kan medbringe din bil eller stige ombord som gående passager. Busruten fra København til Rostock benytter også færgen.
Rostock i bil
Det er oplagt at komme til Rostock i bil ved at benytte oversejlingen Gedser-Rostock. Fra færgehavnen er der kun kort vej til byens centrum. Der er ca. 150 km fra København til Gedser.
Skal du fra Jylland, er turen ca. 290 km til Rostock fra den dansk/tyske grænse. Her er det oplagt at køre på rute 205 syd for Neumünster, og skifte til rute 20 efter Bad Segeberg. Denne tur bringer dig forbi Lübeck og Wismar – to byer som også er værd at besøge.
Rostock med færge
Scandlines sejler på ruten fra Gedser til Rostock, og sejlturen tager blot 2 timer. Der er mange daglige afgange, så der er mulighed for at være fleksibel i planlægningen. Du kan læse mere og bestille din billet hos Scandlines her.
Kører du ikke i bil, afgår der bus fra Nykøbing Falster til færgehavnen i Gedser.
Rostock med bus
Du kan køre med direkte bus fra København og Nykøbing Falster til Rostock. Bussen benytter overfarten Gedser-Rostock. Bussen stopper ved Rostock busterminal og tager ca. 5,5 timer fra København. Du kan læse mere og bestille din billet hos Flixbus her.
Rostock med tog
Det er muligt at komme til Rostock med tog, men turen er forholdsvis langsommelig, da den kræver togskifte i Hamborg.
Fra Hamborg tager togturen til Rostock ca. 1 time og 50 minutter med intercitytog, mens turen med regionaltog tager 2 timer og 30 minutter.
Sådan kommer du rundt i Rostock
Du kan med fordel udforske Rostocks Altstadt til fods, men byen har også et godt netværk af sporvogne, busser og tog. Byens seks sporvognslinjer krydser hinanden på strækningen mellem stoppestederne Neuer Markt og Holbeinplatz (via Kröpeliner Tor), hvorefter de fordeler sig i forskellige retninger.
Billetsystemet er ens for alle transportmidler (dog ikke intercitytog), og du kan vælge mellem en række forskellige billettyper. For turister vil enkeltbilletter og dagsbilletter være de mest oplagte. Rostock og Warnemünde er placeret i samme zone (Zone R).
OBS: Der kan være penge at spare ved at købe en gruppebillet for op til 5 personer (findes for dagsbilletter). Se de forskellige billettyper og priser her
Den lokale transportoperatør hedder VVW, og det kan anbefales at downloade deres app, hvor du kan lave rejseplaner og købe billetter. Fysiske billetter kan købes i automater ved sporvognsstoppesteder, men også i automater ombord på busser og sporvogne. Der kan både benyttes kontanter og kort i automaterne. Billetter købt ombord er allerede valideret.
Flere oplevelser
Vil du opleve mere af Tyskland? Du kan med fordel kombinere turen til Rostock med besøg i nogle af regionens øvrige byer som f.eks. Lübeck, Schwerin, Wismar eller Berlin.
Der er ca. 240 km fra Rostock til Berlin, og det er således relativt nemt at besøge den tyske hovedstad. Der kører også direkte tog mellem de to byer. Turen tager ca. 2 timer og 30 minutter. Du kan læse min guide med forslag til de bedste seværdigheder og oplevelser i Berlin her.
Der er ca. 120 km fra Rostock til Lübeck, og det er derfor også en mulighed at besøge den charmerende havneby og tidligere hovedstad i hanseforbundet. Du kan læse om de bedste seværdigheder i Lübeck her.
Fotokreditering: Artiklens øverste billede (Rostocks rådhus): Foto: Jochen Schaft fra Pixabay