Oplev mere af Madrid: De bedste seværdigheder

Den spanske hovedstad er en oplagt feriedestination året rundt, og du finder både masser af oplevelser for kærestepar, familier med børn, seniorer og unge festglade mennesker. Madrid byder nemlig både på masser af skønne seværdigheder som royale slotte, indbydende parker og kunst i verdensklasse,

Udover de klassiske seværdigheder har Madrid også et pulserende byliv, som ikke skorter på tapas-barer, klassiske restauranter, caféer, barer, natklubber og diskoteker.

Med 3,3 millioner indbyggere vil det måske overraske de fleste, at Madrids centrum er ganske kompakt. Man kan faktisk gå til mange af byens største attraktioner, og netop ved at gå, opnå et rigtig godt indtryk af byen. Til gengæld bliver der fyldt godt op på gaderne samt i restauranter og barer i weekenden, for så kommer alle fra oplandet ind til centrum.

En central hovedstad

Madrid ligger næsten midt på den iberiske halvø – en oplagt placering for en hovedstad. Byen blev grundlagt allerede i det 9. århundrede af maurerne fra Nordafrika, og blev hovedstad for det spanske rige under kong Filip II i 1561. I dag er Madrid en moderne storby, men samtidig er mange af fortidens smukke bygningsværker bevaret.

Gran Via er Madrids mest hektiske boulevard og et godt stad at føle byens puls. Foto: NakNakNak fra Pixabay 

Der er masser af mennesker på byens store pladser Puerta del Sol, Plaza Mayor og Plaza España, og den store boulevard og shoppinggade, Gran Via, emmer af liv døgnet rundt. Parkerne er indbydende åndehuller, og besøger du Madrid om sommeren, er de skyggefulde parkbænke urolig populære.

Madrid har det hele, så skynd dig afsted! I denne korte rejseguide får du mine forslag til de bedste seværdigheder, oplevelser og restauranter i Madrid…Booking.com

Sådan kommer du til Madrid

Der er omkring 2.500 km fra København til Madrid. Den store afstand taget i betragtning, er fly den mest optimale rejseform, hvis du vil besøge den spanske hovedstad. Når du flyver til Madrid ankommer du til Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (MAD), som ligger ca. 13 km fra centrum.

Skal du ind til byen, kan du benytte metrolinje 8 til Nuevos Ministerios-stationen, hvorfra du kan skifte til det øvrige metronetværk. Det koster et supplement til din billet på 3€ at benytte lufthavnens metrostation.

Fly til Madrid

Der findes direkte flyvninger mellem København og Madrid med både det nationale spanske flyselskab, Iberia og lagprisselskabet Ryanair. Flyvetiden er ca. 3 timer og 20 minutter. Du kan bruge søgefunktionen herunder til at finde flyafgange med Skyscanner:

Tog til Madrid

Du kan naturligvis også komme til Madrid med tog, selvom det er en lang rejse. Rejser du på Interrail, er det imidlertid en oplagt destination, som kan bringe dig forbi mange spændende byer på din vej. Og så er det en stor oplevelse, at ankomme til Madrid med tog, for så møder du nemlig den store Atocha-banegård.

Udover at være et centralt transportknudepunkt, udmærker Atocha sig ved at have en stor botanisk have midt i den enorme ventehal – den kan du også gå ind og se, selvom du ikke rejser med tog. Du kan læse mere om Interrail og købe dine billetter her.

Sådan kommer du rundt i Madrid

Selvom Madrid er en meget stor by, kan meget af den opleves til fods – hvis du bor centralt er det ikke sikkert, du overhovedet har brug for at benytte offentlig transport (bortset fra at komme fra lufthavnen og retur).

Flere af de store seværdigheder i Madrid ligger dog udenfor det kompakte centrum, og her vil det være nødvendigt, at tage metro eller bus. Og selvom du bor centralt, kan det naturligvis også være rart at spare lidt på energien, og stige på en bus…

Madrid har Europas næstlængste metronetværk, kun overgået af London, og de 12 metrolinjer er lette at finde rundt i. Der sælges særlige turistbilletter, som ofte vil være den mest praktiske løsning, når man besøger den spanske hovedstad. Disse billetter gælder til alle transportmidler (metro, bus og tog) i 2 zoner i henholdsvis 1, 2, 3, 5 eller 7 kalenderdage. Skal du rejse udenfor de to zoner, kan der købes tillægsbillet.

Seværdigheder i Madrid – de 11 bedste oplevelser

1. Plaza Mayor de Madrid

[Plads]

Den stilrene Plaza Mayor er altid fuld af liv, og op til jul afholdes her julemarked. Foto: lapping fra Pixabay

Plaza Mayor er Madrids primære torv og samtidig en stor turistattraktion. Den lukkede plads var det oprindelige centrum for Madrids gamle by, og blev opført under Philip III fra 1580 til 1619.

I årene der fulgte, oplevede pladsen tre voldsomme brande, hvoraf den seneste i 1790 resulterede i, at en tredjedel af området nedbrændte. I dag tilskrives pladsens udseende arkitekten Juan de Villanueva. Villanueva sænkede bygningernes højde fra fem til tre etager, lukkede pladsens hjørner, og tilføjede de store og flotte indgange til pladsen.

Det nuværende Plaza Mayor stod færdig i 1854 – over 40 år efter Juan de Villanuevas død. Den rektangulære plads måler 129×94 meter, og rundt om den ses de ensartede facader, der er forsynet med hele 237 balkoner.

Midt på pladsen ses en rytterstatue af Philip III. Der findes flere udmærkede caféer og restauranter rundt langs pladsen, og er du i Madrid op til jul, kan du opleve det fine julemarked her.

Transport: Metro 1, 2 eller 3 til Sol.

2. Kongeslottet (Palacio Real)

[Slot + Museum]

En af de oplagte seværdigheder – et besøg på kongeslottet er nærmest et must, når man er i Madrid. Foto: ddzphoto fra Pixabay

Kongeslottet er endnu en af de store turistmagneter i den spanske hovedstad. Og det forstås. Palacio Real er både det største royale slot i Europa, og et af de flotteste. Kong Felipe VI og hans familie bor her godt nok ikke – de bor i stedet på det mere beskedne Palacio de la Zarzuela udenfor Madrid – men Palacio Real benyttes fortsat til officielle begivenheder.

Det nuværende Palacio Real blev opført mellem 1738 og 1755, men stedet har været hjemsted for slotte og fæstninger siden det 9. århundrede, hvor maurerne herskede over den iberiske halvø.

Kong Carlos III var den første, der flyttede ind på det nybyggede slot, og der var ikke blevet sparet på noget, når det gjaldt udsmykningen og indretningen af den kongelige residens. Kalksten og granit udgør hovedbestanddelene af den imponerende bygning, og allerede når man ankommer til paradepladsen foran slottet, oplever man storheden.

Kunst i verdensklasse og pompøs udsmykning

Udsmykningen indenfor tæller bl.a. malerier af de største spanske mestre som Francisco de Goya, og Velázquez, mens de enorme sale og gemakker er spændende at opleve. Du kan bl.a. se frem til den 400 kvadratmeter store banketsal med pompøs udsmykning. Her er alt forgyldt i en sådan grad, at det næsten skærer i øjnene.

I tronsalen er de to tronstole også forgyldte, mens farverne er mere afdæmpede og metalliske, når du besøger det velassorterede våbenkammer i bygningen til venstre for slottet. Der er masser at opleve på kongeslottet, og et besøg kan klart anbefales.

Åbningstider: Oktober til marts dagligt 10:00-18:00, april til september dagligt 10:00-20:00. Der er gratis adgang for EU-borgere mandag til torsdag 16:00-18:00 (oktober-marts) og 18:00-20:00 (april til september).

Transport: Metro 2 eller 5 til Opera.

3. Parque del Retiro

[Park + Afslapning]

Den store sø i Retiro-parken er oplagt for en tur i robåd. Foto: jschweikart fra Pixabay

Den 1,4 kvadratkilometer store Retiro-park var oprindeligt (fra 1600-tallet) kongefamiliens private have, og den blev først åbnet for offentligheden i 1869. I dag er det en meget populær oase i byen, hvor det er oplagt at slappe af på en varm sommerdag. Her er smukke omgivelser, og flere gode steder at nyde en kop varm chokolade med spanske vafler. En oplagt attraktion for turister er desuden robådene, som udlejes det meste af året.

Ude fra søen har man et perfekt kig til den enorme søjlegang med statuen af Alfonso den 12. i midten. Kongen står højt hævet på sin sokkel, mens lokale og turister dypper fødderne i søens kølige vand fra trappestenene nedenfor statuen. Parken er fyldt med mange andre skulpturer og monumenter, ligesom det er smukt at gå langs de velholdte alléer. Her findes også et stort antal legepladser, som er oplagte at besøge for børnefamilier.

Transport: Metro 2 til Retiro.

Kunst i Madrid

Madrid har hele tre store og betydningsfulde kunstmuseer, og de ligger endda nærmest side om side på boulevarden Paseo del Prado. Samlingen af Prado-museet, Thyssen-Bornemisza-museet og Reina Sofía-museet omtales ofte som Kunstens gyldne trekant, og interesserer du dig for kunst, bør du som minimum besøge et af disse:

4. Prado-museet

[Kunstmuseum]

Prado er en af de mest besøgte seværdigheder i Madrid. Den smukke bygning rummer en mindst lige så smuk kunstsamling. Foto: donfalcone fra Pixabay

På Museo del Prado finder du Verdens største samling af spansk malerkunst fra 1100- til 1800-tallet, men her findes også et stort udvalg af udenlandske mesterværker, bl.a. italienske og flamske værker. Det hele er udstillet i en flot nyklassicistisk bygning tegnet af Jean de Vallanueva i 1785 på bestilling af Carlos III.

Museets kunstmæssige rigdom skyldes da også den spanske krone, og afspejler samtidig Spaniens magt gennem historien. Både Nederlandene og dele af Italien har i længere perioder været underlagt spansk herredømme, og det fornemmes også på Prados kunstsamling.

Du bør særligt lægge mærke til Glædens Have (ca. 1505) af Hieronymus Bosh og De tre Gratier (1635) af Rubens, foruden samlingerne af de spanske mestre Valázquez og Goya – Goyas Den påklædte Maya og Den nøgne Maya (begge 1800) er blandt museets mest kendte værker.

Åbningstider: Mandag til lørdag 10:00-20:00, søndag og helligdage 10:00-19:00.

Transport: Metro 1 til Atocha eller metro 2 til Banco de España.

5. Thyssen-Bornemisza-museet

[Kunstmuseum]

Baron Heinrich Thyssen-Bornemisza og hans søn, Hans Heinrich, skabte fra 1920’erne en enorm kunstsamling, som man i dag kan opleve på det smukke Villahermosa-slot fra 1700-tallet.

Det var Thyssen-Bornemiszas hensigt at skabe en samling, som dækkede hele den vestlige kunsts historie, lige fra de italienske og flamske naivister til ekspressionisme og PopArt – kort sagt en oversigt over de forskellige kunstneriske skoler og strømminger fra 1300- til 1900-tallet.

Mange eksperter har udpeget samlingen som Verdens mest betydningsfulde privatsamlede kunstsamling, og den indeholder en lang række storslåede (mester)værker lige fra Rubens og Tizian over Goya og van Gogh til Picasso. En yderst spædende samling at dykke ned i for enhver kunstelsker.

Åbningstider: Tirsdag til søndag 10:00-19:00, mandag 12:00-16:00 – der er gratis adgang om mandagen.

Transport: Metro 2 til Banco de España.

6. Reina Sofía Museum

[Kunstmuseum]

“Guernica” (her gengivet i kakler) er et af de værker som kan opleves på Reina Sofía. Foto: Almudena Sanz fra Pixabay

Reina Sofía-museet er opkaldt efter den spanske dronning, og fokuserer på kunst fra det 20. århundrede. Det flotte museum blev indviet i 1992, og er indrettet i Madrids gamle hospital fra slutningen af 1700-tallet. I 2005 blev en stor glasbygning tilføjet, tegnet af arkitekten Jean Nouvel, hvilket både har givet bygningen et moderne præg, samt flere kvadratmeter til den imponerende udstilling.

På Reina Sofía kan du betragte en lang række mesterværker fra 1900-tallet – højdepunktet er utvivlsomt Pablo Picassos Guernica fra 1937. Det store maleri måler hele 3,49×7,76 meter, og forestiller bombningen af den baskiske landsby Guernica, udført af tyske piloter. Her findes også en flot samling af Salvador Dalí, samt en lang række af århundredets andre store navne.

Åbningstider: Mandag, onsdag, torsdag fredag og lørdag 10:00-21:00, søndag 10:00-19:00 (tirsdag lukket).

Transport: Metro 1 til Atocha.

7. Mercado de San Miguel

[Markedshal + Tapas]

San Miguel-markedet er et godt sted, hvis du vil smage lækre spanske specialiteter. Foto: Carlotta Silvestrini fra Pixabay

Umiddelbart bag Plaza Mayor finder du den flotte jernkonstruktion fra 1915, som huser San Miguel-markedet. Mercado de San Miguel er det sidste af byens klassiske overdækkede markeder, og her er blevet handlet frugt, grøntsager, fisk og kød de seneste hundrede år.

I 2009 fik den ikoniske markedshal imidlertid et ansigtsløft – væk er nu de traditionelle grønthandlere og slagtere, og ind er kommet op mod 30 forskellige madboder.

Her kan købes gourmet-tapas og drikkevarer, som kan tages med, eller nydes i de historiske omgivelser. Og så er de mange retter og friske råvarer, som ligger til frit skue, naturligvis et smukt syn. Mercado de San Miguel er selvfølgelig præget af turister, men de spanske delikatesser du finder her, er enhver turist forundt.

8. Templo de Debod

[Tempel]

Det egyptiske tempel spejler sig flot i det blikstille vand. Foto: djedj fra Pixabay

Der er noget helt specielt ved at besøge det egyptiske tempel, Templo de Debod, i Parque del Oeste, for templet passer selvsagt ikke ind i en spansk kontekst. Den smukke helligdom blev oprindeligt opført ca. 15 km udenfor Aswan i det sydlige Egypten for over 2.000 år siden. Her var templet dedikeret til den egyptiske skabergud, Amon.

I 1960 var man imidlertid nødsaget til at flytte templet, som følge af opførslen af Aswan-dæmningen. Da Spanien tidligere havde ydet støtte til redningen af Abu Simbel-templerne, donerede den egyptiske stat Templo de Debod til Spanien i 1968.

Templo de Debod er et af de få eksempler på egyptisk arkitektur, som kan opleves udenfor Egypten, og det er en meget populær attraktion. Det er gratis at besøge templet, men man vil ofte opleve lang kø, da der er sat begrænsning for antallet af besøgende.

Foran selve tempelkammeret står to stenporte, mens den rektangulære grundplan er omringet af spejlblankt vand. Inde i templet kan man se offerkamrene, mens plancher gør dig klogere på templets funktion.

Ved siden af Templo de Debod ligger den fine rosenhave Rosaleda del Parque del Oeste. Besøger du Madrid, når roserne blomstrer, er dette en af de seværdigheder, du bestemt bør se nærmere på.

Åbningstider: Templet er åbent fra oktober til marts: Tirsdag til fredag 9:45-13:45 + 16:15-18:15, lørdag, søndag og helligdage 10:00-14:00. April til september (undtagen august): Tirsdag til fredag 10:00-14:00 + 18:00-20:00, lørdag, søndag og helligdage 10:00-14:00. August: Tirsdag til søndag 10:00-14:00 (Mandag lukket hele året).

Transport: Metro 3 eller 10 til Plaza de España.

9. Teleférico de Madrid

[Svævebane]

Svævebanen bringer dig ud til den store park, Casa de Campo, hvor der både findes Zoologisk Have og en stor tivolipark. Foto: Åsa K fra Pixabay

Teleférico de Madrid er en svævebane, der forbinder Parque del Oeste med det enorme parkområde, Casa de Campo. Svævebanen er 2.457 meter lang, og man har en fin udsigt fra dens små gondoler.

Der er plads til seks personer i hver gondol, men det er ikke unormalt, at man får kabinen for sig selv. Turen ud til Casa de Campo tager 11 minutter, og under dig kan du observere et af storbyens mest indbydende rekreative områder.

Svævebanen er både en sjov oplevelse i sig selv, og så er den en smart genvej til Casa de Campo – Madrids største park. Parken var engang det kongelige jagtrevir, men i dag indbyder det 1.722 ha store område både til afslapning, motion og forlystelser.

Her findes gode stier til vandre- og løbeture og et større antal legepladser, ligesom både Madrid Zoo og tivoliparken Parque de Atracciones kan besøges her.

I forbindelse med svævebanens station findes et primitivt cafeteria, men det kan anbefales at medbringe en madpakke, som kan nydes i den dejlige park.

Åbningstider: Varierer efter sæson. Se de aktuelle tider på hjemmesiden her.

Transport: Metro 3, 4 eller 6 til Argüelles.

10. Flamenco

[Show]

Et Flamenco-show er en oplagt oplevelse i Madrid, og der findes et stort udvalg af scener til formålet. Foto: byungjei Lim fra Pixabay

Musikformen Flamenco stammer oprindeligt fra Andalusiens sigøjnerkultur, men har gennem tiden vokset sig meget stor i den spanske hovedstad. Det er derfor oplagt at overvære en forestilling, når du besøger Madrid – her findes nemlig nogle af de bedst kendte ’tablaos’ (flamenco-scener) i Verden.

Den reneste form for flamenco består af solosang ledsaget af en guitar, men i dag udtrykkes flamenco tillige gennem den karakteristiske dans akkompagneret af både guitar, sang og øvrige instrumenter.

Flamenco hører de mørke aftener og nattetimer til, og mange af Madrids bedste shows indledes med en romantisk middag, inden flamencoen kommer på. Corral de la Moreria ligger midt i Madrid, og er blandt de bedste steder at opleve traditionel flamenco og en lige så traditionel spansk middag inden. Også Tablao Flamenco Cardamomo byder på autentisk underholdning med middag og Flamenco.

11. Fodbold i Madrid

[Fodboldkamp + Stadionrundvisning]

Der er god mulighed for at opleve en medrivende fodboldkamp i Madrid. Foto: Geordie fra Pixabay

Stemningen til fodboldkampe i Spanien plejer at være fantastisk, og i Madrid har du hele to verdensklassehold at vælge mellem: Atlético Madrid og Real Madrid. Begge hold spiller som regel med i både de nationale og internationale turneringer, så der vil ofte være mulighed for både weekend- og midtugekampe.

Atlético Madrid

Atlético Madrid spiller hjemmekampe på Wanda Metropolitano med plads til 68.456 tilskuere. Stadionet blev indviet i 2017 som afløser for det forældede Estadio Vicente Calderón. Udover at være Atlético Madrids hjemmebane lagde Wanda Metropolitano også græs til Champions League-finalen i 2019 mellem Tottenham og Liverpool. Kunne du tænke dig at komme bag kulisserne, arrangeres der også rundvisninger på stadion. Læs mere om rundvisning på Wanda Metropolitano her.

Transport: Metro 7 til Estadio Metropolitano.

Real Madrid

Kongeklubben Real Madrid spiller sine hjemmekampe på Santiago Bernabéu, der har en kapacitet på 81.044 tilskuere. Real Madrid har rekorden for flest sejre i Champions League, og har kunnet løfte trofæet hele 13 gange. Selv når der ikke er kamp på Bernabéu, er det værd at tage turen herud. Foruden den spændende rundvisning på det imponerende stadion, kan du også besøge klubbens museum, som er det tredje mest besøgte museum i Madrid(!). Du kan læse mere om rundvisninger og museets åbningstider her.

Transport: Metro 10 til Santiago Bernabéu.

Restauranter i Madrid – de bedste spisesteder

De traditionelle tapasserveringer er perfekte, hvis du vil udforske det spanske køkken. De små delevenlige retter er hyggelige at få ind på bordet, og så giver det samtidig mulighed for at smage lidt af hvert.

Blandt klassikerne på et spansk tapasbord er brød, oliven, krydret pølse (chorizo), kroketter med forskelligt fyld, kødboller i tomatsauce (albóndigas), blæksprutte og meget andet. Vær i øvrigt opmærksom på, at Tortilla er en omelet og ikke en pandekage.

Hvis du vil have dine penge til at række langt, så kan du overveje at spise dagens store måltid til frokost. Her serverer mange restauranter nemlig en dagens menu (menu del dia) til billige penge. Menuen består som oftest af tre forudbestemte retter samt et glas vin/øl/sodavand. Så kan du altid gå efter et mindre udvalg af lækre tapasretter til aften.

Her får du fem forslag til gode restauranter i Madrid, som du kan besøge når du holder pause fra byens mange seværdigheder.

1. Restaurante Botín

[Calle Cuchilleros 17]

Botín er blandt de mest populære restauranter i Madrid. Lokalerne er utrolig stemningsfulde, og her serveres traditionel spansk mad. Det er imidlertid ikke alene på grund af det ellers fine menukort, at gæsterne kommer hertil. Restaurante Botín åbnede nemlig helt tilbage i 1725, og er i Guiness-rekordbog som ”oldest operating restaurant in the world” – en flot bedrift. Forfatteren Ernest Hemingway kom her gerne, og husets specialiteter som stegt pattegris (cochinillo) og lam (cordero), havnede sikkert også på Hemingways tallerken.

2. Restaurante DCorazon

[Plaza Mayor 30 – adgang fra Calle de la Sal 2]

DCorazon er et fornemt eksempel på, at du godt kan finde fremragende restauranter i selv de mest turistprægede områder. I dette tilfælde gælder det den store plads Plaza Mayor, hvor alle førstegangsbesøgende i Madrid nødvendigvis kommer forbi. Er du her til spisetid, kan det varmt anbefales at kigge forbi DCorazon. Maden er rigtig god, og er du her i sommerperioden, så er den udendørs servering fantastisk. DCorazon er desuden en af de bedst anmeldte restauranter på Tripadvisor.

3. Inclan Brutal Bar

[Calle de Alvarez Gato 4]

Cirka 300 meter fra pladsen Puerta del Sol finder du Inclan Brutal Bar, som er blandt Madrids bedste tapasbarer. Du kan få alle klassikerne – nogle i en moderne og spændende udgave. Paellaen er også fremragende. Noget af det bedste ved Inclan Brutal er dog servicen, som er helt fantastisk. Som gæst føler man sig virkelig i centrum, og tjenerne forsøger at skabe den bedste oplevelse for alle. Et oplagt stop i det centrale Madrid, når du har brug for en pause fra de mange nærliggende seværdigheder.

4. Gramabar

[Calle Preciados 40]

Man kan vist godt kalde Gramabar for en gourmet-grillbar. Det moderne og spændende spisested er blandt byens bedste, og har serveres både saftige amerikanske burgere, pitabrød fyldt til kanten og spanske klassikere som f.eks. kroketter. Der er virkelig også gjort noget ud af anretningen, så alle sanser kommer i spil hos Gramabar. En klar anbefaling.

5. Restaurante Morgana

[Calle de Augusto Figueroa 33]

Med blot 12 borde i restauranten, kan der være rift om pladserne i den lille restaurant. Og man forstår godt hvorfor gæsterne – turister som lokale – kommer til Restaurante Morgana. Har du mulighed for det, så book bord i forvejen. Prøv f.eks. marinerede tomater med guacamole, mango og basilikum, grillet blæksprutte med kartoffelmos og ostesauce, eller byens bedste cheesecake. Alt er friskt og lækkert.

Hotel i Madrid – de bedste overnatningssteder

Det er altid dejligt at bo centralt, når du besøger en storby, men i Madrids tilfælde vil jeg påstå at det er ekstra vigtigt. Byens kompakte centrum tillader dig nemlig at gå til næsten alle seværdigheder i Madrid, og man får altså det bedste indtryk af en by, ved at opleve den til fods. Nedenfor finder du mine forslag til tre gode hoteller i Madrid. Du kan også se en oversigt over alle hoteller i Madrid hos Booking.com her.

1. Laura Madrid

[Travesia Trujillos 3 Plaza de las Descalzas, Reales]

Laura-hotellet ligger i hjertet af Madrid, og er en fremragende base for et ophold i den spanske hovedstad. Du er i gåafstand til byens mange seværdigheder, og har du brug for at benytte metroen, findes Opera-stationen lige rundt om hjørnet. Værelserne er gode og stilfuldt indrettet, og servicen i topklasse. Det lille og hyggelige hotel byder også på en rigtig fin morgenmad. Læs mere om hotellet her.

2. Hotel Preciados

[Calle Preciados 37 esquina con Santo Domingo Plaza]

Hotel Preciados er et klassisk byhotel beliggende i en flot gammel bygning. Det er utrolig centralt, og ligger i gåafstand til mange af de bedste seværdigheder i Madrid. Har du brug for offentlig transport, finder du Callao-metrostationen to minutters gang herfra. Området byder endvidere på flere gode restauranter, f.eks. Gramabar, der byder på fantastisk mad. Hotel Preciados har fire stjerner, og værelserne er pænt indrettet. Personalet er desuden meget imødekommende. Læs mere om hotellet her.

3. Hotel Atlántico

[Gran Via 38]

Hotel Atlántico har en af byens bedste beliggenheder, direkte på den store shopping- og gå-i-byen-gade, Gran Via. Her er du virkelig midt i storbyen, og kan nemt komme rundt til alt hvad Madrid har at tilbyde – herunder de største seværdigheder. Har du brug for at tage metroen, så er stationerne Callao og Gran Vía indenfor få minutters gang. Værelserne på Hotel Atlántico er gode og rummelige, og servicen glimrende. Det er imidlertid hotellets lækre tagterrasse med tilhørende bar, der for alvor gør det budgetvenlige hotel til en vinder. Læs mere om hotellet her.Booking.com

Flere oplevelser…

Har du lyst til at opleve mere af skønne Spanien, så kan du med fordel tage på oplevelse her i den centrale del i landet. Madrid ligger perfekt placeret, hvis du gerne vil se nogle af de øvrige byers spændende seværdigheder. Vil du supplere storbyferien med strandferie, kan du også nemt snuppe et indenrigsfly til den spanske ferieø, Mallorca. Du finder min guide til de bedste seværdigheder i øens hovedby, Palma de Mallorca her.

Fotokreditering: Artiklens øverste billede (statue og springvand i Madrid): Billede af NakNakNak fra Pixabay

Share:

Author: Benjamin Munk Olsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *