Rejseguide til Larnaca: Seværdigheder i den cypriotiske havneby

Larnaca (eller Larnaka) byder på skønne sandstrande, spændende seværdigheder og autentiske oplevelser for enhver smag – også selvom de seneste årtiers turiststrømme unægteligt har sat deres præg på det gamle fiskerleje. Cyperns tredjestørste by er hjemsted for øens internationale lufthavn, og det er således oplagt at gøre stop i Larnaca, når du ankommer til den charmerende middelhavsø.

Larnacas smalle gader og gamle huse skaber en eventyrlig kulisse, som smukt suppleres af middelhavets turkisblå bølgebrus. De brede sandstrande er tillokkende, hvis du vil slikke sol og slappe af. Andre steder i byen kan du fordybe dig i områdets stolte historie og velsmagende delikatesser.

Under navnet Kition var Larnaca en romersk bystat, og siden har korsriddere, venezianere, osmannere og briter på skift sat deres præg på byen, der ligger strategisk placeret på den cypriotiske sydkyst.

I gadebilledet ses byzantinske kirker og osmanniske moskéer side om side med museer, souvenirbutikker, isboder og hyggelige spisesteder. Larnaca lever således op til definitionen af den perfekte ferieby ved at tilbyde oplevelser for enhver smag.

I denne korte rejseguide finder du inspiration til de bedste seværdigheder, restauranter og hoteller i Larnaca. God fornøjelse.



Booking.com

Seværdigheder i Larnaca – de 10 bedste oplevelser

1. Skt. Lazarus-kirken (Agios Lazaros)

[Kirke]

Skt. Lazarus-kirken ligger midt i Larnaca og er blandt byens største seværdigheder. Foto: Benjamin Munk Olsen

Trods sin relativt beskedne størrelse er Skt. Lazarus-kirken blandt de største seværdigheder i Larnaca, og den religiøse bygning er bestemt et besøg værd. Kirken er opkaldt efter den bibelske Lazarus fra Betania, der ifølge Johannesevangeliet blev vækket til live af Jesus, efter at have været død i fire dage.

Et sagn indenfor den ortodokse kirke fortæller, at Lazarus flygtede fra Judæa kort tid efter Jesus’ genopstandelse. Efter flugten slog han sig ned på Cypern, hvor apostlen Paulus udpegede ham som den første biskop af Kition (i dag Larnaca). Efter sigende levede Lazarus på Cypern i 30 år, inden han for anden gang måtte vinke farvel til livet. Han blev efterfølgende stedt til hvile i en hemmelig grav.

Med arabernes plyndringer i 700-tallet gik Lazarus’ grav tabt, men 200 år senere opdagede man en sarkofag med teksten “Lazarus, ven af Jesus”, der øjensynligt indeholdt biskoppens jordiske rester. Disse blev efterfølgende sendt til Konstantinopel på ordre fra kejser Leo 6., som til gengæld lod en kirke opføre på stedet.

Skt. Lazarus-kirken er et fremragende eksempel på byzantinsk arkitektur, og i det kompakte kirkerum med rå stenvægge kan man bl.a. opleve en serie smukke gulddekorerede ikoner, en barok prædikestol og en række fine udskæringer i træ. Kirkebygningen blev restaureret i det 17. århundrede, hvor man også tilføjede et klokketårn (tårnet måtte dog opføres på ny efter osmannernes ødelæggelser). Larzarus’ tomme grav kan ses i krypten.

Ved siden af kirken ligger Det byzantinske museum, hvor en række religiøse ikoner, artefakter og relikvier udstilles.

Kirkens åbningstider: Dagligt 7:30-17:30

Transport: Bus 425 el. 427.

2. Strandene i Larnaca: Finikoudes, Kastalla og Mackenzie

[Strand + Afslapning]

Der er gode muligheder for at bade og slappe af på strandene i Larnaca. Foto: Benjamin Munk Olsen

Palmer, sandstrand og turkisblåt vand. Der er ingen tvivl om, hvorfor Larnaca, og de øvrige byer på den cypriotiske sydkyst, er populære feriedestinationer. I Larnaca har du endda tre forskellige strande at vælge imellem: Finikoudes (staves også Phoinikoudes), som ligger direkte ud for byens centrum, Kastalla, som ligger et stykke mod sydvest og Mackenzie (staves også Makenzy), som ligger i umiddelbar forlængelse af Kastalla (og tættere på lufthavnen).

Alle tre strande består af fint gråt sand, og er ganske lavvandede. Du må således gå relativt langt ud i vandet, for at komme under. Til gengæld er strandene meget børnevenlige, da de også er vindstille.

Alle tre strande er forsynet med blåt flag, og byder på toiletter, liggestole, parasoller, omklædningsfaciliteter og livredder i sommersæsonen. Lonely Planet har udråbt Mackenzie-stranden som byens bedste. Herfra kan man desuden opleve flyvemaskiner på nærmeste hold, når de lander og letter fra den nærliggende lufthavn. Bag de tre strande findes et flot udvalg af barer, restauranter og caféer – størst udvalg findes naturligvis langs den 800-meter lange Finikoudes-strand.

3. Larnacas Fort (Larnaca Castle)

[Fæstning + Museum]

Fortet i Larnaca ligger direkte ud til vandet. Foto: Benjamin Munk Olsen

For enden af Foinikoudes-promenaden kommer du til Larnacas ikoniske middelalderfæstning, som gennem århundreder har beskyttet den cypriotiske havneby. Stenbygningen langs vandkanten ser ikke ud af meget, men et besøg giver et interessant indblik i fortiden, og så har man desuden en fin udsigt fra fæstningens øverste niveau.

Der er ikke enighed om, hvornår byggeriet af fæstningen blev indledt. Nogle kilder mener, at fortet blev opført under lusignanerkongen Jakob 1. (1382-98), mens andre påstår, at det var tyrkerne, der grundlagde fæstningen i 1625. I perioden, hvor Cypern var under britisk herredømme, fungerede Larnacas fort som fængsel, og henrettelser fandt sted i grundetagens kammer længst mod vest.

I dag er fæstningen indrettet som et lille museum, hvor en sparsom udstilling giver et indblik i bygningens (og områdets) historie. På gårdspladsen udstilles kanoner og gravsten fra middelalderen, og i tre rum på 1. sal findes fotografier, plancher og diverse historiske genstande fra den tidlige kristne og den osmanniske periode.

4. Pierides-Fondens Museum

[Arkæologisk museum]

Terrakottafiguren af den skrigende mand er blandt højdepunkterne på museet. Foto: Benjamin Munk Olsen

Den flotte villa fra 1825 er opført i klassisk kolonistil, og ud mod gaden prydes bygningen af en tidstypisk svalegang med trægelænder. Huset ligner ikke just et museum, men bag den hvide facade gemmer sig en ganske enestående arkæologisk samling. Hele 2.500 genstande har efterhånden fundet vej til den private udstilling, som blev grundlagt af Demetrios Pierides (1812-1895) i 1839.

Cyperns lange og begivenhedsrige historie afspejles i mange af de arkæologiske fund, der i tidens løb er blevet gjort på øen. En del af disse fund kan i dag opleves på øens museer, men mange genstande er dog havnet hos private samlere, som har erhvervet dem på det illegale marked. I midten af det 19. århundrede var denne tendens ganske fremherskende, og det fik Pierides til at skride til handling.

I et forsøg på at bevare den cypriotiske kulturarv på lokale hænder, etablerede Pierides den unikke samling, som siden er vokset under hans efterfølgere. I dag råder Pierides-Fondens Museum over en lang række antikke skatte, og det kan derfor anbefales at aflægge det lille museum et besøg.

I museets samling (som for øvrigt er arrangeret kronologisk med beskrivelser på engelsk) finder man bl.a. en helt særlig terrakottafigur, som forestiller en skrigende mand. Den siddende figur (36 cm høj) stammer fra 3900-2500 f.Kr., og når der hældes vand gennem hans mund, løber det ud gennem hans penis. Figurens formål er uklart, og der er ikke fundet lignende figurer på øen.

Udstillingen byder desuden på en lang række genstande fra oldtiden, jernalderen og den romerske besættelse, ligesom her findes fine værker fra de byzantinske, venetianske og osmanniske perioder. Foruden elegante skulpturer udstilles her mange forskellige brugsgenstande (herunder græske og romerske glas) samt traditionelle klædedragter.

5. Larnaca Saltsø (Larnaca Salt Lake)

[Sø + Natur + Vandring]

Når den store saltsø er tørret ud, ligger der et tykt lag salt tilbage på jorden. Foto: Benjamin Munk Olsen

Larnaca Saltsø er et af de vigtigste vådområder på Cypern, og består egentlig af flere sammenhængende søer. Om sommeren skrumper søerne ind, og et tykt lag hvidt salt ligger tilbage. I vinterperioden stiger vandstanden imidlertid til omkring 1 meter, og søen bliver et yndet tilholdssted for en lang række vandfugle. Mest berømt er søen for de store flokke af flamingoer, som indfinder sig i november og december.

I vinterperioden spankulerer flamingoerne gerne rundt i det lave vand, hvor de er på jagt efter krebsdyr. Det er dog også muligt at opleve andre vandfugle, bl.a. trane, hættemåge, stylteløber og den lokale spurvefugl cypernsanger. Langs søens nordkyst findes en god vandresti, som bringer dig helt tæt på vandkanten.

Engang var eksport af søens salt en vigtig indtægtskilde for byen, og man brugte bl.a. æsler til at bære store kurve med det vigtige mineral. Sådan er det ikke længere, og saltet får således lov at blive liggende som gråhvide krystaller.

Saltsøen udgør Larnacas vestlige grænse, og det er oplagt at besøge det naturskønne område, hvis du har brug for en pause fra byens strande, restauranter og museer. Søen er et udmærket mål for en cykeltur.

Transport: Bus 425, 429, 430, 431 el. 432.

6. Udgravningerne af Kition

[Arkæologiske udgravninger]

Udgravninger af Kition er ganske små og mest oplagt for dem, som har stor interesse for arkæologi. Foto: Benjamin Munk Olsen

Det kræver en vis fantasi at forestille sig, hvordan oldtidsbyen Kition må have set ud i sine velmagtsdage. Bystaten blev etableret af græske bosættere i kølvandet på de trojanske krige, og i området nordvest for det centrale Larnaca kan du i dag se resterne af bronzealder-byen.

Udgravningerne, der i dag er åbne for publikum, blev udført mellem 1959 og 1981, og viser et lille udsnit af Kition. Resten af byen ligger gemt under nutidens Larnaca.

En hævet gangbro fører dig over resterne af de solide bymure, ligesom man kan fornemme omridset af fem templer fra det 13. århundrede f.Kr. Det største tempel måler 35×22 meter. Skibsbilleder indgraveret i templets vægge bekræfter, at byens indbyggere var dygtige søfarere. Selvom udgravningsområdet er relativt lille, så er det et udmærket sted at besøge for alle med interesse for historie og arkæologi.

7. Hala Sultan Tekke

[Moské + Helligdom]

Det er en spændende oplevelse at besøge moské-komplekset Hala Sultan Tekke. Foto: Dimitris Vetsikas fra Pixabay

Lidt udenfor Larnaca, langs saltsøens vestlige bred, ligger et af de vigtigste muslimske valfartssteder, nemlig moské-komplekset Hala Sultan Tekke. Det karakteristiske bygningsværk med kuppel, søjlegange og minaret ligger omgivet af daddelpalmer, cypresser og oliventræer, og blev opført mellem 1760 og 1817. Selvom der er tale om en vigtig muslimsk helligdom, så har turister også adgang til det særlige sted.

Legenden fortæller, at Umm Haram (profeten Muhammeds tante) faldt fra sit mulddyr og døde på netop dette sted i 674, under den arabiske belejring af Larnaca. På arabisk omtales Umm Haram gerne som ’Hala Sultan’, der betyder ’Den ærværdige moder’, hvilket meget naturligt også er blevet navnet på moskéen. ’Tekke’ betyder helligdom.

Inde i moskéen er der plads til ro og fordybelse. Interiøret er meget enkelt og beskedent, og bortset fra bedemåtterne, der ligger spredt ud på gulvet, ses her kun ganske få dekorationer. Ønsker du at komme indenfor, skal du sørge for den korrekte påklædning (tildækkede arme og ben), ligesom du må tage skoene af. Umm Harams sarkofag kan betragtes i hendes mausoleum, som er placeret bag moskéens bedesal.

Åbningstider: 8:30-19:00 (16. april til 15 september), 8:30-17:00 (16. september til 15. april)

8. Kamares-akvædukten

[Akvædukt + Historisk bygningsværk]

Akvædukten udenfor Larnaca. Foto: Benjamin Munk Olsen

Kamares-akvædukten (opført mellem 1747 og 1750) er et imponerende bygningsværk, der blev skabt for at forsyne Larnaca med ferskvand fra Tremithos-floden – en funktion, som den tjente helt frem til 1939. I dag står akvædukten med de 75 buer tilbage som et monument, der vidner om fortidens bedrifter. Selvom Kamares-akvædukten er blandt de mindre berømte seværdigheder i Larnaca, så er den bestemt et besøg værd.

Den smukke konstruktion, der skærer sig vej gennem landskabet, kaldes også for Bekir Pasha-akvædukten – opkaldt efter den osmanniske guvernør, der finansierede det store bygningsværk. Akvædukten ligger nord for Larnacas bymidte, nær den gamle hovedvej til Limassol, og er et oplagt mål for en cykeltur.

Transport: Bus 420 til Kamares.

9. MS Zenobia

[Skibsvrag + Dykning]

For dykkere er der en helt særlig grund til at komme til Larnaca, nemlig MS Zenobia. MS Zenobia var et 8.900 tons tungt og 174 meter langt, svenskbygget lastskib, som drog ud på sin jomfrurejse i 1980. Rejsen gik dog langt fra som forventet. Problemer med ballasttankene og den computer, der skulle styre dem, fik skibet til at synke ca. 1,5 km ud for den cypriotiske kyst.

Alle besætningsmedlemmer overlevede forliset, men vraget og lasten (bl.a. 108 lastbiler) ligger i dag på havets bund. Her, i 42 meters dybde, er Zenobia nu blevet til et kunstigt rev, til stor begejstring for alverdens dykkere (og områdets fisk). At udforske vraget regnes gerne blandt verdens største dykkeroplevelser.

Er du en erfaren dykker, kan du udforske de indre dele af skibet – mindre erfarne dykkere må nøjes med at opleve Zenobia på afstand. Siden forliset er skibsvraget blevet hjemsted for mange interessante fisk og havdyr.

Der findes flere forskellige selskaber, som tilbyder dykkerture til Zenobia, f.eks. Dive in Cyprus. Det er også muligt at sejle forbi vraget på bådture, hvor der benyttes fartøjer med glasbund. Information om disse ture får du hos de enkelte turbåde, som holder til langs Larnacas marina.

10. Bådture fra Larnaca

[Bådtur + Sightseeing + Afslapning + Badning]

Fra marinaen i Larnaca kan du komme på mange spændende udflugter. Foto: Benjamin Munk Olsen

På en varm sommerdag kan det være en befrielse at mærke den kølige brise, som du møder ude på havet. Fra Larnacas marina sejler flere forskellige turbåde afsted på spændende udflugter. På nogle ture kan du bade fra båden eller solbade på dækket. Andre byder på klassisk sightseeing langs kysten.

Der findes særlige fartøjer med glasbund, hvorfra du kan få et indblik i livet under havoverfladen, og måske få et glimt af skibsvraget MS Zanobia. Er du interesseret i at fiske, så er der også mulighed for at komme med på en fisketur.

Der er desværre ikke megen information at hente om de enkelte ture online, så opfordringen er at gå en tur forbi Larnacas marina først på dagen. Langs kajen ligger turbådene og venter på at sejle afsted, og i de fleste tilfælde kan du læse om dagens planlagte ture på de opstillede skilte.

Restauranter i Larnaca – de bedste spisesteder

1. Zephyros

[Piyale Pasha 37]

Er du til fisk og skaldyr, så er Zephyros lige sagen. Den populære fiskerestaurant ved Larnacas fiskerleje har eksisteret i mere end 40 år, og er elsket af både turister og lokale. Indretningen er ikke noget særligt, men gennem de store panoramavinduer kan du nyde det skønne middelhav, og iagttage de mange dykkere, der gør sig klar til at besøge skibsvraget MS Zenobia.

Grillet fisk og blæksprutte er i høj kurs, men det kan være svært at vælge mellem de mange spændende retter. Vil du gerne prøve lidt af hvert, er det oplagt med Zephyros’ fiskemeze (minimum to personer) med otte forskellige slags fisk og skaldyr. Tjenerne har ofte travlt, så ventetid må påregnes, men oplevelsen er helt fantastisk. Udvalget af lokal vin er også fornemt.

2. Art Café 1900

[Stasinou 6]

Der er masser af charme over Art Café 1900, hvor klassiske kunstplakater og nostalgiske reklametegninger præger væggene i de højloftede serveringslokaler. Det fantastiske spisested er indrettet i et smukt herskabshus fra år 1900, og det føles lidt som at træde ind i en tidslomme, når man besøger den populære restaurant og bar. Fra højttalerne lyder tonerne af happy jazz, og betjeningen er som oftest i top.

Der er altid noget spændende at kigge på, når man tager plads på Art Café 1900, men det handler ikke blot om indretningen. Maden er nemlig også et trækplaster. I restauranten på 1. sal byder menukortet på lokale velsmagende retter, mens ølkortet i stueetagens bar tæller en lang række interessante mærker fra ind- og udland. Er du sulten, så kan husets suppe og de fyldte grøntsager anbefales.

3. Maqam Al Sultan

[Agkyras 7]

Der er ca. 280 km mellem Cypern og Libanon, og det er således ikke overraskende, at det libanesiske køkken nyder stor popularitet på middelhavsøen. Den bedste ambassadør for disse velsmagende delikatesser er restauranten Maqam Al Sultan, som byder på et særdeles fremragende udvalg af mellemøstlig mad ved Larnacas strandpromenade.

Her er forkælelse for alle sanser, når de venlige tjenere bringer den ene fantastiske ret ind efter den anden. Mange af retterne er oplagte at dele ved bordet. Meze-menuen er et godt valg, og husk at bestille rigeligt med hummus og baba ganoush (cremet auberginedip) samt friskbagt brød. Retterne med grillet lammekød kan ligeledes anbefales.

4. To Edesma Tou Paradisou

[Lordou Vyronos]

Edesma er en hyggelig og ikke mindst afslappet taverna, hvor der serveres god mad for billige penge. Menukortet byder på en række lækre retter fra det cypriotiske køkken, og er du til grillede delikatesser, er du helt sikkert kommet til det rette sted. Her findes bl.a. sprøde, grillede grøntsager, grillet fisk, grillet halloumi-ost og souvlaki (små grillspyd) med forskellig slags kød.

Indretningen er ganske simpel (ligesom retterne), men der er bestemt ikke sparet på farverne. En væg er f.eks. dekoreret med vinduesskodder i alle regnbuens farver, ligesom alle restaurantens stole er i hver deres pastelfarve. Er vejret godt, er det oplagt at tage plads under åben himmel, og nyde den populære grillmad. Både Larnacas lokale indbyggere og byens turister drages af det farverige etablissement og de lokale retter.

5. The Tudor Inn

[Lala Moustafa Pasa 28A]

Cyperns fortid som britisk koloni fornægter sig ikke – i hvert fald ikke når du besøger The Tudor Inn i Larnacas tyrkiske Skala-kvarter. I de hyggelige lokaler blandes klassisk pub-stemning med sydeuropæiske og mellemøstlige indslag. I sommerperioden er det naturligvis den skønne gårdhave, der trækker, men de charmerende serveringslokaler er også perfekte til en øl eller et større måltid.

Menukortet på The Tudor Inn er ganske stort, og byder på en unik blanding af klassiske pub-retter og lokale specialiteter. Du bestemmer således selv, om du foretrækker burger, sprød falafel, tærte eller grillspyd til din øl. Udvalget af drikkevarer er også stort. Her arrangeres jævnligt livemusik, hvilket naturligvis bidrager til den gode stemning.

Hotel i Larnaca – de bedste overnatningssteder

Larnaca byder på mange gode overnatningsmuligheder. Her findes både klassiske hoteller, lejlighedshoteller med køkken samt billige hostels. Nedenfor finder du tre forslag i forskellige prisklasser. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Larnaca hos Booking.com her.



Booking.com

1. Frangiorgio Hotel

[Gregoriou Afxentiou 9]

Er du på udkig efter et hotel i mellemklassen, så kunne Frangiorgio Hotel være et oplagt valg. Det 3-stjernede hotel byder på moderne faciliteter midt i Larnaca, og fra hovedindgangen er der blot 250 meter til den indbydende strandpromenade. Du er dermed i gåafstand til de mest populære seværdigheder og aktiviteter i Larnaca.

Alle hotellets værelser har aircondition, kaffemaskine, minibar og fjernsyn. Der findes en mindre pool på tagterrassen, hvor der ligeledes serveres lækre drinks i sommerperioden. Morgenmaden kan nydes i restauranten på 6. sal. Du kan læse mere om hotellet på Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Frangiorgio Hotel?

  • Rating på 8,7 (ud af 10) på Booking.com
  • Byder på velsmagende morgenmad
  • Central beliggenhed
  • Pool og poolbar på tagterrassen

2. Atrium Zenon Hotel

[Galileou 23]

Atrium Zenon er et klassisk lejlighedshotel af ældre dato, og således et budgetvenligt alternativ til flere af områdets moderne hoteller. Beliggenheden fejler bestemt ikke noget, for du finder Larnacas centrum lige udenfor hoveddøren, ligesom der blot er 100 meter til stranden. Trods nogle år på bagen, så er ferielejlighederne rene og pæne, og byder på praktiske køkkenfaciliteter. Lejlighederne findes i flere forskellige størrelser.

På hotellets tagetage finder du både solterrasse, swimmingpool og bar. Den centrale beliggenhed gør det imidlertid også oplagt at udforske de nærliggende seværdigheder og restauranter i Larnaca. Du kan enten selv lave morgenmad i lejlighedens køkken, eller tilkøbe hotellets udmærkede morgenmadsbuffet. Du kan læse mere om hotellet på Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Atrium Zenon Hotel?

  • Rating på 7,8 (ud af 10) på Booking.com
  • Perfekt kombination af by- og strandferie
  • Køkkenfaciliteter i alle lejligheder
  • Pænt og rent

3. Lordos Beach Hotel & Spa

[Dhekelia Rd]

Er du til badeferie med masser af luksus, så er Lordos Beach Hotel måske lige noget for dig. Det moderne hotelkompleks ligger ved den skønneste private sandstrand inderst i Larnaca-bugten, ca. 8 km nordøst for Larnacas centrum. Er du mere til swimmingpool end sandstrand, så findes her også et fantastisk pool-område med solterrasser omkranset af palmer.

Lordos Beach Hotel har også lækre spa-og wellness-faciliteter, hvor det er muligt at bestille forskellige behandlinger. Hotellets værelser et stilfuldt indrettede, og har bl.a. balkon og aircondition. Morgenmaden er virkelig god, og betjeningen venlig og imødekommende. På Lordos Beach Hotel findes to restauranter samt barer. Du kan læse mere om hotellet på Booking.com her.

Hvorfor skal du vælge Lordos Beach Hotel & Spa

  • Rating på 8,8 (ud af 10) på Booking.com
  • Fremragende beliggenhed ned til vandet
  • Mange spændende aktiviteter i området
  • Lækker morgenmad

Sådan kommer du til Larnaca

Selvom der godt nok findes nogle få færgeruter, som kan bringe dig fra fastlandet til Cypern, så er fly det naturlige valg.

Fly til Larnaca

Det er muligt at flyve til Larnaca fra København og Billund med rutefly. Flyvetiden er ca. fire timer fra begge lufthavne. Herudover fungerer Larnaca som destination for en række danske charterflyvninger.

Larnacas internationale lufthavn (LCA) er ganske moderne, og ligger blot fire km sydvest for byen. For at komme fra lufthavnen til Larnaca kan du benytte lokal bus, shuttlebus eller taxa. Det er naturligvis også muligt at leje bil i lufthavnen.

Den lokale busrute 425 kører fra Larnaca Lufthavn til centrum. Busselskabet har sørget for en smart vejledning, der fortæller hvilke hoteller, der ligger nær stoppestederne på ruten. Du finder vejledningen her.

Sådan kommer du rundt i Larnaca

Det er oplagt at udforske Larnaca til fods, for der gemmer sig mange spændende overraskelser rundt omkring i den kompakte bymidte. Du skal dog være opmærksom på, at der (i lighed med andre tidligere britiske kolonier) er venstrekørsel på Cypern, så hold godt øje med trafikken.

Vil du opleve nogle af de seværdigheder, som ligger længere fra centrum – f.eks. Larnaca Saltsø eller Akvædukten – er det oplagt at benytte byens udmærkede netværk af busser. Busserne kører fra busterminalen, som ligger lige bag lystbådehavnen. Du kan besøge busselskabets hjemmeside her. På siden finder du en oversigt over alle byens ruter samt informationer om fjernbusser.

Flere oplevelser

Cypern byder på mange spændende oplevelser, og Larnaca er det perfekte udgangspunkt, hvis du ønsker at udforske middelhavsøen. Den cypriotiske hovedstad, Nicosia, ligger midt på øen, ca. 50 km mod nordvest. Mens mange turister valfarter til sydkysten (bl.a. til turistmagneten Ayia Napa i det sydøstlige hjørne af øen), så er der knap så mange turister i Nicosia. Her kan du således se frem til en mere autentisk oplevelse. Du finder mine forslag til de bedste seværdigheder i Nicosia her.

Vil du gerne opleve det rendyrkede ferieparadis, så bør turen gå til Ayia Napa. Her ligger hotellerne side om side, og solhungrende turister fylder den lækre sandstrand. Ønsker du derimod at dykke ned i Cyperns spændende historie, så kan turen med fordel gå i den modsatte retning – nemlig mod vest. Her finder du den populære by Pafos, som var en vigtig havn i antikken. I Pafos findes smukke ruiner, arkæologiske udgravninger og interessante museer.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (Skt. Lazarus-kirken): Foto: Benjamin Munk Olsen

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Jeg elsker at udforske nye og spændende rejsemål, og besøge alverdens destinationer – lige fra Vesteuropas populære turistmagneter til Østeuropas hemmelige og ukendte byer. Siden 2020 har jeg skrevet om det hele her på Oplev Europa

2 thoughts on “Rejseguide til Larnaca: Seværdigheder i den cypriotiske havneby

  1. Hej
    Hvis jeg bare gerne vil flyve fra Århus til Larnaca, Cypern og retur, og ikke ande,. hvor finder jeg noget om det?Mvh Pia

    1. Hej Pia, tak for din kommentar. Jeg tror ikke der findes direkte fly fra Aarhus til Larnaca. Vil du flyve på denne rute kræver det derfor en mellemlanding. Du kan pt. flyve direkte til Larnaca fra København med SAS eller Wizzair.

      Alternativt arrangerer Aarhus Charter rejser til Cypern (flyvning til Paphos-lufthavnen i den sydøstlige del af Cypern) i sommerperioden. Udover Aarhus Charters pakkerejser er det også muligt kun at købe flybillet tur/retur på disse rejser. Herefter skal kan du så benytte lokal transport fra Paphos til Larnaca (direkte bus tager ca. 3 timer).

      Du kan med fordel benytte hjemmesiden momondo.dk til at søge efter flybilletter mellem alverdens destinationer.

      De bedste hilsner, Benjamin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *